Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов компютър до 900 лева

Featured Replies

• Автор

Еми един приятел каза така а и на видеокартата пишеMinimum System Power requirement (W)  500W ,затова реших да попитам,но щом казвате че това е добро.Мисля в понеделник да го поръчвам и искам всичко да е точно :)

• Отговори 59
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Видеото под товар е 85W та и с добро 350W минаваш. В случая говорим за прилично 450W та може и по-добро видео да се сложи.

Еми един приятел каза така а и на видеокартата пишеMinimum System Power requirement (W)  500W ,затова реших да попитам,но щом казвате че това е добро.Мисля в понеделник да го поръчвам и искам всичко да е точно :)

На твоя приятел не знам какво му става, но това е машина която няма да надмине 200,220W под пълен товар(в игри няма как да достигнеш 100 %), а ако клокнеш процесора това са 30-40W(най много) отгоре. А CM GX 450W Bronze има една и строга +12V линия 420W. А самото захранване държи до 450-460W. Така че няма да има проблем.

Не гледай какво пише на видео картата. Производителя пише по големи стойности за да се застрахова, предполагайки че другите части са от типа примерно на High End.

Това и други колеги ще ти го кажат. Но за да си по сигурен нека да се включат и те и да драснат по нещичко.

ПП: Сгрешил съм на +12 волтовата. Поправено!

Редактирано от терминатор (преглед на промените)

По-скоро предполага че ще се купува китайски боклук от 40 лв. с лепенка 500/600W дето вероятно е максимум 400W.

Останалите компоненти са без значение. И някой 130W дзвер на с.2011 да сложи няма проблем.

Няма да е зле да смениш дъното с някое не толкова антично. А за харда вече ти казах.

Публикувано изображение

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Благодаря ви много за бързите отговори и все пак да попитам това ли остава за последно http://nikem-bg.net/cart/49776p1r48944p1r50101p1r46943p1r50282p1r44260p1r49615p1r/p0r49867p1rf.html ?

Да. Ако няма да клокваш вземи това дъно и този процесор.

Искам да кажа последно нещо за харда. Ако извадиш късмет ще попаднеш на читава бройка, ако не за тяхна сметка ще им го върнеш. Този е с 3 години гаранция - 500G SG 3Y WARR SATA 6G/7200 и затова го "турих" че има 1 година гаранция отгоре. Най вече ако искаш да спестиш пари и не ти трябва чак 1TB!

А колкото до дъното то е екстра и е от новите серии на ниския клас със SATA III, USB 3.0 и нищо не му е антично! Ако няма да клоква му е достатъчно! 

По твоята логика излиза че хората с H61M са мизерници, ако става въпрос за това!

ПП: Съмнявам се да не тръгне процесора защото дъното е изкупуванo и доставянo отново доста пъти в магазина им! Но по време на разговора можеш да им кажеш да ти ъпдейтнат дъното до последната му версия на БИОС за да запали процесора на 100 %!

Аз съм с такова та не не мисля така. Виж ако го купуват в момента са такива. Лично мнение но щом го искаш ти го казвам.

А за харда се гледа 1ТБ модел не 500ГБ. Малкият не го интересува човека а и той си е стария трошляк. 

http://nikem-bg.net/computer-components/1TB-SEAGATE-6G-7200-64M-SATA/description.html

http://nikem-bg.net/computer-components/1T-SG-SATA-6G-7200-64--3Y-WARR/description.html

Едит: Не съм намеквал че няма да тръгне (поддържа се процесора) а отговорих на питането на човека дали е добре така.

Просто съвет да вземе читаво дъно (не скъпо а Про3 да кажем) и същия хард но с по-голяма гаранция (1 левче едва ли е проблем).

Аз съм с такова та не не мисля така. Виж ако го купуват в момента са такива. Лично мнение но щом го искаш ти го казвам.

А за харда се гледа 1ТБ модел не 500ГБ. Малкият не го интересува човека а и той си е стария трошляк. 

http://nikem-bg.net/computer-components/1TB-SEAGATE-6G-7200-64M-SATA/description.html

http://nikem-bg.net/computer-components/1T-SG-SATA-6G-7200-64--3Y-WARR/description.html

Знам че се гледа 1 ТБ(по новия 7200.14), но ако е на кът му предложих това решение най вече ако иска да спести някой друг лев! Иначе да слага в количката този 1ТБ, а бил той този с 2 години гаранция или този с 3 години(малко по бавния) няма значение! Едното за сметка на другото е и при двата случая с тези на Seagate хардове!

Терминаторе харда е един същ модел без каквато и да е разлика освен гаранцията. 

Същото се отнася и за малкия. Просто на старчето са му сложили по-голямо гаранционно обслужване и са дигнали цената с някой лев.

Терминаторе харда е един същ модел без каквато и да е разлика освен гаранцията. 

Същото се отнася и за малкия. Просто на старчето са му сложили по-голямо гаранционно обслужване и са дигнали цената с някой лев.

Ами oк ако така мислиш. Преди месеци имаше обсъждане тук във този раздел между двата харда и хората си казаха кое как е за този хард - 1ТБ. Не ми се влиза в допълнителен конфликт и аз моето ти твоето ще си знаем и така :-)

Извинявай за офтопика авторе! Вземи един от тези ш***** хардове и да се приключва!

Толкова от мен!

Поздрави!

• Автор

Сега ще имам ли проблеми с това дъно или не ?Това ми е последен въпрос и го поръчвам.

• Автор

This domain name expired on Dec 15 2013 05:46:03:000PMClick here to renew it. това ми изписва и ме препраща тук http://ww2.nikem-bg.net/?folio=7POYGN0G2

Редактирано от BeatMaker (преглед на промените)

Търпение,ще се оправи.И при мен не се появяваше магазина,но ето че изгря най-накрая.Проверявай периодично.

Не. Тоест процесора е по-слаб (6300 вместо 6350) от това в последния ти избор. Захранването също не е по-добро от GX450. Харда е по-малък.

Иначе дъното и паметта са по-добри и излиза 5 лв. по-евтино.

Не. Тоест процесора е по-слаб (6300 вместо 6350) от това в последния ти избор. Захранването също не е по-добро от GX450. Харда е по-малък.

Иначе дъното и паметта са по-добри и излиза 5 лв. по-евтино.

Няма как да видя какъв е последния избор на авторът, защото не се отварят линковете при мен! При такъв ограничен бюджет се взима най-евтиното, което върши работа, но качествено същевременно. Няма смисъл от 6350, нито от по-скъпо захранване. А ти да напишеш, че харда е малък - това вече звучи странно. :D

Няма как да видя какъв е последния избор на авторът, защото не се отварят линковете при мен!

Никем си работи цял ден... Какъв е проблема не знам, но е във вашия телевизор. :)

Никем си работи цял ден... Какъв е проблема не знам, но е във вашия телевизор. :)

Не всички бачкаме ежедневно на Линукс! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.