Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте на скоро си закупих тази видео карта - SAPPHIRE VAPOR-X HD7950 3GB GDDR5 OC with Boost и имам проблем нека да започнем...  :) 
В момента съм с  :rolleyes: 
CPU - Intel Core i7-3770K 3.50GHz
RAM - 16GB (2x8) 2133MHz
GPU - Nvidia GeForce GT 430 1GB128bit DDR3
Motherboard - ASROCK Z77 Extreme3
PSU - Corsair 600W Builder Series CX V2

Нямах никакви проблеми докато бях с тази конфигурация но днес си закупих SAPPHIRE VAPOR-X HD7950 3GB GDDR5 OC with Boost
Махам старата видео карта слагам новата от захранването свързвам PCI-E кабелите свързвам DVI кабела с монитора пускам компютъра видео картата почва да свети вентилаторите почват да се въртят но на монитора пише No Signal...
От сайта където купих видео картата казват че захранването е било достатъчно...Един дето уж разбира от компютри каза да сложа старата видео карта да и махна драйверите и да сложа тези на Sapphire направих го и отново нищо... Сега сложих нов хардиск и нищо отново..

давайте предложения и съвети че не знам какво да правя вече... :( 
(От сайта казаха да им пиша подробно за проблема аз им писах но още чакам отговор и понеже от този сайт съм си оправял доста проблеми реших да пусна една тема  :) )
 

Редактирано от BalioFVFX (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дайте точен модел на монитора. Мисля, че може да е от кабела или неправилно инсталиран драйвер. Посочете версията на драйвера, да прегледам как е положението с нея, съответно ще се тества. Захранващият блок е достатъчен, няма място за притеснение. Поздрави! 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дайте точен модел на монитора.

Мисля, че може да е от кабела или неправилно инсталиран драйвер. Посочете версията на драйвера, да прегледам как е положението с нея, съответно ще се тества. Захранващият блок е достатъчен, няма място за притеснение.

Поздрави! 

Така монитора ми е Acer G225HQV драйвери използвах от диска който си дойде с видео картата в кутията изтрих старите и нищо. След това изтрих и тези на Sapphire изтеглих от нета и отново нищо. Както казах идва един дето уж разбира от компютри и каза че си е свързано правилно.Така вече компютъра ми е чист сложих му новият хардиск който е празен сложих Windows 7 Home Premium x64 сложих видео картата и отново нищо а докато инсталирах Windows-а виждах през видеокартата на процесора или както се нарича която беше Intel HD нещо си която не мисля че е от голямо значение...Както казах видео картата си работи но когато свържа DVI кабела на монитора пише No Signal...Ако имаш нужда от повече информация или не съм обяснил точно това което искаше просто пиши  :( 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Порта на видеокартата е изгърмял/дефектен. Нали откачи монитора от изхода на дъното и го върза към видеокартата след инсталацията на Джама? Самият монитор както и кабелите явно са наред след като вади картина със вградената графика а липсата на драйвери не е проблем да извади такава.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вече е 6 сутринта а аз съм започнал да се занимавам с видеокартата  от 17:00 лол...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако имате възможност,опитайте с другите изходи на картата.Свържете ХДМИ кабел или каквото там намерите.Но мисля,че уважаемият naruto ви е отговорил вече.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай другия вариант - Монтираш картата, но стартираш с вградената. Влизаш в Сейф мод с интернет. Чистиш старите драйвъри и инсталираш новите драйвъри за Ати. Рестартираш и влизаш в биос-а. Задаваш първо да тръгва от PCI-ex и рестартираш. Преместваш кабела от вътрешната на външната карта... Ако и така не тръгне, ресетни Биос-а и пак пробвай, възможност е и да пробваш на втория PCI-ex слот...

Редактирано от pataran (преглед на промените)
  • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Все си мисля, че се ползва преходника, от там идват и проблемите. В кутията имате HDMI кабел, свържете с него.  Другият вариант е, както казва pataran, reset на bios. Приятен ден и успех!  ПП: Почистете си слотовете. Щом до сега е системата е била само с вградена графика, може да има прах по тях и какво ли още не.

Редактирано от Masterplay (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хора според мен е от захранването направих всичко и нищо не стана.. Нямам познат който да е с по силно... Вие какво ще кажете (btw и други хора ме съветват за захранването) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

категорично не е от захранването (освен ако то не е с много надути кондензатори)

http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_7950_Vapor-X/26.html

случвало ми се е карта да не тръгва (не тръгва компа) докато не смених картата с такава, която пали, така че да мога да ъпдейтна биос... след това тръгна и с новата карта. случвало ми се е и несъвместимост между дъно и карта, дори и с нов биос не става (картата си пали на други дъна, дъното си пали с други карти)... а го има и третия вариант - чисто нова дефектна видеокарта - (точно за карта не ми се е случвало, но с дъна много пъти...). на дъна с чипсет nvidia му се е случвало като почне да се прецаква чипсета - спира да бачка с картата, която си е бачкало 2 години и с други карти на същия производител (nvidia) също, но със ати-та работи (и там има модели с които обаче не пали) това се получава щото чипсета има доста lane-ве към pci-e слота и не всяка карта ползва всичките, а различните модели карти може да използват различни...

пробвай с последния биос

http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Extreme3/index.bg.asp?cat=Download&os=BIOS

Редактирано от the professor (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

категорично не е от захранването (освен ако то не е с много надути кондензатори)

http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_7950_Vapor-X/26.html

случвало ми се е карта да не тръгва (не тръгва компа) докато не смених картата с такава, която пали, така че да мога да ъпдейтна биос... след това тръгна и с новата карта. случвало ми се е и несъвместимост между дъно и карта, дори и с нов биос не става (картата си пали на други дъна, дъното си пали с други карти)... а го има и третия вариант - чисто нова дефектна видеокарта - (точно за карта не ми се е случвало, но с дъна много пъти...). на дъна с чипсет nvidia му се е случвало като почне да се прецаква чипсета - спира да бачка с картата, която си е бачкало 2 години и с други карти на същия производител (nvidia) също, но със ати-та работи (и там има модели с които обаче не пали) това се получава щото чипсета има доста lane-ве към pci-e слота и не всяка карта ползва всичките, а различните модели карти може да използват различни...

пробвай с последния биос

http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Extreme3/index.bg.asp?cat=Download&os=BIOS

Здравейте направих това което ми казахте и нищо отново седи на черен екран а иначе чувам че зарежда Windows Login Sound-а също и скайп...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

*BTW от както направих този update нямам звук на компютъра windows sound mixer-a или там както е не отчита никакъв звук дори когато пусна музика пак не показва че нещо работи преди когато нямаше драйвери поне показваше че се чува и когато ги инсталирах си се чуваше!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хора според мен е от захранването направих всичко и нищо не стана.. Нямам познат който да е с по силно... Вие какво ще кажете (btw и други хора ме съветват за захранването) 

 

 

Виж да не е изключена от биоса, защото и на двата ми компютъра трябва да се ръчка в биоса за да тръгне през pci-e а не през вградената. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж да не е изключена от биоса, защото и на двата ми компютъра трябва да се ръчка в биоса за да тръгне през pci-e а не през вградената. :)

Според мен всичко си е както трябва тези дни ще идва опитен човек който ще прецени какъв е проблемът! :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Професора е най-близо до истината според мен. Несъвместимост на новата карта с дъното. Имал съм подобна ситуация и чак на 3-тия ъпдейт на BIOS-а в рамките на 2 месеца картата тръгна. Трябва да се пробва картата на друга машина, и ако работи там, остава да се чака точния ъпдейт на биоса. Това е големия проблем с новите компоненти, че известно време след излизането им имат подобни аномалии.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вече всичко е наред откарах компютъра на човек който си знае работата и го направи. :) Благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат!  :)

Редактирано от BalioFVFX (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не знам за другите,но на мен ми е интересно какъв е бил проблема,ако може да споделиш ? :grimace: 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не знам за другите,но на мен ми е интересно какъв е бил проблема,ако може да споделиш ? :grimace: 

Неправилно монтирана карта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пояснете.

Неправилно поставяне в слота,неправилно свързване към захранването-предполагам.

onogondur,кои ние?!Още не съм се почнал,не че ми е рано,ама преди малко станах и карам още на кафета.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

onogondur,кои ние?!Още не съм се почнал,не че ми е рано,ама преди малко станах и карам още на кафета.

Ползвам уважителна форма на обръщение.Придава известна доза аристократизъм на общуването,нали така?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


  • Подобни теми

    • от Stefan Nenchev
      Здравейте! Купих си обновен лаптоп, от сервиз, който е в отлично състояние. Изключение прави проблема ми с мишката, когато играя CS 1.6. Понякога започва сама да се движи спира и след малко пак. Смятам, че проблемът не е хардуерен, защото се появява само когато играя тази игра. Потърсих информация в интернет, но не намерих нищо. Някой знае ли как да премахна този досаден проблем? Благодаря предварително!
    • от Любослав Георгиев
      Здравейте ! Преди всичко искам да се извиня ако има подобна тема.
      Имам сравнително "добър" лаптоп, Aser Aspire f15 с видео карта Nvidia Geforce 940MX с 4 гб VRAM , Процесор Intel Core i5-7200U и РАМ 12 гб , но имам проблем с някои игри.Давам пример с играта Fortnite , която не изисква много големи системни характеристики , но при максимални настройки на графиката, енвайърмънт-а се показва размазан.Става на въпрос за по далечните обекти, също така и за по близките обекти се показват недостатъчно добре.Това се получи и с друга игра - Paragon.Детайлите се показват пикселизирани, въпреки че съм на максимални настройки. Проверих дали случайно не съм забравил да направя ъпдейт на видео картата, такъв нямаше, тоест имам актуални драйвъри.Не съм сигурен дали това може да си породи от факта, че ловя интернет през рутер, а той е на моменти е бавен.Или пък имам хардуерен проблем с лаптопа.
      С игри от рода на CS:GO или League of Legends всичко е наред, също така подкарах GTA V и с нея проблем нямаше.
      Ще съм благодарен ако някой ме доближи до решението на проблема, защото лаптопа е гаранционен , а тези от Тъпополис бавят поръчката минимум 2 месеца и накрая излиза, че нищо не пипат по него.Носил съм го за дребни проблеми. Та да конкретния проблем , нужна ми е насока дали проблема е хардуерен или нещо от настройките на играта или Win 10. Благодаря !
    • от Djem Imam
      Здравейте.Вчера си изпуснах телефона и се счупи екрана горе в левия ъгъл на телефона,работеше 1 ден без проблем но сутринта просто се изключи.Пробвах хард ресет и други комбинации със копчетата но не става.Когато пробвам да го включа почва да вибрира през 10 секунди за няколко часа,също така и от време на време издава някакъв странен звук точно като радиостанция,ако ме разбирате.Чак понякога ме стряска.Въпроса ми е дали трябва нов дисплей който е доста скъп за този модел или има друго решение,защото нямам излишни пари да го давам на сервиз да видят какво му има.А и ако си поръчм нов дисплей и се окаже че не е от дисплея ще е много тъпо...Някой ако е имал подобен проблем да сподели как го е оправил.Ще съм му много благодарен.Ето и снимка.

    • от fresh_bones
      Добър ден.Днес си инсталирах уиндолс 7 . Като  отворя аудио драйвера  няма някой  опции  примерно няма  ръчна настройка за еколайзера и не мога да го настройвам и звука седи с лошо качество. Драйвера се казва Realtek HD Audio Manager ver.6.0.1.5864 
    • от Ndishev
      Здравейте имам следния проблем с посочения в заглавието телевизор. 
      Телевизора е закупен преди 4г и е ползван 2. От 2г стои в кашон докато не ми потрябва. 
      Докато чаках да дойдат за инсталация на цифрова телевизия си включих аналогова с коксиалн кабел. Дойде един съсед и каза, че телевизора има вграден цифров тунер и може по коксиалния да се пусне цифрова. Разбира се аз се съгласих. 
      Та по време на настройките заби и той го изключи от контакта. При включване отново телевизора сам се включи, светна зеления индикатор но дава черен екран. 
      Стоя дълго време изключен и също така включен но не реагира. 
      Не намерих в нета никакво рвшение, четох за подобен случай който телевизора бил в режим на търсене на канали. Пробвах с комбинациите които намерих за връщане на заводски настройки, но просто не реагира. 
      Дали случайно някой знае как да се върнат заводските настройки или нещо да се направи. Все пак ако не е сериозен проблем да спестя разходите по техник. 
      Мерси предварително. 

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.