Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

въпрос по конфигурация

Featured Replies

аз свикнах вече с моя късмет ... нестига че никога няма частите от конфигурацията която си избирам ми и сега с монитора съм прекаран ... както и да е. Дано поне има всичко от новата конфигурация ..

За монитора вината не е в ник*м ами в тези които все още го пускат и разпространяват и купуват и продават в нашите магазини(на пазара) с тази стара ревизия...!

ПП: Но и те доколко знаят за разните проблеми с ревизиите е под въпрос докато масово хората от държавите не се оплачат че има някакъв проблем което е трудно да сте... Или просто мониторите са застояли бройки и трябва да се разпродадат

ПП 2: A като цяло би трябвало да можеш да го върнеш в рамките на определени дни(ако си настроен много негативно). Все пак не съм сигурен на 100 % но по принцип в повечето сайтове има такава опция- Върни в рамките на еди колко си дни ако не ти хареса и така нататък. Но при твоя случай ако ник*м нямат тази опция или монитора няма изгорял пиксел не знам дали това ще го зачетат за причина защото доста монитори са от този тип и се продават с тази ревизия.

Ако пък заредят с Dell P2414H дали ще имаш възможност да го замениш с него доплащайки не съм сигурен. Трябва да се разговаря с тях по подробно.

Редактирано от терминатор (преглед на промените)

• Автор

За монитора вината не е в ник*м ами в тези които все още го пускат и разпространяват и купуват и продават в нашите магазини(на пазара) с тази стара ревизия...!

ПП: Но и те доколко знаят за разните проблеми с ревизиите е под въпрос докато масово хората от държавите не се оплачат че има някакъв проблем което е трудно да сте... Или просто мониторите са застояли бройки и трябва да се разпродадат

аз мониторът съм го закупил от друг сайт , че беше на промоция 307 лв , а иначе е около 360-370 лв .

аз мониторът съм го закупил от друг сайт , че беше на промоция 307 лв , а иначе е около 360-370 лв .

Купил си го от ем*г тогава нали? Онова момче за което споменах също си го купи от ем*г и разговаряхме на ЛС и реши че ще го върне след 5-6 дни. И най вероятно ще се насочи към Dell P2414H. В Емаг има опция върни до 15 дни без допълнителни въпроси от наша страна и така нататък. И можеш да си вземеш парите и да изчакаш промоцията на P2414H(330.340 лв.) или да доплатиш ако не ти се чака със сегашната му цена.

Dell P2414H е без ШИМ.

http://www.tftcentral.co.uk/articles/flicker_free_database.htm

В случай че не ти се дават толкова пари или не ти се чака и така нататък:

Ето тук един монитор от BenQ който според данни в сайта е Flicker Free. Но в TFT Central не е тестван още - BenQ 23" GW2320 LED IPS Panel - 269 лв. с Безплатна доставка(доскоро беше на цена 230 лв. с промоцията) http://www.emag.bg/monitor-led-ips-benq-23-full-hd-dvi-cheren-gw2320-9h-lawla-tpe/pd/DMWQJBBBM/. Има го в списъка на TFT Central както казах.

BenQ - https://www.google.bg/search?q=BenQ+GW2320&rlz=1C1CHMO_bgBG552BG552&oq=BenQ+GW2320&aqs=chrome.0.69i59j69i60l2.8021j0j4&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8

Друго ревю:

http://pcmonitors.info/forum/topic/flicker-free-monitors

• Автор

Купил си го от ем*г тогава нали? Онова момче за което споменах също си го купи от ем*г и разговаряхме на ЛС и реши че ще го върне след 5-6 дни. И най вероятно ще се насочи към Dell P2414H. В Емаг има опция върни до 15 дни без допълнителни въпроси от наша страна и така нататък. И можеш да си вземеш парите и да изчакаш промоцията на P2414H(330.340 лв.) или да доплатиш ако не ти се чака със сегашната му цена.

Dell P2414H е без ШИМ.

http://www.tftcentral.co.uk/articles/flicker_free_database.htm

то е минало вече , а пък и е разправия . На мене по принцип ми трябваше компютър до 16 дек , че си купих 1 игра сега и с тия конфигурации сигурно чак на 18 ще пристигне .... , Това трептене много ли се забелязва ?

старият ми монитор беше такъв май , той има ли шим ?  http://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/philips/226v4lab-p124328876/

Редактирано от saikyo_no (преглед на промените)

Стига се вкарва във филми! 90% от мониторите в ниският ценови диапазон са с въпросното трептене. А като няма избраните от теб части има достатъчно алтернативи.

ПС: Всичкото това ваикане за 1 игра? :no-no:

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

то е минало вече , а пък и е разправия . На мене по принцип ми трябваше компютър до 16 дек , че си купих 1 игра сега и с тия конфигурации сигурно чак на 18 ще пристигне .... , Това трептене много ли се забелязва ?

старият ми монитор беше такъв май , той има ли шим ?  http://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/philips/226v4lab-p124328876/

Трептенето не се вижда с просто око но дразни в продължение на време. Естествено дали ще е по силно или по ниско зависи и от Brightnessa на колко % е. Трябва да си нагласиш цветовата гама така че да ти е комфортно общо взето. Погледни в горния ми пост № 28 имам редактирания. А иначе Jotto_Del е прав. Но защо пък да не се вземе монитор от тези които са в рамките на оставащите 10 % от ниския ценови клас които са без ШИМ?

ПП: Не мога да намеря ревю за този филипс. Но какъв беше смисъла да минаваш от Full HD към Full HD за около 300 лв.? Питам от любопитство.

ПП 2: Jotto_del все пак е добре да си разясним някои проблеми и какви са те и какво представляват. Не е редно да предлагаме машини/периферия и да мълчим като теле в зеле. Тези които имат познания за нещата - отрицателни или положителни е добре да си ги кажат дори и да не са ги тествали нещата на живо а са ги придобили от други сайтове и са доказани неща!

Нищо лично! :-)

• Автор

Трептенето не се вижда с просто око но дразни в продължение на време. Естествено дали ще е по силно или по ниско зависи и от Brightnessa на колко % е. Трябва да си нагласиш цветовата гама така че да ти е комфортно общо взето. Погледни в горния ми пост № 28 имам редактирания. А иначе Jotto_Del е прав. Но защо пък да не се вземе монитор от тези които са в рамките на оставащите 10 % от ниския ценови клас които са без ШИМ?

ПП: Не мога да намеря ревю за този филипс. Но какъв беше смисъла да минаваш от Full HD към Full HD за около 300 лв.? Питам от любопитство.

ПП 2: Jotto_del все пак е добре да си разясним някои проблеми и какви са те и какво представляват. Не е редно да предлагаме машини/периферия и да мълчим като теле в зеле. Тези които имат познания за нещата - отрицателни или положителни е добре да си ги кажат дори и да не са ги тествали нещата на живо а са ги придобили от други сайтове и са доказани неща!

Нищо лично! :-)

по принцим имам вече компютър , но е в града където уча и сега ще си взимам втори за вкъщи. Под стар имам предвид за другия компютър .

Стига се вкарва във филми! 90% от мониторите в ниският ценови диапазон са с въпросното трептене. А като няма избраните от теб части има достатъчно алтернативи.

ПС: Всичкото това ваикане за 1 игра? :no-no:

Не е само заради 1 игра , по принцип си ми трябва компютър , просто съм си купил бетата която излиза на 16 дек и исках до тогава да ми е пристигнало всичко но нямам късмет явно .

Съгласен съм с теб "терминатор". Проблема е там, че сега се почна едно "ваикане" как се е прецакал с този монитор :rolleyes: напротив мониторът си е добър и изобщо не е набутване, разбира се има тук този момент за трептенето, но мисля, че не е болка за умиране. На моя монитор един път го забелязах въпросното трептене и си промених настройките и от тогава не съм го забелязал отново. А за компа пак казвам има достатъчно избор на компоненти, но ако твърдо си държиш на твойте части тогава ще чакаш и няма смисъл да се оплакваш как ги нямало в наличност. Ако чакаш да вземеш тънко R9 270X забрави това да се случи до края на месеца.

• Автор

Съгласен съм с теб "терминатор". Проблема е там, че сега се почна едно "ваикане" как се е прецакал с този монитор :rolleyes: напротив мониторът си е добър и изобщо не е набутване, разбира се има тук този момент за трептенето, но мисля, че не е болка за умиране. На моя монитор един път го забелязах въпросното трептене и си промених настройките и от тогава не съм го забелязал отново. А за компа пак казвам има достатъчно избор на компоненти, но ако твърдо си държиш на твойте части тогава ще чакаш и няма смисъл да се оплакваш как ги нямало в наличност. Ако чакаш да вземеш тънко R9 270X забрави това да се случи до края на месеца.

Аз не чакам вече , всъщност си поръчах вече тази конфигурация http://nikem-bg.net/cart/50189p1r49716p1r50391p1r44260p1r49616p1r46850p1rf.html . Благодаря на всички ви за помощта      :wors:    .

Редактирано от saikyo_no (преглед на промените)

Аз не чакам вече , всъщност си поръчах вече тази конфигурация http://nikem-bg.net/cart/50189p1r49716p1r50391p1r44260p1r49616p1r46850p1rf.html . Благодаря на всички ви за помощта      :wors:    .

Да не забравиш снимки че да се порадваме и ние :P

• Автор

Да не забравиш снимки че да се порадваме и ние :P

Няма :) ще ги кача във вторник , че сигурно чак тогава ще пристигне понеже утре е неделя и не работи нищо .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.