Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

hrodopski

Весталка

Препоръчан отговор


Целомъдрена бе тя весталка в своя чист и непорочен свян. Той пък огъня на клада жарка – дух от страсти бурни обладан. Тя самата - прелест непозната, блян във златно пурпурни лъчи, трепетлика в слънчева позлата – цвят иглика в утринни сълзи`. Чак до слънчевите двери златни сливали са своите тела и във мигове неземно сладки тънели в упойна пелина`. Плам, цветя и чувства необятни – твърде тесен е за тях света. Трепет, музика – душевни страсти възвишили пламенна душа. Във душа й екнали фанфари, зашумели горди лесове, във очи заискрени фонтани бликнали в среднощни часове. Като морен ангел във прегръдки кротко в утрото заспала тя, че е пила цяла нощ на глътки сладкият нектар на любовта. Не е целомъдрена весталка, нито пък слуга във нечии храм, е на чувствата си господарка – в чист и непорочен, светъл блян. 2.09.2013

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове


×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.