Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

 

Някой преди време ми беше казал, че title атрибутите в линковете били много важни за SEO-то, това наистина ли е така? 

Като цяло спазвам тази практика, без дори да знам дали е вярна, и без това нищо не ми коства. Имам обаче едно CSS главно меню на страницата, където общо взето е цялата налична информация на сайта, всички теми с линковете, които водят към тях. Изобщо не ми харесва как като поставиш курсора излиза онзи title отстрани, дори ако бях потребител на сайта би ми пречило.

Въпросът ми е да ги премахна ли тези title-ли от главното меню, или е важно да ги има?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето какво пише за title tag. Прецени си сам. Няма как да правиш SEO оптимизация и да питаш такова нещо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Май говориш за ALT

Има значение за гугъл ако не се прекалява със описанието!

Също всякакъв софтуер ще го прочете (на глас ако трябва),не само гугъл -а ако е картинка - няма да може !

Редактирано от ...............------- (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, Някой преди време ми беше казал, че title атрибутите в линковете били много важни за SEO-то, това наистина ли е така? Като цяло спазвам тази практика, без дори да знам дали е вярна, и без това нищо не ми коства. Имам обаче едно CSS главно меню на страницата, където общо взето е цялата налична информация на сайта, всички теми с линковете, които водят към тях. Изобщо не ми харесва как като поставиш курсора излиза онзи title отстрани, дори ако бях потребител на сайта би ми пречило. Въпросът ми е да ги премахна ли тези title-ли от главното меню, или е важно да ги има?

Излъгали са те. Търсачките на индексират този атрибут, заради злоупотреба, ни вдигат рейтинг. Идеята на title е подобрение на сайта в полза на потребителя, улеснение. Относно SEO-оптимизаторите за мен са измислени професиики, нещо като брачен консултант.

...

Ти разлика между таг и атрибут правиш ли? Хайде образовай се около html и dom на javascript.

Май говориш за ALT Има значение за гугъл ако не се прекалява със описанието! Също всякакъв софтуер ще го прочете (на глас ако трябва),не само гугъл -а ако е картинка - няма да може !

Не само това. Има потребители, които са спряли изображенията. Съответно липсващия елемент ще опише атрибут ALT. Или пък ако сървъра изпрегне в момент на заявката, но скелета е зареден, то атрибут ALT ще ориентира.
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Излъгали са те. Търсачките на индексират този атрибут, заради злоупотреба, ни вдигат рейтинг. Идеята на title е подобрение на сайта в полза на потребителя, улеснение. Относно SEO-оптимизаторите за мен са измислени професиики, нещо като брачен консултант. Ти разлика между таг и атрибут правиш ли? Хайде образовай се около html и dom на javascript. Не само това. Има потребители, които са спряли изображенията. Съответно липсващия елемент ще опише атрибут ALT. Или пък ако сървъра изпрегне в момент на заявката, но скелета е зареден, то атрибут ALT ще ориентира.

 Извинявам се колега, не съм прочел въобще поста. Може да ми се махне коментара.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е то тултипчето излиза със Title, но пак важат разликите между изображение и текст!

Има значение ако е на място и с мярка!

На меню със  линкове да му излизат тултипчета няма смисъл!

Така или иначе гугъл е прочел линка и ако допълнително има текст предполагам ще го зачете като Black Hat SEO

Редактирано от ...............------- (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
M.Dimitroff, пусни един линк към сайта да го погледнем. В крайна сметка по-добре с директен пример да покажеш какво имаш предвид.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

@DPanov вече съм готов с разработката му, но искам да добавя още 2-3 теми преди да го пусна публично. Скоро ще дам линк към него.

Благодаря ви за мненията.

Редактирано от M.Dimitroff (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

освен за seo-to, тези атрибути са важни примерно и за софтуера който чете на незрящитетака че по-добре го използвайте :)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На тези адреси например може елементарно да се провери структурата на сайта, както я виждат търсещите машини!

 

http://www.seo-browser.com/

 

http://www.browseo.net/

Редактирано от ...............------- (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На тези адреси например може елементарно да се провери структурата на сайта, както я виждат търсещите машини!

 

http://www.seo-browser.com/

 

http://www.browseo.net/

Благодаря ти за адресите. Бяха ми много полезни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колега, тайтълите не са най-важното при линковете, но когато наистина има резон, може да се подскаже на потребителя, по обстойно, къде би го отвел този линк. :) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

M.Dimitroff, пусни един линк към сайта да го погледнем. В крайна сметка по-добре с директен пример да покажеш какво имаш предвид.

 

Сайтът вече е публично достъпен на адрес http://algosharp.net 

Enjoy :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от dipsuchos
      Здравейте, симпатични хора,

      Направих една уеб-страничка, вместо да създавам документ на MS Word, да речем. Ей тъй, за разнообразие. Е, да, ама малко късно се усетих, че този линк мога да си го гледам само аз. 
      Как да го направя разпространим и видим за всички?

      file:///C:/Users/mkker/Desktop/Conv1nce.html
    • от Pifi Pedolino
      Да продължим нататък въпреки опитите за цензура от разни страхливи индивиди
    • от Мария Рангелова
      Здравейте
      Започнах да правя една WP  тема. Създадох едно меню в, което поставих няколко страници. Искам при клик тези линкове да водят към определена секция от една и съща страница. Това е нещо от типа:
      <а href="#about"> Home </a> <section id="about"></section> Линковете са 5 и водят към 5 части на една много дълга страница. Как мога да осъществя замисъла си?
      Още един въпрос знаете ли как да сложа class на  "a=href"
    • от AngelofDeath9
      Здравейте! Преди известно време имах проблеми, бях си купил нов безжичен джойстик, но не работеше, затова го върнах и си взех нов. Всичко беше добре, преди да включа новия. Tръгва на абсолютно всеки компютър, на който съм пробвал, дори без драйвъри, с изключение на моя, като се има на предвид, че има и драйвъри. Мислих, че е нещо проблем с Windows-a и отложих проблема, докато го преинсталирам. И така, преди няколко дни го преинсталирах, и чудо, джойстика проработи. Но всяко чудо за два дни, инсталирах драйвърите на лаптопа и вчера с огромно съжаление установих, че джойстикът пак не работи. Джойстикът е цък а Windows-ът ми е 64-битовата версия на този Ultimate: http://zamunda.net/details.php?id=185807. Мога да гарантирам, че не е от Windows-а, защото до преди няколко дни бях с друг и пак не ставаше, проблемът се появи след като инсталирах драйвърите на лаптопа си, но за съжаление не знам кой точно може да влиза в конфликт с джойстика. Лаптопът ми е HP Pavilion dv6-7080se, а проблемът, който имам е, че не разпознава джойстикът ми и го засича като неизвестно USB устройство. Ще бъда много благодарен, ако някой ми помогне да реша този проблем, макар че съм търсил с дни в интернет, има много подобни на моя проблеми, но така и не намерих решение, което да работи при мен. 
    • от dechobaby1
      Привет на всички !
      Направих си саит за торенти и срешнах два проблема с който немога да се справя и ще съм Ви много благодарен ако ударите едно рамо .
      Ето го и самия саит - ......
      Ето и регистрация -
      Име-test
      Парола-test123

      Заглавията на страниците се променят при разглеждане на саита .
      Примерно на страница .....заглавието е ORENTITE.NET - Всички торенти на едно място ! - Torrents
      А на страница ....(детаили за даден торент) заглавието е TORENTITE.NET - Всички торенти на едно място ! - Torrent Details
      Целта ми е вместо Torrent Details да показва името на дадения торент .
      Примерно съм отворил да разглеждам торент с име - The Vampire Diaries S03E19 искам заглавието на страницата да се промени на TORENTITE.NET - Всички торенти на едно място ! -The Vampire Diaries S03E19


      Ето част от кода на details.php


      <?php
      require_once("include/functions.php");
      require_once("include/config.php");

      dbconn();

      standardheader('Torrent Details',($GLOBALS["usepopup"]?false:true));
      ?>
      <script language=javascript>
      function windowunder(link)
      {
      window.opener.document.location=link;
      window.close();
      }
      </script>
      <?php
      if(!$CURUSER || $CURUSER["view_torrents"]!="yes")
      {
      err_msg(ERROR.NOT_AUTHORIZED." ".MNU_TORRENT."!",SORRY."...");
      stdfoot(($GLOBALS["usepopup"]?false:true),false);
      exit();
      }


      block_begin(TORRENT_DETAIL);


      $id = AddSlashes((isset($_GET["id"])?$_GET["id"]:false));
      if (!isset($id) || !$id)
      die(ERROR_ID.": $id");

      if (isset($_GET["act"]))
      {
      print("<center>".TORRENT_UPDATE."</center>");
      require_once("./include/getscrape.php");
      scrape(urldecode($_GET["surl"]),$id);
      redirect("details.php?id=$id");
      exit();
      }

      if (isset($_GET["vote"]) && $_GET["vote"]==VOTE)
      {
      if (isset($_GET["rating"]) && $_GET["rating"]==0)
      {
      err_msg(ERROR,ERR_NO_VOTE);
      block_end();
      stdfoot(($GLOBALS["usepopup"]?false:true),false);
      exit();
      }
      else {
      @mysql_query("INSERT INTO ratings SET infohash='$id',userid=$CURUSER[uid],rating=.intval($_GET["rating]).",added='".time()."'");
      redirect("details.php?id=$id");
      }
      exit();
      }

      $res = mysql_query("SELECT namemap.info_hash, namemap.filename, namemap.url, UNIX_TIMESTAMP(namemap.data) as data, namemap.size, namemap.comment, namemap.uploader, categories.name as cat_name, summary.seeds, summary.leechers, summary.finished, summary.speed, namemap.external, namemap.announce_url,UNIX_TIMESTAMP(namemap.lastupdate) as lastupdate, namemap.anonymous, users.username FROM namemap LEFT JOIN categories ON categories.id=namemap.category LEFT JOIN summary ON summary.info_hash=namemap.info_hash LEFT JOIN users ON users.id=namemap.uploader WHERE namemap.info_hash ='" . $id . "'")
      or die(mysql_error());
      $row = mysql_fetch_array($res);

      if (!$row)
      die("Bad ID!");

      $spacer = "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;";

      print("<div align=center><table class="lista" border="0" cellspacing="5" cellpadding="5">n");
      //print("<tr><td align="right" class="header"> ".FILE_NAME.":</td><td class="lista" align="center">" . $row["filename"]. "</td></tr>n");
      print("<tr><td align="right" class="header"> ".FILE_NAME);

      if ($CURUSER["uid"]>1 && ($CURUSER["uid"]==$row["uploader"] || $CURUSER["edit_torrents"]==yes" || $CURUSER["delete_torrents]=="yes"))
      print("<br />&nbsp;&nbsp;");

      // edit and delete picture/link
      if ($CURUSER["uid"]>1 && ($CURUSER["uid"]==$row["uploader"] || $CURUSER["edit_torrents"]=="yes")) {
      if ($GLOBALS["usepopup"])
      print("<a href="javascript: windowunder('edit.php?info_hash=".$row["info_hash"]."&amp;returnto=".urlencode("torrents.php")."')">".image_or_link("$STYLEPATH/edit.png","",EDIT)."</a>&nbsp;&nbsp;");
      else
      print("<a href=edit.php?info_hash=".$row["info_hash"]."&amp;returnto=".urlencode("torrents.php").">".image_or_link("$STYLEPATH/edit.gif","",EDIT)."</a>&nbsp;&nbsp;");
      }

      if ($CURUSER["uid"]>1 && ($CURUSER["uid"]==$row["uploader"] || $CURUSER["delete_torrents"]=="yes")) {
      if ($GLOBALS["usepopup"])
      print("<a href="javascript: windowunder('delete.php?info_hash=".$row["info_hash"]."&amp;returnto=".urlencode("torrents.php")."')">".image_or_link("$STYLEPATH/delete.png","",DELETE)."</a>&nbsp;&nbsp;");
      else
      print("<a href=delete.php?info_hash=".$row["info_hash"]."&amp;returnto=".urlencode("torrents.php").">".image_or_link("$STYLEPATH/delete.gif","",DELETE)."</a>");
      }

      print("</td><td class="lista" align="center">" . $row["filename"]."</td></tr>n");
      print("<tr><td align="right" class="header"> <div>Свали </div> </td><td class="lista" align="center"><a class "index" <a href="download.php?id=".$row["info_hash"]."&f= . rawurlencode($row["filename]) . ".torrent">" . $row["filename"] . "</a></td></tr>n");





      print("<tr><td valign="middle" align="right" class="header"> <div>Реклама</div> </td></tr>n");



      Благодарности !
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.