Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да направя това в Exel

Featured Replies

Здравейте приятели :) Имам си малка табличка в exel, с която си следя нещата които съм поръчал дали са пристигнали, колко съм заплатил за тях, за колко съм ги продал, печалба и разходи и т.н.

Ето я какво представлява:

post-308390-0-64067100-1383663201_thumb.

post-308390-0-04911500-1383663220_thumb.

На първото си пиша кои неща съм поръчал и си имат номер отстрани, а на второто - кои неща съм продал! Искам когато съм на втората страница и под първата колона "№" напиша числото което е от втората страница, автоматично под колоната продукт на втората страница да се появява съответното име от номера на първата страница :) Примерно: на втората страница, пиша номер 39 под първата колона, и на втората колона автоматично да се появява продукта което съответства на колона "Име" от първата страница :) Ако имате други идеи как да си направя таблицата с друга програма, която ще ме улесни в използването очаквам вашите мнения :) Благодаря!

С ексел става много лесно, но трябва да знаеш какво е това формула, клетка и как се работи с тях. Иначе обяснението или показването как се прави ще са безмислени.

• Автор

Ясни са ми формулите, с простичките формули от сорта на средно аритметично, максимум, минимум, IF, SUM, съм работил, клетката също, просто не мога да се сетя как ще стане :)

• Автор

http://office.microsoft.com/bg-bg/excel-help/HP010062411.aspx

За трети път я прочитам и не мога да схвана как да го направя...? Само съвет искам не да ми я правите цялата :)

=VLOOKUP(A***;$A$***:$B$***;2; )

A*** - клетката в която пишете номера

$A$***:$B$*** - колоните и редовете в които търсите

2 - поредността на колоната в която търсите, колона 1 е с номерата

номерата в колона 1 трябва да са сортирани възходящо

пп Това се слага в клетката в която искате резултата.

Редактирано от algrab (преглед на промените)

Друга алтернатива е база данни MS Access, но там става малко по сложно с заявки и формуляри по таблици и създаване на отчети (архиви). С формулярите могат да се управляват таблици в една база данни въвеждане и извеждане на резултата маркиране де-маркиране на редове от таблица при заявка но това трябва да имате познания за работа с Access (Всичко става там лесно ако е направено всичко което отнема почти ден постоянна работа зависи от заданието). Но най удачния вариант е Excell пред бизнес навигатор и ТРЗ Микроинвест.  Зависи всичко предимно от работата ви и какви заявки/продажби изпълнявате.

Редактирано от ST305 (преглед на промените)

• Автор

Е не става, от два дена си играя. Не е от мързел просто не мога да го схвана :/Може ли имейл или нещо подобно да пратя файла и някой да го направи и да видя как е станало да знам за следващият път?

Е не става, от два дена си играя. Не е от мързел просто не мога да го схвана :/Може ли имейл или нещо подобно да пратя файла и някой да го направи и да видя как е станало да знам за следващият път?

Заповядайте . На страницата има и имейл за връзка. :)

• 2 месеца по-късно...

Здравейте и от мен. Помогнете ми за функцията IF. В моя случай си правя таблица в която искам след като въведа два записа в един ред да ми отчита грешка. Тоест правилното решение е на всеки ред да има само един запис независимо от стойността в клетката.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.