Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Oтносно стипендиите

Featured Replies

Искам да питам относно стипендиите сега съм 9 клас и нали успеха уж трябва да ти е над 5 за да вземеш стипендия пък няколко от нашия клас взеха стипендии както и подадоха молби за стипендии а те са доста слаби ученички кажете ми как става тази работа нито са социално слаби нито нищо, защо тогава взеха стипендия при положение че успеха им не е повече от 3.50 аз не съм подал документ за стипендия защото нали уж успеха трябва да ти е над 5 ама така изглежда че тва няма значение и мисля и аз да подам молба за стипендии щото това хич не е честно!! И доколкото си спомням взеха по 30лв за 3 месеца което прави 90 лв

Предполагам, че твоите съученици вземат социална стипендия. Трябва да провериш какви са изискванията в училището, където учиш. 

• Автор

Предполагам, че твоите съученици вземат социална стипендия. Трябва да провериш какви са изискванията в училището, където учиш. 

Едвали е социална те не са зле социално а и като гледам какви са изискванията за социална стипендия то начи трябва да си клошар че да взимаш такава не знам не ми се струва възможно освен ако не са излъгали относно доходите си....

По принцип (специално в моето училище, но предполагам, че навсякъде е така, тъй като е учредено със закон) стипендиите са три вида:

- За отличници - ученици с успех над 5.50. При тази стипендия само това е фактора - успеха. Или имаш отличен успех, съответно взимаш, или нямаш.

- Социална - ученици с успех над 4.50 и общ доход за цялото семейство до 320 лв. Дохода се смята като се съберат всички доходи на всички членове на семейството за определеният период, който е написан в заявлението за стипендия, и се раздели на броя на членовете. Обикновено периода е за три месеца назад. Трябват служебни бележки от местоработата на родителите ти за да се удостоверят доходите, те се прилагат към заявлението за стипендия. Ако някой родител получава примерно инвалидна пенсия, също трябва бележка. По принцип тази стипендия е най-малка като сума.

- За инвалиди - ученици с решение на ТЕЛК. Те взимат колкото отличниците.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Едвали е социална те не са зле социално а и като гледам какви са изискванията за социална стипендия то начи трябва да си клошар че да взимаш такава не знам не ми се струва възможно освен ако не са излъгали относно доходите си....

Зависи в твоето училище какви са изискванията за социална стипендия. Трябва да провериш. Така мога само да предполагам.

• Автор

Ахам а дали можеш да излъжеш относно доходите си за да ти дадът стипендия попринцип ние сме си малко бедни ама чак пък 320 лв то на кое 4 4ленно семейство ще му стигнат ? хмм

Ахам а дали можеш да излъжеш относно доходите си за да ти дадът стипендия попринцип ние сме си малко бедни ама чак пък 320 лв то на кое 4 4ленно семейство ще му стигнат ? хмм

Не. Незаконно е, и го пише на всяко заявление - "При неверни данни, взематите стипендии подлежат на връщане". Да, съгласен съм, че е абсурдно направено, допустимият доход наистина е малък.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.