Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с лан драйвери

Featured Replies

Интернет доставчикът ми каза, че имам липсващи лан драйвери, поради което не мога да ползвам интернет чрез кабел. Каквито и да свалям не оправят положението.

Параметрите на лаптопа са: 

Toshiba Satellite C855 - 1PP Part No. PSKCAE - 05500LB3 Serial No. XC098770R  

Отворете Device Manager и вижте има ли удивителни или въпросителни там.

Надявам се,че сваляте драйвери от сайта на производителя,нали? И че уцелвате точната операционна система.

Интернет доставчикът ми каза, че имам липсващи лан драйвери, поради което не мога да ползвам интернет чрез кабел. Каквито и да свалям не оправят положението.

Параметрите на лаптопа са: 

Toshiba Satellite C855 - 1PP Part No. PSKCAE - 05500LB3 Serial No. XC098770R  

http://www.toshibamea.com/downloaddrivers.aspx?PageID=23

От тук сваля ли?

• Автор

Отворете Device Manager и вижте има ли удивителни или въпросителни там.

Надявам се,че сваляте драйвери от сайта на производителя,нали? И че уцелвате точната операционна система.

Удивителен знак има само на антивирусната система (аваст)... свалям от сайта на тошиба и съчетавам операционната система.

Удивителен знак има само на антивирусната система (аваст)... свалям от сайта на тошиба и съчетавам операционната система.

Не знам какво прави Аваст в Device Manager-а ви.

Дайте да видим кой точно драйвер теглите от сайта.

• Автор

Операционната с-ма е Windows 7 (64-битова).

Свалям драйверите, които ми излизат след съответното търсене в официалния сайт на тошиба...

post-341265-0-33159600-1380797392_thumb. 

Добре.

Версия първа.Възможно е да не са правилно настроени нещата на лан-порта.Хубаво огледайте какво е зададено там.

Версия втора.Възможно е самият порт да е повреден.Или пък по кабела да не идва интернет.Кабелът от рутер ли идва,или директно влиза в лаптопа? Проверете на друго място,с друг кабел.Например при съседи,познати,приятели.Проверете с вашият кабел,но с друг компютър/

• Автор

Ето device manager-a: post-341265-0-67665600-1380797910_thumb.

Добре.

Версия първа.Възможно е да не са правилно настроени нещата на лан-порта.Хубаво огледайте какво е зададено там.

Версия втора.Възможно е самият порт да е повреден.Или пък по кабела да не идва интернет.Кабелът от рутер ли идва,или директно влиза в лаптопа? Проверете на друго място,с друг кабел.Например при съседи,познати,приятели.Проверете с вашият кабел,но с друг компютър/

Нямам рутер... "лан-порт"? Не съм компетентна, обяснете на български, моля

Това,в което влиза кабела на интернета,това е лан-порт,куплунг за лан-кабел и други такива сродни наименования.

Обаче,това свързаното с Аваст ме безпокои. Аваст е програма,не е устройство.Опитайте да преинсталирате Аваст.направете следното.Деинсталирайте сегашната Аваст. Минете после едно чистене на регистри и други ненужни с програмата CCleaner.Рестартирайте. Инсталирайте последната версия на Аваст,като я изтеглите от сайта на Аваст.Вижте дали пак ще го има този удивителен знак.

п.п.Междувременно,наблюдавайте дали след рестартирането и преди да инсталирате наново Аваст,ще се появи интернета.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

Нямам CCleaner, задължително ли да използвам него или може и с наличните TFC или Malwarebytes?

Малуеър не чисти регистри.

С TFC не съм работил.Но принципно в този форум препоръчваме CCleaner,като най-безопасна.

• Автор

ОК, от всичко това следва ли, че сваляните драйвери са били подходящи и пролемът е другаде?

Не,не следва.Защото имате безжичните драйвери,ама няма такива за кабелен интернет.Трябва да мениджъра да пише нещо като Realtek Lan или нещо такова.

Автора да погледне с HWINFO или Aida или  Speccy , за точния модел на lan картата.

Редакция: драйверите за чипсета инсталирани ли са?

Редактирано от bluelight (преглед на промените)

• Автор

post-341265-0-16269200-1380802832_thumb.    Такаа... CCleaner-a си свърши работата... при отваряне на device manager-a avast още стои... Имам Realtek wireless lan, както и realtek family controller.

http://forum.avast.com/index.php?topic=115192.0   - тук е указано какво да правиш.

Обаче това няма общо с интернета. Дай снимка от Мрежовите връзки(Network connection). И кабела на интернета директно в лаптопа ли влиза?

Публикувано изображениеbla.png    Такаа... CCleaner-a си свърши работата... при отваряне на device manager-a avast още стои... Имам Realtek wireless lan, както и realtek family controller.

Хммм интересно, а как ползваш нета в момента? Драйвери до колкото се вижда от снимката в този пост има.

• Автор

В момента използвам флашка за интернет. Кабелът влиза директно в лаптопа, да.

Драйвъри имаш. Спри да търсиш.

Десен бутон на Network->Properties->Change adapter settings-> Направи снимка и я качи да видим.

След като влиза кабела директно в лаптопа има много въпросителни. Как получавате нета си? Поне горе долу да ни ориентирате. Модем, PPPoE, динамично назначен ИП адрес, статичен... и т.н. Има някои особености и защити при различни доставчици, как очаквате просто така да ви тръгне нета? И тези техници дето са ви казали за драйверите, че нямате и нямам как да ползвате нета им кажете, че са абсолютни неграмотници, б*си в каква държава живеем... И това и дръг път съм го чувал, особенно от едн хубавци техниците на Blizoo, ама това др тема.

• Автор

Ползваме суитч... доставчиците инсталираха някакви "настройки" директно в лаптопа съответно с нов IP...Положението е отвратително, платила съм интернет, който не мога да ползвам... Като според тях проблемът е в моят компютър, а те са си "Свършили работата".

• 11 месеца по-късно...

Освен да е изгорял Лан-картата

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.