Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Една приятелка има TEAC CD W552D, но днес нещо се е скапал. Вкарва диск, но не го чете. Изчезна буквичката на устройството и пише: no dirve found. А лампичката долу си мига когато се слага диск. Kaкво да направим? Как да го оправим?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

- Да не би да се е извадил IDE кабела? Понякога се случва.

- Да е бил ъпдейван firmware-а на устройството?

- Инсталирани ли са някакви игри или програми наскоро или изведнъж се прецака?

- Да не би в BIOS-а да е забранено устройството?

- Нещо да е бърникано в Device Manager? Можеш да опиташ да пуснеш Add New Hardware от контролния панел на Windows.

И все пак допускам, че самото устройство може да е сдало багажа. Съдейки по модела, е от онези, които се появиха след закупуването на TEAC от друга фирма и качеството падна.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Една приятелка има TEAC CD W552D, но днес нещо се е скапал. Вкарва диск, но не го чете. Изчезна буквичката на устройството и пише: no dirve found. А лампичката долу си мига когато се слага диск. Kaкво да направим? Как да го оправим?

На мен така ми направи преди да ми се скапа оптиката на LG DVDRW RAM.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Еми добре значи може и това да е станало. Аз опитах от Device menagera, но има един удивителен знак в жълто и като опитам да update-на драйверите ми пише no dirve found. А кабел гледах не е излязал. От Add New Hardware как да го пусна? Да посоча устройството наново ли?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Можеш да опиташ да деинсталираш устройството - в Device Manager-a, десен бутон върху него и Uninstall. Рестартираш компа и се надяваш да го засече.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Еми добре значи може и това да е станало. Аз опитах от Device menagera, но има един удивителен знак в жълто и като опитам да update-на драйверите ми пише no dirve found. А кабел гледах не е излязал. От Add New Hardware как да го пусна? Да посоча устройството наново ли?

Защо ли ми се струва , че CD-то е предало богу дух. Дано да бъркам. Пробвай следното.

В Device Manager-a му дай десен бутон върху устройството и след това Uninstall. Провери захранващия и интерфейсния кабел дали са добре свързани. Пускаш пак и чакаш Windows да си го намери като устройство и да му качи драйверите.

След като мига лампичката му, то би трябвало да има захранване. В BIOS при първоначално зареждане детектва ли го като устройство ?

:bye:

П.П. Raven ме изпревари laugh.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
В BIOS при първоначално зареждане детектва ли го като устройство ?

Eми как да го пробвам дали го открива?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Eми как да го пробвам дали го открива?

Ами трябва да го изписва още в началото (когато ти се предоставя възможност да натиснеш DEL за да влезеш в BIOS-а). Трябва да изрежда Primary Master, Secondary Master, Primary Slave и Secondary Slave. Трябва да е на някой от тези канали (без първия, защото на него е твърдия диск ако е ATA).

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.