Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с TEAC CD W552D

Featured Replies

Една приятелка има TEAC CD W552D, но днес нещо се е скапал. Вкарва диск, но не го чете. Изчезна буквичката на устройството и пише: no dirve found. А лампичката долу си мига когато се слага диск. Kaкво да направим? Как да го оправим?

- Да не би да се е извадил IDE кабела? Понякога се случва.

- Да е бил ъпдейван firmware-а на устройството?

- Инсталирани ли са някакви игри или програми наскоро или изведнъж се прецака?

- Да не би в BIOS-а да е забранено устройството?

- Нещо да е бърникано в Device Manager? Можеш да опиташ да пуснеш Add New Hardware от контролния панел на Windows.

И все пак допускам, че самото устройство може да е сдало багажа. Съдейки по модела, е от онези, които се появиха след закупуването на TEAC от друга фирма и качеството падна.

Една приятелка има TEAC CD W552D, но днес нещо се е скапал. Вкарва диск, но не го чете. Изчезна буквичката на устройството и пише: no dirve found. А лампичката долу си мига когато се слага диск. Kaкво да направим? Как да го оправим?

На мен така ми направи преди да ми се скапа оптиката на LG DVDRW RAM.

• Автор

Еми добре значи може и това да е станало. Аз опитах от Device menagera, но има един удивителен знак в жълто и като опитам да update-на драйверите ми пише no dirve found. А кабел гледах не е излязал. От Add New Hardware как да го пусна? Да посоча устройството наново ли?

Можеш да опиташ да деинсталираш устройството - в Device Manager-a, десен бутон върху него и Uninstall. Рестартираш компа и се надяваш да го засече.

Еми добре значи може и това да е станало. Аз опитах от Device menagera, но има един удивителен знак в жълто и като опитам да update-на драйверите ми пише no dirve found. А кабел гледах не е излязал. От Add New Hardware как да го пусна? Да посоча устройството наново ли?

Защо ли ми се струва , че CD-то е предало богу дух. Дано да бъркам. Пробвай следното.

В Device Manager-a му дай десен бутон върху устройството и след това Uninstall. Провери захранващия и интерфейсния кабел дали са добре свързани. Пускаш пак и чакаш Windows да си го намери като устройство и да му качи драйверите.

След като мига лампичката му, то би трябвало да има захранване. В BIOS при първоначално зареждане детектва ли го като устройство ?

:bye:

П.П. Raven ме изпревари laugh.gif

• Автор
В BIOS при първоначално зареждане детектва ли го като устройство ?

Eми как да го пробвам дали го открива?

Eми как да го пробвам дали го открива?

Ами трябва да го изписва още в началото (когато ти се предоставя възможност да натиснеш DEL за да влезеш в BIOS-а). Трябва да изрежда Primary Master, Secondary Master, Primary Slave и Secondary Slave. Трябва да е на някой от тези канали (без първия, защото на него е твърдия диск ако е ATA).

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.