Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HDD Seagate проблем

Featured Replies

Наскоро си взех хард диск Seagate 300GB, sata. (форматиран е NTFS и останаха 279gb)

Подкарах го без проблем,

сложен е като slave. Имам и друг хард ata133 на махтор, който ползвам за C:

обаче като запълних Seagate до около 210gb започна да прави проблеми.

Като записвам на него инфо и блокира. Приmeрно, прехвърлям голям видео файл и посредата увисва и дори рестарт не го оправя.

В началото малки файлове ги preхвърляше без проблем, но сега е на 240гб пълен и не дава 1 снима да прехвърля.

Драйверите на дъното ги свалих от сайта на производителя, уж са читави.

На сайта на seagate не намерих нищо, което да реши проблема.

PLS F1

Можеш да опиташ да му пуснеш една проверка за грешки. Properties на харда, страничката Tools и бутона Check Now. Макар да ме съмнява да помогне.

Досега имал ли си SATA хард диск и ако да, работил ли е добре?

Възможно е дъното да има проблеми със SATA контролера. Кажи какво ти е дъното. Евентуален ъпдейт на BIOS-а на дъното може да помогне.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

А работи ли, можеш ли да четеш от диска? Аз имах проблеми с 200 GB Seagate SATA, блокираше целия компютър, но не можех и да чета и изчезваше въобще. Подмениха ми го с нов и нямам проблеми.

• Автор

На тази машина не съм имал сата, но досега с такива дискове не съм имал проблеми на други комп.

Пусках му проверка ефект няма.

От сайта на seagate свалих един диакгностик и като го пусна на 30 секунда прекъсва, увисва за секунди точно както като прехвърлям файлове.

Не се наемам да правя ъпдейт на bios-a. Възможна е несъвместимост, но е странно докато не беше толкова запълнен го гърчих максимално и си вървеше перфектно sad.gif.

Чете без проблем

Редактирано от noidea (преглед на промените)

Hiren Boot CD - hard disk tools - diagnostick - mhdd4,5 - > F4 -> Remap On ( със Space се избира ) и пак F4

На тази машина не съм имал сата, но досега с такива дискове не съм имал проблеми на други комп.

От сайта на seagate свалих един диакгностик и като го пусна на 30 секунда прекъсва, увисва за секунди точно както като прехвърлям файлове.

Не се наемам да правя ъпдейт на bios-a. Възможна е несъвместимост, но е странно докато не беше толкова запълнен го гърчих максимално и си вървеше перфектно sad.gif.

Чете без проблем

Sorry! Направи проба като го изпразниш малко дали ще записва или не.

Чете без проблем

Сканирай повърхността на диска за лоши.

Сега се сещам и нещо друго. Windows System Recovery. Май и то заема място, което по принцип не се рапотрува.

39 GB малко ме съмнява да ги заеме system recoveri , но е абсолютно възможно. По-добре го спри или му дай само на c: минимума ( около 200 мб )

39 GB малко ме съмнява да ги заеме system recoveri , но е абсолютно възможно. По-добре го спри или му дай само на c: минимума ( около 200 мб )

Мисля, че обема беше в проценти.

Редактирано от Ned_Drag (преглед на промените)

Максималния процент за System Restore e 12%. Доколкото си спомням, СЕ отразява на размера, който се показва в My Computer. Друг е въпросът дали има смисъл System Restore да е активен на дялове различни от системния. Дори и за системния мисля, че ползата му е съмнителна (лично мнение), камо ли за останалите.

Няма да е зле и да разберем какво е дъното.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Максималния процент за System Restore e 12%. Доколкото си спомням, СЕ отразява на размера, който се показва в My Computer. Друг е въпросът дали има смисъл System Restore да е активен на дялове различни от системния. Дори и за системния мисля, че ползата му е съмнителна (лично мнение), камо ли за останалите.

Няма да е зле и да разберем какво е дъното.

Направих си експеримент с един дял 137 GB от моя диск. При максимално отделено пространство System recovery, използва 16893 МВ. Но с включена опция и с изключена опция, получих едно и също число на свободното пространство. Това ме навежда на следното: Дали пък Windows не си резервира това пространство и не разрешава да се ползва? А, и друго, за което вече съм сигурен, кошчето не се дава като свободно дисково пространство,, в смисъл ако пратите нещо в кощчето, но не го изпразните, не освобождавате място.

Редактирано от Ned_Drag (преглед на промените)

Направих си експеримент с един дял 137 GB от моя диск. При максимално отделено пространство System recovery, използва 16893 МВ. Но с включена опция и с изключена опция, получих едно и също число на свободното пространство. Това ме навежда на следното: Дали пък Windows не си резервира това пространство и не разрешава да се ползва? А, и друго, за което вече съм сигурен, кошчето не се дава като свободно дисково пространство,, в смисъл ако пратите нещо в кощчето, но не го изпразните, не освобождавате място.

Хм, не знам защо настоявате, че е System Recovery, след като е System Restore. Както и да е, това се бели кахъри. Това, че показва едно и също количество свободно пространство си го обяснявам така: след спиране на System Restore, информацията за възстановяване също се изтрива и се освобождава място. При повторно включване, размера остава непроменен, защото макар и включена, функцията не е имала шанс да събере отново информацията. Ако с включена функция започнеш да махаш и слагаш драйвери, ситуацията ще се промени.

Направих си експеримент с един дял 137 GB от моя диск. При максимално отделено пространство System recovery, използва 16893 МВ. Но с включена опция и с изключена опция, получих едно и също число на свободното пространство.

М'дааа, така е. ;)

Хм, не знам защо настоявате, че е System Recovery, след като е System Restore. Както и да е, това се бели кахъри. Това, че показва едно и също количество свободно пространство си го обяснявам така: след спиране на System Restore, информацията за възстановяване също се изтрива и се освобождава място. При повторно включване, размера остава непроменен, защото макар и включена, функцията не е имала шанс да събере отново информацията. Ако с включена функция започнеш да махаш и слагаш драйвери, ситуацията ще се промени.

М'дааа, така е. ;)

OK! Ама при мен беше първо включена. Ако се изтриваше информаията, необходима и запазена за възстановаяването, то би трябвало тогава свободното пространсто да се вдигне. А опцията си е била включена по подразбиране, още от инсталирането. След това съм сменял видео, качвал съм разни софтуери и т.н. Изключих я, но нямаше промяна. А и не знам зашо ама оставащото дисково пространство много се доближава до 12 %

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Наложи се да го изпразня, форматирах и всичко се оправи, поне засега.

Благодаря за съдействието :)

Hiren Boot CD е хубава компилация от програми :bye:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.