Премини към съдържанието
MoH7aH4o

Извеждане на резултат чрез javascript (balloon) и html5.

Препоръчан отговор


Здравейте, имам следния код

varcorrect = 0, // брой на верните отговориwrong = 0, // брой на грешните отговориmax = 5, // максимален брой верни отговори = броя на картинкитеstartTimer = new Date(), // Стартираме таймер в началото на игратаendTimer; // Променлива, която ще инициализираме в края на играта// за да сравним времената....// Ако потребителят е познал всички картинки - изписваме резултатаif( correct == max ) {endTimer = new Date();// Разликата между двата таймера в милисекундиvar diff = endTimer.getTime() - startTimer.getTime();// Обръщаме я в секундиdiff = diff / 1000;message = "Край на играта!<br><br>";message += 'Верни: ' + correct + "<br>";message += 'Грешни: ' + wrong + "<br>";message += 'Време: ' + diff + " секунди<br><br>";message += 'Изпълнение: ';                                            message += Math.round( 100 * ( correct / ( correct + wrong ) ) ) + '%';                                        document.getElementById( 'container' ).innerHTML = message;}

Как мога да направя да ми изкарва резултата в нещо като балон? И да не пускам нова тема, може ли да ми кажете, как да направя ифнормацията да се съхранява в база от данни (localStorage на HTML5)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И да не пускам нова тема, може ли да ми кажете, как да направя ифнормацията да се съхранява в база от данни (localStorage на HTML5)

 

При Local Storage информацията се кешира от браузъра. Ако искаш база данни, ще трябва да се съхранява на сървъра, в която ще можеш да правиш записи с AJAX, примерно.

 

Иначе за Local Storage - http://coding.smashingmagazine.com/2010/10/11/local-storage-and-how-to-use-it/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

alert(message) няма ли да свърши работа (това ли се има предвид под "балон")? А localStorage може да свърши работа, но всеки по-хитър потребител ще се сети, че може да променя (или най-малкото да чете) информацията там...

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Еми искам да ползвам localStorage, понеже ми трябва информацията да се съхранява докато е отворен браузъра и просто накрая на играта да показва информацията за верните и грешните отговори и след влизане на потребителя от друго място да няма нищо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Според мен ще е по-интелигентно (и сигурно) решение "важната" информация да се пази на сървъра, а от страна на потребителя (в бисквитка или в localStorage) да се пази възможно най-малко, например само булева стойност, казваща дали е играно от дадения компютър и браузър. Зависи какво ниво на сигурност се търси.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Еми, аз не търся сигурност, поне за сега. Просто се опитвам да създам една образователна игра на HTML5 и за сега просто си е за мен няма да я качвам никъде. Един вид си се уча и упражнявам. Нито имам логин полета нито нищо. Направил съм няколко изображения, едните като се натиснат издават звуци и след това трябва да се натисне някое от другите и ако е верен отговора замества изображението със звука, а ако не издава звук за грешка и след това при края на играта изкарва резултата, но го изкарва горе в ляво пък аз искам да ми го изкарва по средата и в нещо като балон. Също така искам да видя, как действа localStorage(такаде аз видях примери, как действа, но искам да се науча да го ползвам) и тъй като за сега не ми трябва да защитавам информация и нямам толкова важна реших да ползвам него. Но просто не мога да схвана, как да ги навържа нещата...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.