Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

 

Някой преди време ми беше казал, че title атрибутите в линковете били много важни за SEO-то, това наистина ли е така? 

Като цяло спазвам тази практика, без дори да знам дали е вярна, и без това нищо не ми коства. Имам обаче едно CSS главно меню на страницата, където общо взето е цялата налична информация на сайта, всички теми с линковете, които водят към тях. Изобщо не ми харесва как като поставиш курсора излиза онзи title отстрани, дори ако бях потребител на сайта би ми пречило.

Въпросът ми е да ги премахна ли тези title-ли от главното меню, или е важно да ги има?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето какво пише за title tag. Прецени си сам. Няма как да правиш SEO оптимизация и да питаш такова нещо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Май говориш за ALT

Има значение за гугъл ако не се прекалява със описанието!

Също всякакъв софтуер ще го прочете (на глас ако трябва),не само гугъл -а ако е картинка - няма да може !

Редактирано от ...............------- (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, Някой преди време ми беше казал, че title атрибутите в линковете били много важни за SEO-то, това наистина ли е така? Като цяло спазвам тази практика, без дори да знам дали е вярна, и без това нищо не ми коства. Имам обаче едно CSS главно меню на страницата, където общо взето е цялата налична информация на сайта, всички теми с линковете, които водят към тях. Изобщо не ми харесва как като поставиш курсора излиза онзи title отстрани, дори ако бях потребител на сайта би ми пречило. Въпросът ми е да ги премахна ли тези title-ли от главното меню, или е важно да ги има?

Излъгали са те. Търсачките на индексират този атрибут, заради злоупотреба, ни вдигат рейтинг. Идеята на title е подобрение на сайта в полза на потребителя, улеснение. Относно SEO-оптимизаторите за мен са измислени професиики, нещо като брачен консултант.

...

Ти разлика между таг и атрибут правиш ли? Хайде образовай се около html и dom на javascript.

Май говориш за ALT Има значение за гугъл ако не се прекалява със описанието! Също всякакъв софтуер ще го прочете (на глас ако трябва),не само гугъл -а ако е картинка - няма да може !

Не само това. Има потребители, които са спряли изображенията. Съответно липсващия елемент ще опише атрибут ALT. Или пък ако сървъра изпрегне в момент на заявката, но скелета е зареден, то атрибут ALT ще ориентира.
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Излъгали са те. Търсачките на индексират този атрибут, заради злоупотреба, ни вдигат рейтинг. Идеята на title е подобрение на сайта в полза на потребителя, улеснение. Относно SEO-оптимизаторите за мен са измислени професиики, нещо като брачен консултант. Ти разлика между таг и атрибут правиш ли? Хайде образовай се около html и dom на javascript. Не само това. Има потребители, които са спряли изображенията. Съответно липсващия елемент ще опише атрибут ALT. Или пък ако сървъра изпрегне в момент на заявката, но скелета е зареден, то атрибут ALT ще ориентира.

 Извинявам се колега, не съм прочел въобще поста. Може да ми се махне коментара.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е то тултипчето излиза със Title, но пак важат разликите между изображение и текст!

Има значение ако е на място и с мярка!

На меню със  линкове да му излизат тултипчета няма смисъл!

Така или иначе гугъл е прочел линка и ако допълнително има текст предполагам ще го зачете като Black Hat SEO

Редактирано от ...............------- (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
M.Dimitroff, пусни един линк към сайта да го погледнем. В крайна сметка по-добре с директен пример да покажеш какво имаш предвид.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

@DPanov вече съм готов с разработката му, но искам да добавя още 2-3 теми преди да го пусна публично. Скоро ще дам линк към него.

Благодаря ви за мненията.

Редактирано от M.Dimitroff (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

освен за seo-to, тези атрибути са важни примерно и за софтуера който чете на незрящитетака че по-добре го използвайте :)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На тези адреси например може елементарно да се провери структурата на сайта, както я виждат търсещите машини!

 

http://www.seo-browser.com/

 

http://www.browseo.net/

Редактирано от ...............------- (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На тези адреси например може елементарно да се провери структурата на сайта, както я виждат търсещите машини!

 

http://www.seo-browser.com/

 

http://www.browseo.net/

Благодаря ти за адресите. Бяха ми много полезни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колега, тайтълите не са най-важното при линковете, но когато наистина има резон, може да се подскаже на потребителя, по обстойно, къде би го отвел този линк. :) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

M.Dimitroff, пусни един линк към сайта да го погледнем. В крайна сметка по-добре с директен пример да покажеш какво имаш предвид.

 

Сайтът вече е публично достъпен на адрес http://algosharp.net 

Enjoy :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Pifi Pedolino
      Да продължим нататък въпреки опитите за цензура от разни страхливи индивиди
    • от Мария Рангелова
      Здравейте
      Започнах да правя една WP  тема. Създадох едно меню в, което поставих няколко страници. Искам при клик тези линкове да водят към определена секция от една и съща страница. Това е нещо от типа:
      <а href="#about"> Home </a> <section id="about"></section> Линковете са 5 и водят към 5 части на една много дълга страница. Как мога да осъществя замисъла си?
      Още един въпрос знаете ли как да сложа class на  "a=href"
    • от AngelofDeath9
      Здравейте! Преди известно време имах проблеми, бях си купил нов безжичен джойстик, но не работеше, затова го върнах и си взех нов. Всичко беше добре, преди да включа новия. Tръгва на абсолютно всеки компютър, на който съм пробвал, дори без драйвъри, с изключение на моя, като се има на предвид, че има и драйвъри. Мислих, че е нещо проблем с Windows-a и отложих проблема, докато го преинсталирам. И така, преди няколко дни го преинсталирах, и чудо, джойстика проработи. Но всяко чудо за два дни, инсталирах драйвърите на лаптопа и вчера с огромно съжаление установих, че джойстикът пак не работи. Джойстикът е цък а Windows-ът ми е 64-битовата версия на този Ultimate: http://zamunda.net/details.php?id=185807. Мога да гарантирам, че не е от Windows-а, защото до преди няколко дни бях с друг и пак не ставаше, проблемът се появи след като инсталирах драйвърите на лаптопа си, но за съжаление не знам кой точно може да влиза в конфликт с джойстика. Лаптопът ми е HP Pavilion dv6-7080se, а проблемът, който имам е, че не разпознава джойстикът ми и го засича като неизвестно USB устройство. Ще бъда много благодарен, ако някой ми помогне да реша този проблем, макар че съм търсил с дни в интернет, има много подобни на моя проблеми, но така и не намерих решение, което да работи при мен. 
    • от dechobaby1
      Привет на всички !
      Направих си саит за торенти и срешнах два проблема с който немога да се справя и ще съм Ви много благодарен ако ударите едно рамо .
      Ето го и самия саит - ......
      Ето и регистрация -
      Име-test
      Парола-test123

      Заглавията на страниците се променят при разглеждане на саита .
      Примерно на страница .....заглавието е ORENTITE.NET - Всички торенти на едно място ! - Torrents
      А на страница ....(детаили за даден торент) заглавието е TORENTITE.NET - Всички торенти на едно място ! - Torrent Details
      Целта ми е вместо Torrent Details да показва името на дадения торент .
      Примерно съм отворил да разглеждам торент с име - The Vampire Diaries S03E19 искам заглавието на страницата да се промени на TORENTITE.NET - Всички торенти на едно място ! -The Vampire Diaries S03E19


      Ето част от кода на details.php


      <?php
      require_once("include/functions.php");
      require_once("include/config.php");

      dbconn();

      standardheader('Torrent Details',($GLOBALS["usepopup"]?false:true));
      ?>
      <script language=javascript>
      function windowunder(link)
      {
      window.opener.document.location=link;
      window.close();
      }
      </script>
      <?php
      if(!$CURUSER || $CURUSER["view_torrents"]!="yes")
      {
      err_msg(ERROR.NOT_AUTHORIZED." ".MNU_TORRENT."!",SORRY."...");
      stdfoot(($GLOBALS["usepopup"]?false:true),false);
      exit();
      }


      block_begin(TORRENT_DETAIL);


      $id = AddSlashes((isset($_GET["id"])?$_GET["id"]:false));
      if (!isset($id) || !$id)
      die(ERROR_ID.": $id");

      if (isset($_GET["act"]))
      {
      print("<center>".TORRENT_UPDATE."</center>");
      require_once("./include/getscrape.php");
      scrape(urldecode($_GET["surl"]),$id);
      redirect("details.php?id=$id");
      exit();
      }

      if (isset($_GET["vote"]) && $_GET["vote"]==VOTE)
      {
      if (isset($_GET["rating"]) && $_GET["rating"]==0)
      {
      err_msg(ERROR,ERR_NO_VOTE);
      block_end();
      stdfoot(($GLOBALS["usepopup"]?false:true),false);
      exit();
      }
      else {
      @mysql_query("INSERT INTO ratings SET infohash='$id',userid=$CURUSER[uid],rating=.intval($_GET["rating]).",added='".time()."'");
      redirect("details.php?id=$id");
      }
      exit();
      }

      $res = mysql_query("SELECT namemap.info_hash, namemap.filename, namemap.url, UNIX_TIMESTAMP(namemap.data) as data, namemap.size, namemap.comment, namemap.uploader, categories.name as cat_name, summary.seeds, summary.leechers, summary.finished, summary.speed, namemap.external, namemap.announce_url,UNIX_TIMESTAMP(namemap.lastupdate) as lastupdate, namemap.anonymous, users.username FROM namemap LEFT JOIN categories ON categories.id=namemap.category LEFT JOIN summary ON summary.info_hash=namemap.info_hash LEFT JOIN users ON users.id=namemap.uploader WHERE namemap.info_hash ='" . $id . "'")
      or die(mysql_error());
      $row = mysql_fetch_array($res);

      if (!$row)
      die("Bad ID!");

      $spacer = "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;";

      print("<div align=center><table class="lista" border="0" cellspacing="5" cellpadding="5">n");
      //print("<tr><td align="right" class="header"> ".FILE_NAME.":</td><td class="lista" align="center">" . $row["filename"]. "</td></tr>n");
      print("<tr><td align="right" class="header"> ".FILE_NAME);

      if ($CURUSER["uid"]>1 && ($CURUSER["uid"]==$row["uploader"] || $CURUSER["edit_torrents"]==yes" || $CURUSER["delete_torrents]=="yes"))
      print("<br />&nbsp;&nbsp;");

      // edit and delete picture/link
      if ($CURUSER["uid"]>1 && ($CURUSER["uid"]==$row["uploader"] || $CURUSER["edit_torrents"]=="yes")) {
      if ($GLOBALS["usepopup"])
      print("<a href="javascript: windowunder('edit.php?info_hash=".$row["info_hash"]."&amp;returnto=".urlencode("torrents.php")."')">".image_or_link("$STYLEPATH/edit.png","",EDIT)."</a>&nbsp;&nbsp;");
      else
      print("<a href=edit.php?info_hash=".$row["info_hash"]."&amp;returnto=".urlencode("torrents.php").">".image_or_link("$STYLEPATH/edit.gif","",EDIT)."</a>&nbsp;&nbsp;");
      }

      if ($CURUSER["uid"]>1 && ($CURUSER["uid"]==$row["uploader"] || $CURUSER["delete_torrents"]=="yes")) {
      if ($GLOBALS["usepopup"])
      print("<a href="javascript: windowunder('delete.php?info_hash=".$row["info_hash"]."&amp;returnto=".urlencode("torrents.php")."')">".image_or_link("$STYLEPATH/delete.png","",DELETE)."</a>&nbsp;&nbsp;");
      else
      print("<a href=delete.php?info_hash=".$row["info_hash"]."&amp;returnto=".urlencode("torrents.php").">".image_or_link("$STYLEPATH/delete.gif","",DELETE)."</a>");
      }

      print("</td><td class="lista" align="center">" . $row["filename"]."</td></tr>n");
      print("<tr><td align="right" class="header"> <div>Свали </div> </td><td class="lista" align="center"><a class "index" <a href="download.php?id=".$row["info_hash"]."&f= . rawurlencode($row["filename]) . ".torrent">" . $row["filename"] . "</a></td></tr>n");





      print("<tr><td valign="middle" align="right" class="header"> <div>Реклама</div> </td></tr>n");



      Благодарности !
    • от Fauster
      Здравейте ,

      имам въпрос относно visual basic 2010. Той е следният :

      Как да отворя линк (website) който се пише в текстбокс и чрез бутон да отворя Google Chrome* с този линк ?




      *или друг браузър


      Благодаря предварително и се надявам темата да е на правилното място.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.