Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

title атрибутите в линковете

Featured Replies

Здравейте,

Някой преди време ми беше казал, че title атрибутите в линковете били много важни за SEO-то, това наистина ли е така? 

Като цяло спазвам тази практика, без дори да знам дали е вярна, и без това нищо не ми коства. Имам обаче едно CSS главно меню на страницата, където общо взето е цялата налична информация на сайта, всички теми с линковете, които водят към тях. Изобщо не ми харесва как като поставиш курсора излиза онзи title отстрани, дори ако бях потребител на сайта би ми пречило.

Въпросът ми е да ги премахна ли тези title-ли от главното меню, или е важно да ги има?

Ето какво пише за title tag. Прецени си сам. Няма как да правиш SEO оптимизация и да питаш такова нещо.

Май говориш за ALT

Има значение за гугъл ако не се прекалява със описанието!

Също всякакъв софтуер ще го прочете (на глас ако трябва),не само гугъл -а ако е картинка - няма да може !

Редактирано от ...............------- (преглед на промените)

Здравейте, Някой преди време ми беше казал, че title атрибутите в линковете били много важни за SEO-то, това наистина ли е така? Като цяло спазвам тази практика, без дори да знам дали е вярна, и без това нищо не ми коства. Имам обаче едно CSS главно меню на страницата, където общо взето е цялата налична информация на сайта, всички теми с линковете, които водят към тях. Изобщо не ми харесва как като поставиш курсора излиза онзи title отстрани, дори ако бях потребител на сайта би ми пречило. Въпросът ми е да ги премахна ли тези title-ли от главното меню, или е важно да ги има?

Излъгали са те. Търсачките на индексират този атрибут, заради злоупотреба, ни вдигат рейтинг. Идеята на title е подобрение на сайта в полза на потребителя, улеснение. Относно SEO-оптимизаторите за мен са измислени професиики, нещо като брачен консултант.

...

Ти разлика между таг и атрибут правиш ли? Хайде образовай се около html и dom на javascript.

Май говориш за ALT Има значение за гугъл ако не се прекалява със описанието! Също всякакъв софтуер ще го прочете (на глас ако трябва),не само гугъл -а ако е картинка - няма да може !

Не само това. Има потребители, които са спряли изображенията. Съответно липсващия елемент ще опише атрибут ALT. Или пък ако сървъра изпрегне в момент на заявката, но скелета е зареден, то атрибут ALT ще ориентира.

Излъгали са те. Търсачките на индексират този атрибут, заради злоупотреба, ни вдигат рейтинг. Идеята на title е подобрение на сайта в полза на потребителя, улеснение. Относно SEO-оптимизаторите за мен са измислени професиики, нещо като брачен консултант. Ти разлика между таг и атрибут правиш ли? Хайде образовай се около html и dom на javascript. Не само това. Има потребители, които са спряли изображенията. Съответно липсващия елемент ще опише атрибут ALT. Или пък ако сървъра изпрегне в момент на заявката, но скелета е зареден, то атрибут ALT ще ориентира.

Извинявам се колега, не съм прочел въобще поста. Може да ми се махне коментара.

Е то тултипчето излиза със Title, но пак важат разликите между изображение и текст!

Има значение ако е на място и с мярка!

На меню със  линкове да му излизат тултипчета няма смисъл!

Така или иначе гугъл е прочел линка и ако допълнително има текст предполагам ще го зачете като Black Hat SEO

M.Dimitroff, пусни един линк към сайта да го погледнем. В крайна сметка по-добре с директен пример да покажеш какво имаш предвид.
  • Автор

@DPanov вече съм готов с разработката му, но искам да добавя още 2-3 теми преди да го пусна публично. Скоро ще дам линк към него.

Благодаря ви за мненията.

Редактирано от M.Dimitroff (преглед на промените)

На тези адреси например може елементарно да се провери структурата на сайта, както я виждат търсещите машини!

http://www.seo-browser.com/

http://www.browseo.net/

На тези адреси например може елементарно да се провери структурата на сайта, както я виждат търсещите машини!

http://www.seo-browser.com/

http://www.browseo.net/

Благодаря ти за адресите. Бяха ми много полезни.

• 2 седмици по-късно...

Колега, тайтълите не са най-важното при линковете, но когато наистина има резон, може да се подскаже на потребителя, по обстойно, къде би го отвел този линк. :) 

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

M.Dimitroff, пусни един линк към сайта да го погледнем. В крайна сметка по-добре с директен пример да покажеш какво имаш предвид.

Сайтът вече е публично достъпен на адрес http://algosharp.net 

Enjoy :)

Малко ключови думи и дескрипшън може да се сложат в метатаговете!

и  т. н.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.