Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нова конфигурация

Featured Replies

Добър ден, реших да си взема нов компютър. Бюджета ми е около 950лв., може да стигне до 1000лв. Главно ще го използвам за интернет, филми и игри (FIFA, PES, FM и може някоя по-нова и по-тежка). По-рано бях решил да си взема готов компютър, но се отказах. Вие може да ми предлагате готови конфигурации от магазини, а може и направени и от вас. Просто искам да са качествени, за да знам, че съм си инвестирал парите в нещо добро. Нямам кой знае какви изисквания... 

Процесор - примерно i3 или i5, освен ако бюджета не е малък за i5

Рам памет - 4 GB или 8 GB

Хард диск - 1 TB

Кутия - нямам претенции, освен може би да е черна

Другите неща ги оставям на вас да избирате, защото не съм много наясно с тях.

Благодаря Ви за отделеното време!

Редактирано от christian825 (преглед на промените)

Количка

Публикувано изображение

пс. Ако смяташ да слагаш SSD и да работиш с голям обем флашка се ориентирай към дъно със сата3 и усб3.

Ще ти струва едно около 35 лв. отгоре - GA-B75M-D3V. Като сложиш 28 лв. за записвачка и още толкова за доставка отиват към 1 000 лв.

Демек повечето рам и по-голям хард ще оскъпят машината още повече а не са съществени за игрите за разлика от видеото и процесора.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ето нещо от мен:

Gigabyte B75M-D3V, socket 1155
Intel® Core i5 3350P, 3100MHz, 6MB, socket 1155
Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM XMP
Seagate 1TB, 7200, 64MB, SATA3, ST1000DM003

Sapphire AMD Radeon HD 7850, 1024MB, GDDR5, 256bit, HDMI, PCI-E, DVI-D
Cooler Master GX Bronze, 450W

Floston ATX, Midi Tower

Това е за 1000 лева. с безплатна доставка. Ако мониторът ви притежава Full HD резолюция и ще играете игри, препоръчително сменете видеокартата с някоя 2GB версия. 

Поздрави! 

Положението е следното ако вземеш тази конфигурация няма да съжаляваш, но ако искаш по-слабо видео, вземи някоя от горните конфигурации с i5, а след време си закупи нова видео карта.... Ако ли не по-силно видео, обаче с по слаб процесор. Моя съвет е да събереш още малко пари и да вземеш HD7790 2GB GDDR5 и I5. Все пак вие си преценявате.

• Автор

Някакви идеи за хубаво дъно на ASUS и видео на nVidia за около 350-390лв.?   Какво смятате за Gigabyte nVidia GeForce GTX650 + Asus B85 PLUS

Нито видеото е нещо особено нито дъното. Дъното така или иначе не те бърка но защо това видео? След 650 имаш 7770 след това 650TI след това 7790 след това 650TI Boost и т.н. Отделно гледаш карта с 1GB памет. Машина за игри с бюджет 1 000 лв. просто е смешно да и слагаш нисък клас видео... Ако ти е мерак за Nvidia се ориентирай към ASUS 650TI Boost 2GB или по-евтината на GB. Ако монитора е с ниска резолюция и смяташ да караш на него и тази е вариант. пс. Ако ти е мерак за това дъно в Никем е 1 лв. по-евтино без да е на промоция. Демек може да си спокоен че като звъннеш няма да се окаже че е по-скъпо понеже промоцията е свършила. Общо взето пазаруването от Емаг е хазарт като разчиташ на промоциите им. Накрая се оказва че половината части трябва да ги замениш с нещо друго което е по-скъпо. Например i5-3350P си заслужава да се поръча от там понеже разликата е 25 лв. но щом ще взимаш сокет 1150 не ти върши работа.

• Автор

А какво мислиш за това? naruto, от това, което предложи избрах това видео. Ти какво дъно би ми предложил?

Предложил съм ти я ако си с HDReady монитор. Но бюджета позволява да се вземе и по-добрата та няма смисъл да я режеш заради безсмислено скъпо дъно. Взимай най-евтиния Асус щом държиш да е от тая марка и вкарай спестеното във видеото. Примерно с ASUS H81M-PLUS спестяваш 50 лв. колкото е разликата с ASUS 650TI Boost 2GB. Иначе лично аз бих си взел GB B85M-HD3 ама ти държиш на Асус. Edit: Гледам че пак гледаш няква промоция... По-скъпо е от другата с 10 лв. в същото време е и по-слаба. Това мисля. Ако не е ясно това по-скъпото в Емаг е 650TI а това в Никем на GB е 650TI Boost. Гледаш ги така: 650 -> 7770 -> 650TI -> 7790 -> 650TI Boost като повечето памет е предимство.

• Автор

В момента правя краен вариант и по-късно ще го пусна тук, за да си изкажете мнението.

Благодаря на всички за помощта и отделеното време!

Аз бих ви препоръчал предложението на уважаемият tahumba.

Най-новият сокет на Интел,добра видеокарта и 4-ядрен процесор.

• Автор

Така, ето го и финалният вариант:

Публикувано изображение

Надхвърлил съм бюджета с 45лв., но това няма да е кой знае какъв проблем. Споделете какво мислите за конфигурацията. Мисля, че съм избрал достатъчно качествена видео карта, казвайте ако съм пропуснал някоя част. Имам само един въпрос: ще трябва ли да си купувам отделно захранване или това, което е с кутията (500W) ще стигне?

Махате заисвачката,вземате една плочка от само 4 ГБ,и със спестените пари вземате Радеон 7850.Която е по-добра карта от 650 Ti.След време добавяте още една плочка и нещата си заспиват.

Захранване няма да има нужда да купувате,въпреки че и това,което е в кутията е доста компромисен вариант.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Ако бях на твое място бих взел предложението на tahumba.

• Автор

Предложението, което аз съм сложил е горе-долу еднакво с това на tahumba. С тази разлика, че той е сложил друго видео, но то ще ми дойде доста скъпо и много ще превиша бюджета.

Защо държите на записвачка и на само една плочка рам? Ако след време решите да слагате още една плочка,ще ее хубаво да бъде същата.Е за какво ще са ви тогава 16 ГБ? По-добре една плочка 4 ГБ сега,и после още една.

Ами, аз сега ако взема 8GB по-натам няма да добавям още.

Ами по-добре сега вземи 4GB и след време добави още една платка 4GB ,като пак ще станат 8,но ще се възползваш от двуканалната памет :)

• Автор

Аха, а какво ще кажете като цяло за конфигурацията, която сложих?

• Автор

Е, да де, но освен РАМ-а другите части са добри, нали?

Смисъл, не би трябвало да имам проблем с игри.

Е, да де, но освен РАМ-а другите части са добри, нали?

Смисъл, не би трябвало да имам проблем с игри.

Научете се най-накрая, че РАМ е в женски род.

И за да не е :offtopic_s: , аз бих взел това:

GB B75M-D3V /B75/LGA1155

XEON E3-1220V2/QUAD/3.1/1155

4GB DDR3 1600 A-DATA PRO

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

PALIT GTX650TI BOOST 2GB D5

CM K350 W/600W PSU

Обща стойност - 1 038.54 лв. с ДДС

Количка

Ето и сокет 1150:

ASUS H81M-C /1150

XEON E3-1220V3/QUAD/3.1/8M/B0X

4GB DDR3 1600 A-DATA PRO

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

PALIT GTX650TI BOOST 2GB D5

CM K350 W/600W PSU

Обща стойност - 1 051.03 лв. с ДДС

Количка

ПП: И двете предложения са  без записвачка, ако държите на нея, ще трябва да се реже от видеото.

Редактирано от Туинг-off (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.