Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съмнение за вирус, интернет проблеми.

Featured Replies

Чудих се каква да е темата, но каква може да е в този форум. От известно време насам лаптопа ми се дискънектва от интернет без видима причина, под дискънектва разбирайте, показва ми че имам нет, че имам достъп, но не мога да си отворя нито един сайт, или ако го отворя то е след многократен релоуд... прочетох темата за ДДС обаче съм с Уин 8.1 и няма как да ползвам него. Честно да си призная от предишните ми срещи с вирус имам известен опит и това ми намирисва на Sality, един от най-лошите троянци които съм срещал...заразява устройства, екзета и т.н. Та обръщам се към вас за помощ, надявам се поне вие да успеете.

П.С. Имам "антивирус" Микромеки: Секюрити есеншълс, който в прозорец 8.1 вече се казва прозорец пазител :D

Здравейте!

А може би проблема с интернета е в доставчика? Все пак за да сме сигурни, че вашата система е чиста, моля следвайте следните стъпки:

СТЪПКА 1

Публикувано изображение Изтеглете Malwarebytes' Anti-Malware

• [*]Кликнете два пъти върху
mbam-setup.exe, за да инсталирате програмата. [*]Уверете се, че са поставени отметки на Update Malwarebytes' Anti-Malware и Launch Malwarebytes' Anti-Malware. След това кликнете на Finish. [*]Ако има намерени обновявания, тя ще ги изтегли и инсталира. [*]Стартирайте програмата и изберете "Perform Quick Scan", след това кликнете на Scan. [*]Сканирането ще отнеме малко време, затова моля да бъдете търпеливи. [*]Когато сканирането завърши, кликнете на OK, след това Show Results, за да видите резултата. [*]Уверете се, че на всички редове има отметки (ако няма на някои обекти ги поставете ръчно), и кликнете на Remove Selected. [*]Когато всичко бъде премахнато, в Notepad ще бъде отворен лог. [*]Прикачете този лог в следващия си коментар в темата.

Забележка: Ако MalwareBytes'Anti-Malware се затрудни в премахването на откритите вируси/заплахи, той ще поискада рестартира компютъра Ви и по време на рестартирането да премахне проблемните вируси/заплахи. Ако бъдете попитани, потвърдете че желаете вашия компютър да бъде рестартиран.

СТЪПКА 2

Публикувано изображение
Моля изтеглете AdwCleaner от Xplode и го запазете на вашия десктоп.

• [*]Кликнете с двукратен клик на мишката върху
AdwCleaner.exe за да стартирате инструмента. [*]Натиснете бутона Scan. [*]Проверката ще започне...бъдете търпеливи докато тя завърши. [*]След като проверката приключи, натиснете бутона Clean. [*]Натиснете OK на диалоговия прозорец, който ще се появи подканвайки Ви да затворите всички активни приложения. [*]Натиснете OK отново за да позволите на AdwCleaner да рестартира компютъра и да довърши почистващия процес. [*]След рестарта ще се появи автоматично лог файл с името (AdwCleaner[s0].txt). [*]Прикачете съдържанието му в следващия си коментар [*]Копие на лог файла можеш да намериш и в папката C:AdwCleaner.

СТЪПКА 3

Публикувано изображение Моля изтеглете Junkware Removal Tool на вашия десктоп.

• [*]Спрете временно работата на защитните програми. [*]Стартирайте инструмента
JRT.exe [*]Ще се отвори ДОС прозорец. Натиснете което и да е копче от клавиатурата. [*]Затворете излишните приложения и всички браузъри и изчакайте проверката да завърши. [*]Ще се появи лог файл (който можете да намерите и ръчно на десктопа с името JRT.txt). [*]Моля копирайте съдържанието на лог файла в следващия си пост.

СТЪПКА 4

• [*]Моля изтеглете
Farbar Recovery Scan Tool и го запазете на десктопа. [*]Стартирайте файла FRST.exe (или FRST64.exe) [*]Програмата ще се стартира. Натиснете YES за да се съгласите с лицензионното споразумение. [*]Сложете всички отметки. [*]Натиснете бутона SCAN. [*]Ще се създадат два лог файл с името - FRST.txt и Addition.txt на десктопа. [*]Прикачете лог файловете в следващия си коментар.

Очаквам следните неща:

Лог файлове от:

• [*]
MBAM [*]AdwCleaner [*]Junkware Removal Tool [*]Farbar Recovery Scan Tool

• Автор

Мислех си, ако е от доставчкиа ще ми показва ли Прозореца че имам нет? И извинете бавната ми машинка но още сканира, за сега има 21 проблема ... ама миличката е с айтройка и и е лошо много ... 

показва ми че имам нет, че имам достъп, но не мога да си отворя нито един сайт, или ако го отворя то е след многократен релоуд

Мислех си, ако е от доставчкиа ще ми показва ли Прозореца че имам нет?

Възможно е да се дължи на зараза, но също е възможно ако връзката ви е бавна да не можете да отворите сайтовете дълго време. С друг browser пробвахте ли?

Може да видим и скоростта дали е бавна. След като сканирате и публикувате всички логове, тествайте скоростта на вашия интернет и дайте резултатите

http://www.speedtest.net/

• Автор

Възможно е да се дължи на зараза, но също е възможно ако връзката ви е бавна да не можете да отворите сайтовете дълго време. С друг browser пробвахте ли?

Може да видим и скоростта дали е бавна. След като сканирате и публикувате всички логове, тествайте скоростта на вашия интернет и дайте резултатите

http://www.speedtest.net/

да, тези елементарните неща ги правя, програмист съм уж и обмислям най-вероятните проблеми :)

Всички сканове и логове са готови прикачвам ги :)

http://www.speedtest.net/my-result/3103399757 по договор е 50, но се "ебава" напоследък

Addition.txt

AdwCleanerS0.txt

FRST.txt

JRT.txt

MBAM-log-2013-11-15 (19-00-23).txt

Някаква промяна има ли? Докато прегледам логовете от FRST, моля да направите следното:

СТЪПКА 1

Публикувано изображение
Моля изтеглете Farbar Service Scanner и я стартирайте.

• [*]Сложете
всички отметки и натиснете бутона "Scan". [*]Ще се създаде лог файл с името (FSS.txt) в папката откъдето стартирате инструмента. [*]Прикачете лог файла в следващия си пост.

• Автор

Амиии за сега работи добре, не се е дискънектвал от нета... не знам за толкова малко време дали е наистина ок :) Ето лог файла от последния пост :)

FSS.txt

От лога на MBAM  виждам, че не сте изтрили PUP(Potentially Unwanted Programs):

No action taken

Моля да сканирате отново и премахнете откритите неща от MBAM.

• Автор

От лога на MBAM  виждам, че не сте изтрили PUP(Potentially Unwanted Programs):

No action taken

Моля да сканирате отново и премахнете откритите неща от MBAM.

Да, цъкнах на Remove но не видях че това всъщност ще ги сложи в карантина и след това ги изтрих от карантината 

Логовете са добре.

СТЪПКА 1

Изтеглете прикачения файл => fixlist.txt и го запазете в папката от която стартирахте FRST.exe.

Стартирайте FRST.exe и натиснете бутона Fix веднъж!

След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата.

• Автор

Логовете са добре.

СТЪПКА 1

Изтеглете прикачения файл => fixlist.txt и го запазете в папката от която стартирахте FRST.exe.

Стартирайте FRST.exe и натиснете бутона Fix веднъж!

След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата.

How the hell did you do that? Прикачвам и лога :) ето и малко да се посмеете с екипа :D http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/ajrmK7Q_460sa.gif

Fixlog.txt

Редактирано от Wladisslav Bogdanov (преглед на промените)

Логовете са чисти. Интернета стабилно ли се държи?

Публикувано изображение

• [*]Изтеглете
Delfix.exe и го стартирайте. [*]Сложете отметка пред Remove disinfection tools [*]Публикувано изображение [*]Натиснете бутона Run [*]Инструмента ще се самоизтрие след като приключи своята задача!

Ако има инструменти, папки или логове от използваните от нас неща и те не са се изтрили при горе-споменатите процедури, ги изтрий ръчно.

Ако няма повече въпроси или проблеми ще маркирам случая като РЕШЕН. ;)

Лека вечер!

• Автор

Логовете са чисти. Интернета стабилно ли се държи?

Публикувано изображение

[*]Изтеглете Delfix.exe и го стартирайте.

[*]Сложете отметка пред Remove disinfection tools

[*]Публикувано изображение

[*]Натиснете бутона Run

[*]Инструмента ще се самоизтрие след като приключи своята задача!

Ако има инструменти, папки или логове от използваните от нас неща и те не са се изтрили при горе-споменатите процедури, ги изтрий ръчно.

Ако няма повече въпроси или проблеми ще маркирам случая като РЕШЕН. ;)

Лека вечер!

Нета е ок, за сега всичко върви по мед и масло :) Благодаря много за помощта! http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/ajrmK7Q_460sa.gif

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.