Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Паскал-супер,дупер,бупер,дръндер НАЧИНАЕЩ

Featured Replies

Здравейте!

Имам големи планове да вляза в МГ-то и разбрах,че там се иска информатика.

Моля ви пишете само ако ще ми помагате.Не неща от рода-"Учи повече математика и готово"

Аз и без това искам да се науча да програмирам.

Та да преминем към темата.

Искам да науча Паскал,но нямам никаква идея какъв компилатор или софтуер от рода да използвам,камоли да знам езика.Моля Ви пратете линкове към уроци.

За софтуера-имам 2компа-Уиндоус ХП 32бит и Уиндоус 7 х64

Знам, че повечето са за х32бита.

Предварително брагодаля!

Смени си заглавието на темата. Не учи Паскал. Езикът не сe употребява за нищо вече, а и научаването му няма да ти е от полза. Разгледай темите в раздела за програмиране. Има много дискусии на подобна тема с предложени езици, аргументация за тях, линкове към книги и така нататък.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

Смени си заглавието на темата. Не учи Паскал. Езикът не сe употребява за нищо вече, а и научаването му няма да ти е от полза. Разгледай темите в раздела за програмиране. Има много дискусии на подобна тема с предложени езици, аргументация за тях, линкове към книги и така нататък.

Аз и без това мноооогоо искам да науча Паскал С/С++ и ХТМЛ(вече малко разбирам от ХТМЛ)

Аз и без това мноооогоо искам да науча Паскал С/С++ и ХТМЛ(вече малко разбирам от ХТМЛ)

Ако искаш да учиш програмни езици, си избираш някой от тези - C, C++, C#, Java, PHP. :P

Поразрови се из темите, както ти предложих. Ако искаш да учиш, не трябва да те е страх да четеш. Наготово не става.

Ученето на Паскал ще ти донесе повече вреда, отколкото полза. (гимназиалния Паскал, ако все още не са го махнали, ще го минеш без да се замислиш, ако наистина почнеш да четеш за програмиране. Не си заслужава сериозно внимание).

Никакво учене на Паскал. Той се води вече мъртъв език. Ще ти навреди повече. Не знам и как може да се изучава все още в училищата. Ако ще се занимаваш с програмиране C++ e добро начало. 

Ако чак толкова държиш на Pascal - http://freepascal.org/ - макар, че както те посъветваха по-горе по-добре учи C/C++ - Pascal се изучава ама на практика никъде не се ползва.

Много е погрешно да се препоръчва даден програмен език сам по себе си. По-важно е с какво програмиране иска да се занимава - езикът е просто инструмент.

Ако не тръгва при тебе проблема не е в него защото върви на един куп платформи включително и на  Windows 7 х64

Паскал вече дори не се учи в училищата. Мисля че моя випуск (аз съм десети клас,тоест 97') го учим за последно. На компютрите във всички гимназий вече има инсталирани C++,на който учат випуск 98' и напред. Така че наистина не се занимавай с Паскал,няма смисъл от него.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.