Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

hrodopski

На чисти помисли красиви

Препоръчан отговор


Пегас в мрачните обори затворен нервно рие със крака. Бленувал полети – простори, но хлопнала затръшната врата. Заточеник в души печални, и със криле пречупени на две, заглъхва той с въздишки жални, с разбито и застинало сърце. В живот без ценности и съвест – продадени за злато и сребро, мечти и пориви за жалост не вдъхновяват нашето перо... Над нас сапфирени лазури разгръщат пак ефирни красоти, но зли и безпощадни бури забулват ги със ледени мъгли. И вдъхновението вяло превръща се в душата ни в печал и песнопението сладко заглъхва във не радости и жал... Пролети със люлякови нощи, ухания на цъфнали липи – миражи на светите мощи са над безбрежни мъртви пущини. На чисти помисли красиви, поете, днеска ти си господар. С пегасови развети гриви препускай бурно с пориви и жар... 05.08.2013 Куклен

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове


×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.