Премини към съдържанието
bobsan

Как да сложа музика към сайта?

Препоръчан отговор


1-во:защо ми истрихте старата тема ако нещо не е било както трябва кажете :whist:

2-ро: искам пак да попитам как мога да си сложа музика в сайта така че като влезе някой да се пуска песен която аз сам си избрал

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Езика HTML ви позволява да слагате музикален фон на страницата си. За целта трябва да използвате някои широко използвани музикални формати, като .mid и .wav. Тук за първи път ще се сблъскате с разликата в поддръжката на HTML от страна на Netscape Navigator и Internet Explorer.

За да демонстрирам музикалните възможности избрах един midi файл, който се намира ма адрес www4u.search.bg/music.mid

Нека започнем с поддръжката от страна на Internet Explorer. За да включите този файл като музикален фон в Internet Explorer трябва да използвате елемента <BGSOUND> в главата <HEAD>. Като атрибут на <BGSOUND> за указване на пътя до музикалния файл се използва SRC .

<HTML>

<HEAD>

<TITLE>music</TITLE>

<BGSOUND SRC="http://www4u.search.bg/music.mid" LOOP="-1">

</HEAD>

<BODY>

</BODY>

</HTML>

Разбира се, ако файла се намира във вашата директория на сървъра не е нужно да указвате целия път, а само да напишете <BGSOUND SRC="music.mid" LOOP="-1">. Атрибута LOOP задава броя на повторенията на мелодията. Когато LOOP="-1" тогава мелодията започва отново, веднага след като свърши. Ако искате да се повтори два пъти например и после да спре, трябва да зададете LOOP="2". Netscape Navigator не разпознава елемента <BGSOUND>.

Възпроизвеждането на звук от Netscape Navigator става с елемента <EMBED>, разположен в тялото <BODY>. Всъщтност <EMBED> показва едно меню за управление на звука. То изглежда ето така :

<EMBED> е елемент за визуализация на мултимедия. С негова помощ можете освен музика да сложите и видео на страницата си, например някой .avi файл. Разбира се трябва да се съобразите с големината на файла, защото никой няма да чака 5-6 минути например да се отвори вашата страница, ако сте прикачили голям .avi файл. Ето как се ползва елемента <EMBED> за закачане на midi файла като музикален фон :

<HTML>

<HEAD>

<TITLE>embed</TITLE>

</HEAD>

<BODY>

<EMBED SRC="music.mid" WIDTH="128" HEIGHT="128" LOOP="true">

</BODY>

</HTML>

Както виждате, пътя до файла и тук се указва с атрибута SRC . Атрибутите WIDTH и HEIGHT задават ширината и височината на панела за контрол на звука в пиксели. Ако искате панела да се вижда е добре задължително да задавате стойности на атрибутите WIDTH и HEIGHT. Ако пропуснете да ги зададете браузъра може да покаже нещо, което няма да ви хареса. Атрибута LOOP може да има две стойности - true и false. Когато стойността е true, мелодията започва отново веднага след като свърши, докато при false се просвирва само веднаж и спира. Ако зададете числова стойност на LOOP, мелодията се просвирва толкова пъти, колкото е числото, например LOOP="3" ще изсвири мелодията три пъти и ще спре.

Менюто за управление на звука може да не се визуализира. Това става с атрибута HIDDEN. Той има 2 стойности - true и false. При true панела остава скрит а при false се визуализира. Когато създавате музикален фон, разбира се трябва да използвате стойност true.

Елемента <EMBED> се разпознава и от Internet Explorer и от Netscape Navigator, но двата браузъра работят с различни атрибути. Например Internet Explorer вместо LOOP използва атрибута PLAYCOUNT за повторение на изпълнението. Netscape Navigator от своя страна позволява да контролирате силата на звука с атрибута VOLUME. Internet Explorer не разпознава атрибута VOLUME. Така че стигнахме до извода, че за да добавите музикален фон към своята страница трябва да използвате и двата метода, и <EMBED>, и <BGSOUND>. Ето как би изглеждала една готова страница с музикален фон :

<HTML>

<HEAD>

<TITLE>music</TITLE>

<BGSOUND SRC="http://www4u.search.bg/music.mid" LOOP="-1">

</HEAD>

<BODY>

<EMBED SRC="http://www4u.search.bg/music.mid" HIDDEN="true" LOOP="true">

</BODY>

</HTML>

Source: http://www4u.search.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

е тва се казва ПИЧ мерси мог много :bye:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
1-во:защо ми истрихте старата тема ако нещо не е било както трябва кажете :whist:

Виж си репутацята и ще разбереш.

След това внимателно прочети правилата на форума за да не се чудиш друг път.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.