Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Здравейте на скоро си закупих тази видео карта - SAPPHIRE VAPOR-X HD7950 3GB GDDR5 OC with Boost и имам проблем нека да започнем...  :) 
В момента съм с  :rolleyes: 
CPU - Intel Core i7-3770K 3.50GHz
RAM - 16GB (2x8) 2133MHz
GPU - Nvidia GeForce GT 430 1GB128bit DDR3
Motherboard - ASROCK Z77 Extreme3
PSU - Corsair 600W Builder Series CX V2

Нямах никакви проблеми докато бях с тази конфигурация но днес си закупих SAPPHIRE VAPOR-X HD7950 3GB GDDR5 OC with Boost
Махам старата видео карта слагам новата от захранването свързвам PCI-E кабелите свързвам DVI кабела с монитора пускам компютъра видео картата почва да свети вентилаторите почват да се въртят но на монитора пише No Signal...
От сайта където купих видео картата казват че захранването е било достатъчно...Един дето уж разбира от компютри каза да сложа старата видео карта да и махна драйверите и да сложа тези на Sapphire направих го и отново нищо... Сега сложих нов хардиск и нищо отново..

давайте предложения и съвети че не знам какво да правя вече... :( 
(От сайта казаха да им пиша подробно за проблема аз им писах но още чакам отговор и понеже от този сайт съм си оправял доста проблеми реших да пусна една тема  :) )
 

Редактирано от BalioFVFX (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дайте точен модел на монитора. Мисля, че може да е от кабела или неправилно инсталиран драйвер. Посочете версията на драйвера, да прегледам как е положението с нея, съответно ще се тества. Захранващият блок е достатъчен, няма място за притеснение. Поздрави! 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дайте точен модел на монитора.

Мисля, че може да е от кабела или неправилно инсталиран драйвер. Посочете версията на драйвера, да прегледам как е положението с нея, съответно ще се тества. Захранващият блок е достатъчен, няма място за притеснение.

Поздрави! 

Така монитора ми е Acer G225HQV драйвери използвах от диска който си дойде с видео картата в кутията изтрих старите и нищо. След това изтрих и тези на Sapphire изтеглих от нета и отново нищо. Както казах идва един дето уж разбира от компютри и каза че си е свързано правилно.Така вече компютъра ми е чист сложих му новият хардиск който е празен сложих Windows 7 Home Premium x64 сложих видео картата и отново нищо а докато инсталирах Windows-а виждах през видеокартата на процесора или както се нарича която беше Intel HD нещо си която не мисля че е от голямо значение...Както казах видео картата си работи но когато свържа DVI кабела на монитора пише No Signal...Ако имаш нужда от повече информация или не съм обяснил точно това което искаше просто пиши  :( 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Порта на видеокартата е изгърмял/дефектен. Нали откачи монитора от изхода на дъното и го върза към видеокартата след инсталацията на Джама? Самият монитор както и кабелите явно са наред след като вади картина със вградената графика а липсата на драйвери не е проблем да извади такава.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вече е 6 сутринта а аз съм започнал да се занимавам с видеокартата  от 17:00 лол...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако имате възможност,опитайте с другите изходи на картата.Свържете ХДМИ кабел или каквото там намерите.Но мисля,че уважаемият naruto ви е отговорил вече.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай другия вариант - Монтираш картата, но стартираш с вградената. Влизаш в Сейф мод с интернет. Чистиш старите драйвъри и инсталираш новите драйвъри за Ати. Рестартираш и влизаш в биос-а. Задаваш първо да тръгва от PCI-ex и рестартираш. Преместваш кабела от вътрешната на външната карта... Ако и така не тръгне, ресетни Биос-а и пак пробвай, възможност е и да пробваш на втория PCI-ex слот...

Редактирано от pataran (преглед на промените)
  • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Все си мисля, че се ползва преходника, от там идват и проблемите. В кутията имате HDMI кабел, свържете с него.  Другият вариант е, както казва pataran, reset на bios. Приятен ден и успех!  ПП: Почистете си слотовете. Щом до сега е системата е била само с вградена графика, може да има прах по тях и какво ли още не.

Редактирано от Masterplay (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хора според мен е от захранването направих всичко и нищо не стана.. Нямам познат който да е с по силно... Вие какво ще кажете (btw и други хора ме съветват за захранването) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

категорично не е от захранването (освен ако то не е с много надути кондензатори)

http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_7950_Vapor-X/26.html

случвало ми се е карта да не тръгва (не тръгва компа) докато не смених картата с такава, която пали, така че да мога да ъпдейтна биос... след това тръгна и с новата карта. случвало ми се е и несъвместимост между дъно и карта, дори и с нов биос не става (картата си пали на други дъна, дъното си пали с други карти)... а го има и третия вариант - чисто нова дефектна видеокарта - (точно за карта не ми се е случвало, но с дъна много пъти...). на дъна с чипсет nvidia му се е случвало като почне да се прецаква чипсета - спира да бачка с картата, която си е бачкало 2 години и с други карти на същия производител (nvidia) също, но със ати-та работи (и там има модели с които обаче не пали) това се получава щото чипсета има доста lane-ве към pci-e слота и не всяка карта ползва всичките, а различните модели карти може да използват различни...

пробвай с последния биос

http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Extreme3/index.bg.asp?cat=Download&os=BIOS

Редактирано от the professor (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

категорично не е от захранването (освен ако то не е с много надути кондензатори)

http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_7950_Vapor-X/26.html

случвало ми се е карта да не тръгва (не тръгва компа) докато не смених картата с такава, която пали, така че да мога да ъпдейтна биос... след това тръгна и с новата карта. случвало ми се е и несъвместимост между дъно и карта, дори и с нов биос не става (картата си пали на други дъна, дъното си пали с други карти)... а го има и третия вариант - чисто нова дефектна видеокарта - (точно за карта не ми се е случвало, но с дъна много пъти...). на дъна с чипсет nvidia му се е случвало като почне да се прецаква чипсета - спира да бачка с картата, която си е бачкало 2 години и с други карти на същия производител (nvidia) също, но със ати-та работи (и там има модели с които обаче не пали) това се получава щото чипсета има доста lane-ве към pci-e слота и не всяка карта ползва всичките, а различните модели карти може да използват различни...

пробвай с последния биос

http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Extreme3/index.bg.asp?cat=Download&os=BIOS

Здравейте направих това което ми казахте и нищо отново седи на черен екран а иначе чувам че зарежда Windows Login Sound-а също и скайп...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

*BTW от както направих този update нямам звук на компютъра windows sound mixer-a или там както е не отчита никакъв звук дори когато пусна музика пак не показва че нещо работи преди когато нямаше драйвери поне показваше че се чува и когато ги инсталирах си се чуваше!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хора според мен е от захранването направих всичко и нищо не стана.. Нямам познат който да е с по силно... Вие какво ще кажете (btw и други хора ме съветват за захранването) 

 

 

Виж да не е изключена от биоса, защото и на двата ми компютъра трябва да се ръчка в биоса за да тръгне през pci-e а не през вградената. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж да не е изключена от биоса, защото и на двата ми компютъра трябва да се ръчка в биоса за да тръгне през pci-e а не през вградената. :)

Според мен всичко си е както трябва тези дни ще идва опитен човек който ще прецени какъв е проблемът! :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Професора е най-близо до истината според мен. Несъвместимост на новата карта с дъното. Имал съм подобна ситуация и чак на 3-тия ъпдейт на BIOS-а в рамките на 2 месеца картата тръгна. Трябва да се пробва картата на друга машина, и ако работи там, остава да се чака точния ъпдейт на биоса. Това е големия проблем с новите компоненти, че известно време след излизането им имат подобни аномалии.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вече всичко е наред откарах компютъра на човек който си знае работата и го направи. :) Благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат!  :)

Редактирано от BalioFVFX (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не знам за другите,но на мен ми е интересно какъв е бил проблема,ако може да споделиш ? :grimace: 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не знам за другите,но на мен ми е интересно какъв е бил проблема,ако може да споделиш ? :grimace: 

Неправилно монтирана карта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пояснете.

Неправилно поставяне в слота,неправилно свързване към захранването-предполагам.

onogondur,кои ние?!Още не съм се почнал,не че ми е рано,ама преди малко станах и карам още на кафета.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

onogondur,кои ние?!Още не съм се почнал,не че ми е рано,ама преди малко станах и карам още на кафета.

Ползвам уважителна форма на обръщение.Придава известна доза аристократизъм на общуването,нали така?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
    • от даниел павелов
      Здравейте! Имам един проблем. След много разговори с майка ми се отказах от рисуването и сега се чудя с какво да следвам след 12-и клас, аз сега съм 11 - и клас. Дайте ми съвет. Търся някоя специалност, след завършването, на която да имам реализация и добро заплащане....
      По български съм добре
      По история брилянтен
      По английски живот и здраве ще държа изпит този септември за c1, но като цяло не ми вървят езиците
      По география съм добре.....
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.