Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с бойлер "Елдом"

Featured Replies

Здравейте!

Бойлера ми "Елдом" не е първа младост т.е около 10 годишен е, но за сметка на това до сега не съм имал никакви проблеми с него. От известно време се появи странен проблем изразяващ се в бързото развитие на корозивни малки петна, паралелно разположени в долната част на декоративния външен кожух. Корозията  видимо се развива от вътре т.е от страната на изолационната пяната. Не се набюдават течове или навлажнявания - никъде.

Въпроса ми е:

-Това микротеч ли е задържан от джоб на изолационната пяна или е дошло време ръждата да подхване бойлера. Да очаквам ли  пробив / теч или проблема е козметичен свързан с ЕГН-то на уреда? Ще съм благодарен да получа съвет!

Ако бойлера е в близост до душа си е чиста корозия. Ако има какъвто и да е теч от водосъдържателя, ще капе или тече отдолу. Ръждата е по корпуса (ламаринения кожух) и предвид възрастта на бойлера си е нормално да я има.

• Автор

Ако бойлера е в близост до душа си е чиста корозия. Ако има какъвто и да е теч от водосъдържателя, ще капе или тече отдолу. Ръждата е по корпуса (ламаринения кожух) и предвид възрастта на бойлера си е нормално да я има.

Звучи успокояващо! Явно ще изкара още и някоя година. 

Инак бях хукнал да търся нов, но с тези лоши отзиви за новите "Елдом", "Дипломат" и "TESY" - няма да бързам!?!?

Карай до последна капка ....или до първи теч  ;)

На път е! Събирай пари за нов пък колкото изкара. Няма да ти е хич приятно, когато изведнъж шурне вряла вода и цялото помещение стане като сауна.

Ако има малък теч може да направи късо в електрическата част.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Имам проблем с един 80 литров на Елдом и по-точно много бързо му се скапва терморегулатора.

това е модела РАСТ КТТО

Последния е купуван лятото и вчера се наложи да изрязвам пластмасите на втората защита за да може да се ползва събота и неделя бойлера.

И на предишните терморегулатори им беше същия проблем - контактите на втората защита почват да загряват (може би от лош контакт знам ли) докато тя сработи - а на тоя модел е еднократна - сработи ли трябва да го сменяш. Вчера като отворих едната пластина толкова е загрявала че червената пластмаса се беше стопила и залепнала за нея.  Така изглежда от вътре като нов - не се сетих да снимам моя, но двете пластини от двете страни на врътката бяха потъмнели от нагряването.

98.png

То се е видяло че понеделник ще се купува нов и ще се сменя, но имали друг модел терморегулатор който да е съвместим с болйлерите на елдом и който да изкарва повече време?

В сайта от линка, който си дал по- горе, е написано, че въпросния терморегулатор КТТО, има версия (ТИП2) за включване с контактор  - взимаш такъв + един контактор с бобина за 220V и викаш майстор да го свърже.
Ето тоя контактор  мисля ще свърши работа.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Не съм склонен на подобни модификации, а и в бойлера няма никакво място. Терморегулатора се държи само на клемите на нагревателя ако взема такъв с контакти отгоре ще имам проблем със закрепването му, а и на тоя контактор трябва да му търся място.

В магазина нямаше кой знае какъв избор - освен КТТО имаше един италиански на Thermowatt - който беше с 80 стотинки по-скъп от българския. Обаче с него имам друг проблем - контактите му са по-навътре в корпуса му и не съм сигурен че клемите влизат достатъчно за да правят добър контакт с нагревателя.

Редактирано от ined (преглед на промените)

• Автор

Не съм склонен  ххххххххххххх

Ще стане! Ако пък се налага, то вложи малко "творчество"!

Я виж дали по винтчетата личи загрявване? Защото си мисля че кабелите не са стегнати или подобно. Зачисти ги добре, калайдисай и стягай добре.

• 2 седмици по-късно...

Едно време бачках в цех за бойлери,но не знам дали ги правят още.Неръждаема стомана с вата вместо пяна и прилична гаранция. Лично от тия емайлирани простотии новите ми е страшно,пък и като ги набухат с една пяна ...

Както казаха.. карай до последната капка или докато не ти махне покрива от къщата ;)

Едно време бачках в цех за бойлери,но не знам дали ги правят още.Неръждаема стомана с вата вместо пяна и прилична гаранция. Лично от тия емайлирани простотии новите ми е страшно,пък и като ги набухат с една пяна ...

Сигурно, правят тези простотии за да може, да не изтива водата в бойлера ти бързо и ги емайлират за да си купуваш по евтин бойлер.Мръсно правят мръниците, те си мислят, че ние не разбираме от нищо. Абе, карай да е весело.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.