Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на термопаста на HD3850

Featured Replies

Здравейте колеги. Наскоро (17.07) взех 3850 видео. И имам относно него няколко въпроса:
В Ide температурата на видеото е 46-49 градуса, като волтажа в това състояние е 1.014V. Вентилатора съм го набичил на 90% през цялото време да си върти. Под товар видето вдига 76-78 градуса (при Assassin's Creed Revelations). Та гледам по края на охлаждането има термопадове/термолепенки и смятам да сменя пастата. Та и тези лепенки ли трябва да ги сменя или може тях да не ги пипам? И ако трябва да ги сменявам какъв размер трябва да са (ако някой има тази карта и знае да подскаже)? Ето видеото:
Публикувано изображение

Също така, за да не правя отделна тема:
За поток в кутията съм сложил отпред един 120мм вент (вкарва), отзад на кутията един 80мм да изкарава въздух, и този от захранването (от подписа) също май изкарва въздуха. Та така добре ли са вентилаторите или да сложа и този 80-ката да вкарва въздух, а само от захранването да изкарва?

Това е кутията:

Публикувано изображение

Извинявам се че е само тази снимка на кутията, но е пълно дърво струваща не повече от 13 лева НОВА... :D

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Термолепенките може да не ги сменяш! По въпроса за кутията аз не виждам как си сложил отпред 120ка, при положение че дупките са за 80ка! Моята препоръка е да си сложиш отзад 2x80 да дърпат топлия въздух, за да не товариш захранването!

• Автор

Термолепенките може да не ги сменяш! По въпроса за кутията аз не виждам как си сложил отпред 120ка, при положение че дупките са за 80ка! Моята препоръка е да си сложиш отзад 2x80 да дърпат топлия въздух, за да не товариш захранването!

Хм то и аз първоначално се опитах да сложа 80тка, но беше малка и за това взех един 120 и стана макар от горната страна да съм сложил един химикал за подпирачка и така вентилатора е стабилен и не мърда :) Благодаря за бързия отговор. След малко ще сменя пастата и ще кажа резултатите. Както и ще сложа още една 80ка

Слагай паста само на чипа а лепенките както каза колегата , нека да си останат . Моята е с такова охлаждане 

но не съм постигал такива температури  :no-no: като вента си е по подразбиране , ако не се лъже 30% ли беше  :(  не съм при компютъра за да ти кажа .

• Автор

Здравейте отново. На картата направо и направих основно почистване (свалих дори и пластмасата червената). И се оказа, че там се бяха запушили пистите за въздушния поток с 2-3мм дебел слой прах. Махнах прахта смених пастата и вече в покой е на 40-42 градуса. Добавих и втори вентилатор от зад и вече са 2 :)
Публикувано изображение

Като процесора съм го клокнал до 2.4гхз :)

Под товар на 100% видеото работи на 62, което мисля, че е добре като се има в предвид, че в стаята е над 26 градуса :D

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.