Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×
Костадин_91

Как да направя така,че да се използва всичката налична RAM?

Препоръчан отговор


Добро утро на всички!

Първо искам да се извиня ако темата не е в правилния раздел!

Така,вчера сглобих новата конфигурация(вижда се в подписа ми),но имам няколко проблема,които ме дразнят изключително много :( .

Имам инсталирани 2 платки по 4GB Adata XPG 1600,но windows-a не използва всичката рам памет,разпознава я но не я използва.Първоначално бях инсталирал двете платки в слотове 1 и 2(слотовете са номерирани по следния начин- 4-2-3-1) и използваната рам беше около 3.9GB(от 8) и работеше в едноканален режим,след което преместих платките на слотове 3 и 4 и сега паметта работи в двуканален режим,но използваната памет е 6,98GB.

В биос всичко се разпознава и работи,но защо се получават тези неща?

 

Другия проблем който имам е,че драйвъра за звука не може да се инсталира,т.е. при опит да инстална драйвъра ми дава грешка "can't find HD Audio device".Малко по-късно ще отида да си купя оптично устройство и ще направя чиста инсталация с друга 7-ца,след което ще опитам да инсталирам драйвърите от диска на дънната платка.

Моля,ако някой може да помогне!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

До колкото знам 32 битовият windows не "вижда" повече от 4 GB RAM.

Имаше там някакъв пач на някакви руснаци,който правеше така ,че в таск менаджера да се виждат 8GB RAM,но системата не ползваше повече от 4.

Ако си с повече от 4 GB ram,спецовете съветтват 64 битовите системи.

ЗА по-адекватен отговор ,дай малко инфо за параментрите на РС-то.

И въпроса ти е малко объркващ.Не става много ясно дали искаш да натовариш системата така,че се напълнят всичките 8 GB RAM,или ОС-а не ги разпознава.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В горния си пост съм написал,че конфигурацията може да се види в подписа ми.С Windows 7 x64 съм :)

Дали проблема може да е в самия Windows?Ако не е читав,все пак е пиратски :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4396#dl - оттук теглиш драйверите за чипсета и после за аудиото и инсталираш в същата последователност.

 

http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_ga-970a-ud3_v.3.x_e.pdf - стр.16 - как се инсталират 2 модула памет. В първия случай нещо не си направил добре с едната памет - просто следвай инструкциите на производителя и инсталирай модулите където е указано.

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето така са поставени двете платки - http://picbg.net/u/29384/54558/724730.jpg

Поставени са на двата сини слота.

Ето снимка от Биос http://picbg.net/u/29384/54558/724731.jpg

Вижда се,че платките и размера памет са разпознати.

Ето това ми показва Windows - http://picbg.net/u/29384/54558/724732.jpg

Преди малко си купих оптично устройство и инсталирах драйверите от диска на дънната платка и звук нямам :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сложи си това ,поиграй си малко с настройките и ще си решиш проблема с паметите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тук пипал ли си нещо? http://picbg.net/img.php?file=4e1ca34e1bcf9ca8.jpg

Ако да махни чавката на макс. мемори.

Редактирано от Joll1Roger (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тук пипал ли си нещо? http://picbg.net/img.php?file=4e1ca34e1bcf9ca8.jpg

Ако да махни чавката на макс. мемори.

Рамта я оправих.Сега остава да реша проблема с липсата на звука!Вече не знам какви драйвери да инсталирам за да се оправи този звук.Пробвах  и W7 и W8 и все нищо.Сега ще инсталирам някой 32 битова седмица да пробвам и така.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Рамта я оправих.Сега остава да реша проблема с липсата на звука!Вече не знам какви драйвери да инсталирам за да се оправи този звук.Пробвах  и W7 и W8 и все нищо.Сега ще инсталирам някой 32 битова седмица да пробвам и така.

Стрелям наслуки имаш аудио и на видео картата пробвай от device manager-a да я изключиш , а на другата аудио карта тази на дъното мисля че е VIA пробвай опцията repair ако не стане пробвай с update.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.