Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×
Daylight Dancer

Прости въпросчета за HTML/CSS

Препоръчан отговор


Реших да се позанимая пак с малко програмиране и започвам отново от 0-та. Ето сорса :

<html><head><META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><style type="text/css">.style1{width:100%;background-color:blue;}a:link {color:white;}	  a:visited {color:white;background-color:red;}  a:hover {color:white;}  a:active {color:white;}.st2{background-color:white;height:30px;{</style></head><body><table class="style1"><tr><td><a href="#">Dir.Bg</a></td><td><a href="#">Днес</a></td><td><a href="#">Лайф</a></td><td><a href="#">Сайтове</a></td><td><form class="st2">Търси в новини</form></td></tr></table></body></html>

Как да махна горния,левия и десния margin?

Как да направя когато съм върху линк фона на полето, в което е линка да става червен(примерно)?

Как да направя на "сайтове" такова меню като това на Дир.бг?

Как да направя формата овална като тази на Дир-а и все пак с по-подходяща големина, не като при мене?

Ако всичко го направите на div цена няма да имате, че нали уж <table>-а бил за tabular data only;

 

Поздрави!

Редактирано от kydesibevesko (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз все още съм нов в HTML/CSS. Сега ги уча по-сериозно. 

За да направиш мено независимо дали е хоризонтално или вертикално трябва да използваш списъци.

Най-лесно става с Unordered List.

След това с помощта на CSS променяш това, което искаш.

Ето ти един пример

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как да махна горния,левия и десния margin?

 
.style1{width: 100%;top: 0;left: 0;position: fixed;background-color: blue;}
Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

html>

<html><head><META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251"><style>body{background-color:gray;margin-top:0px;margin-left:0px;margin-right:0px;}a:link {color:white;}      /* unvisited link */a:hover {color:orange;}  /* mouse over link */</style><link rel="stylesheet" type="text/css" href="styles.css"></head><body><div class="st1"><a href="#">Link1</a> | <a href="#">Link2</a> | <a href="#">Link3</a> | <a href="#">Link4</a> | <a href="#">Link5</a><span style="align:center;">Това трябва да е в центъра</span><span style="align:right">Това трябва да е в дясно</span></div></body></html>

css>

.st1{background-color:blue;}

Защо не иска да подравни чрез align:center/right ?

 

Редакция : Защо <div class="st2">Example!</div> + .st2{-moz-border-radius: 20px;   -webkit-border-radius: 20px;   -khtml-border-radius: 20px;   border-radius: 20px;}

 

не работи във Firefox?

Редактирано от kydesibevesko (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нямам нужда от отговор на горните въпроси! 

 

http://www.w3schools.com/html/html_layout.asp

1.В съдържанието защо пак има float:left ?

 

2. Какво прави clear:both ?

 

Мс


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1.В съдържанието защо пак има float:left ?

 

За да може да застане на един ред до предишния div.

 

 

2. Какво прави clear:both ?

 

Да може div-а да застане под двата div-а с float:left.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.