Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов компютър до 800 лева

Featured Replies

Ами незнам,в момента се чудя дали няма да е по добре да продалжа да събирам пари и  да взимам направо и HD монитор......Защото това все пак не са малко пари,а искам повечко години да издаржи конфигурацията....

Този монитор с който съм за в бъдеще няма ли да върши работа?

Сега първо да кажа че докато монитора не излезе в пенсия той ще върши работа. Просто с малките монитори до 19 инча ако няма да се играят тежки игри не ти трябва чак 7870. 

Моят съвет е ако планираш Full HD монитор то скоро ще се появи на пазара AMD R9 270 която мисля че ще е около 290-300 лв. и не намирам голяма разлика между R9 270X освен в 2х6 Pin PCI-E connectors в полза на втората а R9 270 е с 1х6 150 W TDP. А оттук 270Х с 2х6 Пина 170 W TDP може да доведе до по голям овърклок пипайки волтажа.

Като краен резултат ще кажа ако изчакаш още малко за новата карта и най вероятно ще се комбинира с FX 6300 защото бюджета може да не позволи i5 дотогава.

ПП: Ето малко снимки на кутията ти и като за начало мисля че ще може да се използва:

http://merlion.ru/catalog/product/45022/photolist/

ПП 2: Ето малко повече информация за разликата между R9 270 и R9 270X

http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/R9/Pages/amd-radeon-hd-r9-series.aspx#5

Ето за тази карта говоря(ще заредят и от други производители това се знае): http://nikem-bg.net/computer-components/GB-R9-270-OC-2GDDR-GV-R9270OC-2GD. В момента все още очакват доставката.

ПП 4: Според данни в нета кутията ти е 20см. широка, 48см. дълга и 42 см. висока. Може да я измериш с линия допълнително.

Ето го и моето предложение ако не ти се чака картата Р9 270 която е сходна на тази в предложението. Но аз бих я изчакал най вече заради мантъл. За начало ще се използват кутията и хард диска. А за монитора около 300-350лв. може да се намери добър с IPS, AH-IPS(Advanced High Performance In-Plane Switching(IPS)) панел но когато събереш пари. :-)

Предполагам че картата ще се побере в кутията: 285х135х45мм. Ако не се побере ще трябва малко да се "побългари" с инструменти както някои хора го наричат.

ASROCK 970 PRO3 /AMD970/AM3+

AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+

2G DDR3 1600 SILICON POWER - x2 броя(4GB за двуканален режим) има още 2 слота празни за 2 плочки по 2GB или 4GB

POWER COLOR AX7870 2GBD5-A2DH

PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE

Обща стойност: 807.07 лв. с ДДС

ПП 5: Ако се прочете внимателно поста ще се досетят някои хора защо съм против HD 7870 а после я поставям!

ПП 6: Ако изчакаш за R9 270 може да се вземе B75 дъно + i5 3350p в комбинация с тази карта. А тя е по добра пред FX 6300 + HD 7870.

Поздрави и успех с размисъла в избора!

Редактирано от Johnny PRO (преглед на промените)

• Автор

Сега първо да кажа че докато монитора не излезе в пенсия той ще върши работа. Просто с малките монитори до 19 инча ако няма да се играят тежки игри не ти трябва чак 7870. 

Моят съвет е ако планираш Full HD монитор то скоро ще се появи на пазара AMD R9 270 която мисля че ще е около 290-300 лв. и не намирам голяма разлика между R9 270X освен в 2х6 Pin PCI-E connectors в полза на втората а R9 270 е с 1х6 150 W TDP. А оттук 270Х с 2х6 Пина 170 W TDP може да доведе до по голям овърклок пипайки волтажа.

Като краен резултат ще кажа ако изчакаш още малко за новата карта и най вероятно ще се комбинира с FX 6300 защото бюджета може да не позволи i5 дотогава.

ПП: Ето малко снимки на кутията ти и като за начало мисля че ще може да се използва:

http://merlion.ru/catalog/product/45022/photolist/

ПП 2: Ето малко повече информация за разликата между R9 270 и R9 270X

http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/R9/Pages/amd-radeon-hd-r9-series.aspx#5

Ето за тази карта говоря(ще заредят и от други производители това се знае): http://nikem-bg.net/computer-components/GB-R9-270-OC-2GDDR-GV-R9270OC-2GD. В момента все още очакват доставката.

ПП 4: Според данни в нета кутията ти е 20см. широка, 48см. дълга и 42 см. висока. Може да я измериш с линия допълнително.

Ето го и моето предложение ако не ти се чака картата Р9 270 която е сходна на тази в предложението. Но аз бих я изчакал най вече заради мантъл. За начало ще се използват кутията и хард диска. А за монитора около 300-350лв. може да се намери добър с IPS, AH-IPS(Advanced High Performance In-Plane Switching(IPS)) панел но когато събереш пари. :-)

Предполагам че картата ще се побере в кутията: 285х135х45мм. Ако не се побере ще трябва малко да се "побългари" с инструменти както някои хора го наричат.

ASROCK 970 PRO3 /AMD970/AM3+

AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+

2G DDR3 1600 SILICON POWER - x2 броя(4GB за двуканален режим) има още 2 слота празни за 2 плочки по 2GB или 4GB

POWER COLOR AX7870 2GBD5-A2DH

PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE

Обща стойност: 807.07 лв. с ДДС

ППП: Ако се прочете внимателно поста ще се досетят някои хора защо съм против HD 7870 а после я поставям!

Поздрави и успех с размисъла в избора!

Мерси за помоща но много скъпо ми излиза.

Редактирано от Deni1011 (преглед на промените)

Мерси за помоща но много скъпо ми излиза.

Аз не ти говоря да си купиш монитора още сега. Тоест имах предвид след време когато събереш пари.

Често си редактирам постовете за да не спамя. Прочети това от последната редакция:

Направо ще се цитирам:

ПП 6: Ако изчакаш за R9 270 може да се вземе B75 дъно + i5 3350p в комбинация с тази карта. А тя(комбинацията) е по добра(по производителна най вече заради процесора) пред FX 6300 + HD 7870.

Ако не избора си е твой все пак  :)

ПП: Предполагайки че картата ще е около 300 лв.(Р9 270) конфигурацията с i5 3350p+ B75M дъно ще ти излезе около 820 лв. с отстъпките в ник*м сигурно. Но отново с твой хард и кутия.

Редактирано от Johnny PRO (преглед на промените)

ASRock H81M, Socket 1150

Intel® CoreTM i5-4440, 3.1GHz, Haswell, 6MB, Socket 1150, Box

Kingston 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM HyperX Blu

Cooler Master GX Bronze, 450W

LED IPS Acer 23", Wide, HDMI, ZeroFrame, Черен, S235HLBBMII

Общо 815лв. с безплатна доставка!

Ползваш стария хард и кутия , с продаването на старите части ще събираш и пари за видео карта - до тогава ще караш на вграденото видео!

Ако сега вземеш карта а не монитор - докато събереш пари тази видео карта може да идва вече слаба за съвременни игри и по-добре да трънеш по-този начин да градиш системата!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.