Премини към съдържанието

metodi23

Потребител
 • Публикации

  66
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от metodi23

 1. metodi23

  Конзолни решения

  Много тъпо наистина. И аз се хващам че го правя редовно. А като се има предвид че голяма част документация е генерирана онлайн със Sphinx ми се е случвало да търча за таблета да проверя нещо че нямам нет. И после същото да го видя в man страницата.
 2. metodi23

  Конзолни решения

  ssh [email protected] -L 5455:127.0.0.1:5432 SSH тунел на сървис от сървер към localhost. С горния пример съм мапнал postgres от сървера на локален порт 5455 и си работя на него на localhost:5455 И още нещо друго дребно което е полезно. Често ни се случва да напишем доста дълга команда и после да разберем че иска sudo. !! повтарят последната команда в случая ако напишем sudo !! ще ни повтори командата със судо отпред. ivoarch можеш ли да дадеш малко типс или линк към туториали за emacs. Реших да го разцъкам и съм доста впечатлен от възможностите му особено като IDE за питон, инсталирах му elpy, и аутокомплийта му е доста добър, смея да кажа по добър от някой комерсиални. Ама нещо не мога да се оправя с буферите, и прозорците как да ги затварям да ги сменям и други работи.
 3. metodi23

  Снимки на Вашия Linux - част 2

  Nitrux os icons Sublime ползвам само за някой малки редакции или нещо набързо. За сериозна работа PyCharm Бутона е за power off.
 4. metodi23

  Снимки на Вашия Linux - част 2

  Кубунту и от мен.
 5. metodi23

  Конзолни решения

  Използвам го така от доста време и върши чудесна работа, но за малка по обем информация. За сериозен бекъп мисля че не можем да разчитаме на scp и отиваме на добрия старт rsync където пак можем да ползваме sshpass: rsync –rsh="sshpass -p 12345 ssh -l tester" /my/source/folder/* example.net:/my/destination/folder/ P.S. Също така да се има предвид че sshpass е по малко сигурен от използване на keys. По принцип при повечето дистрибуции паролата се крие и не може да се види например ако друг юзер напише ps aux паролата се замества от 'zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz' но четох някъде че имало случай при някой дистрибуции където се показвала в плейн текст, също така може да остане някъде по логовете, така че да се ползва внимателно
 6. metodi23

  Конзолни решения

  Доста е удобно с ключ. За тези които не искат да ползват ключ и все пак не искат да пишат парола всеки път може да се ползва sshpass. Начин на употреба: sshpass -p 'parolata' [email protected]
 7. Касперски , земи се спри че говориш пълни глупости. Това че не си успял да инсталираш линукс като хората нищо не значи. Колко години опит си имал с двете ОС та да правиш сравнения. Защото аз съм работил 10 години с Windows и 5 с линукс и с право мога да кажа че с Windows не мога да свърша и 1/5 от нещата с които се занимавам и заради които ползвам Линукс. А колко се ползва, хората ти дадоха пример с андроид и други устройства с вграден линукс, които са много повече.
 8. Мисля че компа ще ти е слаб за последните дистрибуций, Аз имам подобен Амило про на 1,5 Ghz 1,5 Gb Ram и трябваше да падна на ubuntu 11.10 та да върви що годе нормално иначе 13.10,12.10,12.04 направо не искаше да отлепи много бавно работеше.
 9. ipnote.net - да. Но има още неща които да дооправям по него.
 10. Мерси за препоръките. Сега работя по нещо друго но като остане време ще гледам да ги оправя тези неща.
 11. Здравейте, моля дайте мнения и препоръки за новия ми сайт http://sledva.com
 12. И аз забелязвам подобно поведение. Дори при клипове от YouTube на fullscreen на процесора температурата отива на 80 градуса. Досега не е било така.
 13. metodi23

  Инсталация на Linux (за начинаещи)

  Стандартно пускаш инсталацията и я инсталираш като си виждаш флашката кой диск е. /dev/sdb и го показваш него вместо харда /dev/sda ама е бавно и от време на време прави проблеми и unmount - ва файловата система. Не става за сериозна работа ама за експеримент е ок.
 14. Най лесно е с един мултицед да измериш зарядното дали дава ток изобщо.
 15. Здравейте, Първото нещо което трябва да направите е да влезете в менюто на ДВР-а. Там от мрежовите настройки трябва да видите IP адреса и портовете на които работи у-вото. Обикновенно са 2-3 порта, 80 за уеб интерфейса, порт за видеостриим и команд порт. След това трябва да влезете в настройките на рутера и да пренасочите тези портове към IP - то на ДВР-а. Не е лошо и да направите DMZ на това IP. След тези стъпки ще можете да гледате ДВР-а през интернет. P.S. Убедете се че ДВР - а наистина е свързан с рутера(IP-to му трябва да е в списъка на attached devices към рутера). Другото важно нещо е ако ДВР - а е настроен на DHCP да му сложите статичен IP адрес, защото при рестарт има вероятност да си вземе друго ИП и настойките които сте направили в рутера няма да важат. Последното важно нещо е ако го гледате пре браузър(internet explorer) повечето ДВР-и поддържат само този браузър е да си промените секюрити настройките на браузера и навсякъде където пише ActiveX да ги направите enable или prompt. и накрая помислете пак дали да не изчакате все пак техника ....
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...