Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за книга

Featured Replies

Искам да си купя тази книгаhttp://asenevtsi.com/index.php/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82/php-mysql-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5 някой има ли я и доволен ли е от нея.За коя версия на php е ,Вкъщти нямам интернет без интернет мога ли да се опражнявам да правя сайтове.

Редактирано от valyo_93 (преглед на промените)

Книгата е хубава, чел съм я, но аз ще ти препоръчам друго. Вместо да даваш пари, седни и гледай лекциите на Иван Ванков (gatakka) за курса на Телерик академията на български. :)

Въведение в PHP - лекция 1

Въведение в PHP - лекция 2

Най-добре дори да изчакаш да завърши курса, и като качат всички лекции, отделяй по 2 часа на ден, и гледай по една.

Така много бързо ще усвоиш основите на PHP. Обясненията са подробни, с примери. Като цяло е много добър учител.

А без интернет мога ли да правя сайтове

Няма нужда от интернет, за да можеш локално да си направиш сайт и да видиш как изглежда. За съжаление ти не си специалист и винаги ще ти е нужна информация или примери, които може да намериш там. Задължително намери начин да имаш интернет. (може да е с 3G модем за около 6-7 лева месец.) Освен това в интернет може да намериш доста материали и клипчета, който ще са ти от полза.

Книгата е хубава, чел съм я, но аз ще ти препоръчам друго. Вместо да даваш пари, седни и гледай лекциите на Иван Ванков (gatakka) за курса на Телерик академията на български. :)

Въведение в PHP - лекция 1

Въведение в PHP - лекция 2

Най-добре дори да изчакаш да завърши курса, и като качат всички лекции, отделяй по 2 часа на ден, и гледай по една.

Така много бързо ще усвоиш основите на PHP. Обясненията са подробни, с примери. Като цяло е много добър учител.

Хей мерси, че шарна тези лекции, много готино, нямам си и идеа от PHP,  точно за това мисля да ги проследа до край :) Също намерих във сищият канал и за javascript лекции, което ме влече повече, но все пак ще изгледам и двете. Мерси :)

Мисля, че няма да е зле да се направи форум/тема за шарване на подобни курсове онлайн. 

Или вече има?

Поздрави на всички бъдещи програмисти :tongue2: .

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Хей мерси, че шарна тези лекции, много готино, нямам си и идеа от PHP,  точно за това мисля да ги проследа до край :) Също намерих във сищият канал и за javascript лекции, което ме влече повече, но все пак ще изгледам и двете. Мерси :)

Мисля, че няма да е зле да се направи форум/тема за шарване на подобни курсове онлайн. 

Или вече има?

Поздрави на всички бъдещи програмисти :tongue2: .

Да, Телерик организира безплатни курсове на всякаква тематика в които може да участваш активно дори и от дома си, без да посещаваш лекциите, които се качват като видео в мрежата. :)

Сега тече този за PHP, скоро завърши един за Linux системна администрация. Все полезни знания.

Много е удобно, без стотинка дори. Може да следиш сайта им.

Иначе Иван Ванков самостоятелно също е записал едно солидно количество уроци за най-различни програмни езици на български, също със такива подробни обяснения.

Ако искаш, разгледай канала му тук. :) Не са разделени в категории обаче, разрови се из качените.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Иначе Иван Ванков самостоятелно също е записал едно солидно количество уроци за най-различни програмни езици на български, също със такива подробни обяснения.

Ако искаш, разгледай канала му тук. :) Не са разделени в категории обаче, разрови се из качените.

А този ли е пича, със уроците :), (По чудех се защо ми е познат гласът му :)) от бая време съм в неговият канал, но скоро не е качвал нищо ново. Поздрави.

А този ли е пича, със уроците :), (По чудех се защо ми е познат гласът му :)) от бая време съм в неговият канал, но скоро не е качвал нищо ново. Поздрави.

Да, сега е зает с курса за академията, може би за това. :)

Иначе аз следя и блога му - gatakka.eu. Има и един подкаст с негово участие на най-различни IT теми, обзор на новини от сферата, също е интересен - Nerds2Nerds.

...

Този автор е слаб и изключително меркантилен. Книгата поднася повърхностно нещата. Ни ред за апачи, ни ред за принципа на уеб, ни ред за ооп, база данни е премината в галоп, пхп 6 няма, няма и да има. Споменава два метода и премълчава за останалите осем. Някои от нещата не работят, един вид книгата му е освежаване на предишно подобно издание. И.В. е своеобразен самоук самарянин, който се раздава, но на лице са негови адепти. Импровизациите в уроците са в негов минус, а и част от тях са за музея. И.В. не е дизайнер и личи, че игнорира JS, от което страда функционала на приложението. На едно голо PHP резултата е като при анален секс и да твърдиш, че менструацията ти закъснява заради това.

И.В. е своеобразен самоук самарянин, който се раздава, но на лице са негови адепти. Импровизациите в уроците са в негов минус, а и част от тях са за музея. И.В. не е дизайнер и личи, че игнорира JS, от което страда функционала на приложението. На едно голо PHP резултата е като при анален секс и да твърдиш, че менструацията ти закъснява заради това.

Незнам аз лично не съм следял уроците му, и по какъв начин ги води, по скоро преди около 3 месеца,  започнах да търса бг материал в мрежата, и случайно попаднах на едни негови изказвания за Кде във тубе-то, даже му писах и коментар, в последствие изгледах няколко уникални видеа :), казвам уникални защото доста се смях, не че не бе верно това което казваше, но ми се стори, че звучи подобно на Хитлер когато е започвал 2-рат световна война, или по точно, много надъхани разкази, и вманиечено мислене, поне така ми се стори тогава. И реших да го следвам тоз пич :).

Видеото което коментирах: https://www.youtube.com/watch?v=XSXeYvyyUc8&lc=zbwCrfEccuR8SKuKvuk_bIAaay6f-BHihsp0g08uDTc

Иначе не виждам какво лошо има да си самоук.

Поздрави.

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Иначе не виждам какво лошо има да си самоук.

...това, че понякога се случва да откриваш топлата вода или още по-лошо - изобщо не подозираш, че има "топла вода".

Книгата е зле, уроците са още по-зле.

От изданията на български доста добра е "PHP - добрите страни", но тя не е писана като базов курс за PHP.

Иначе ако искаш да задобрееш, ползвай чуждоезична литература. ;)

Не съм съгласен, че книгата е лоша. Обяснени са основите на езика подробно, каквато и е целта на автора на темата.

За всичко допълнително си има Интернет, където може да се провери.

Иначе за Иван Ванков - да, не е дизайнер, но е много добър PHP програмист. Голото PHP си е голо PHP - програмен език. Дизайна и аз не го владея, не ми е интересен, не си падам творческа личност много, липсва ми и креативност понякога. Едното не отменя другото обаче.

• Автор

Не съм съгласен, че книгата е лоша. Обяснени са основите на езика подробно, каквато и е целта на автора на темата.

За всичко допълнително си има Интернет, където може да се провери.

Иначе за Иван Ванков - да, не е дизайнер, но е много добър PHP програмист. Голото PHP си е голо PHP - програмен език. Дизайна и аз не го владея, не ми е интересен, не си падам творческа личност много, липсва ми и креативност понякога. Едното не отменя другото обаче.

В книгата  има ли уроци как се правят различни типове сайтове и ако има какви са те

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.