Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за проблем с хард диск

Featured Replies

Здравейте, Колеги! От няколко дни на брат ми на лаптопа му излиза съобщение или въпрос от сорта "Искате ли да архивирате хард диска (или информацията), защото могат да бъдат загубени данни". ОС е Windows 7. Правихме всичко нужно от windows-a като проверки на грешки дефрагментиране и т.н. и всичко е нормално. Не дава грешки уж. Свалихме HD Tune и сканираме (пълно) за лоши сектори и нищо не излиза. Единственото нередно, което излиза е това от снимката. Какво точно означава и да го пренебрегнем или да се мъча да изключвам/ поправям харда, чрез някаква програма? Благодаря предварително за отговорите!

post-282997-0-70107200-1390130481_thumb.

Не се тревожи толкова, не е нещо кой знае колко сериозно. Случва се и S.M.A.R.T. статуса понякога да преувеличава нещата, но за всеки случай си прави редовно бекъп. Така като гледам диска е на много малко работни часове, и не е нещо на което трябва да се обръща особено внимание.

• Автор

Благодаря! Компютъра е на брат ми и напоследък работи по-бавно от обикновено и заради тези съобщения решихме, че може да има проблем с харда. Може би не е лошо да преинсталираме ОС да се поизчисти малко.

Преинсталация на ОС няма да промени нещата. Ако все пак искате да сте сигурни дали няма някакъв хардуерен проблем, ще е добре да посетите сервиз.

• Автор

Аз имам диагностика за DOS въпроса е дали има повод да се занимавам да я пускам. Просто най-често ми показва, че има лоши сектори и тогава започвам да се занимавам, а сега не показва такива.

• Автор

Ще преценя според свободното време. Някой знае ли как да изключим това съобщение за архивиране на диска, че през 15 минути излиза.

Това което ви говорят че не е толкова сериозно положението.... това са несериозни приказки. 1967 преназначени сектора...Занесете лаптопа в гаранционния сервиз и ще ви подменят диска, но преди това си свалете информацията защото в сервизаще го направят срещу заплащане.

• Автор

Лаптопа не е в гаранция и въпроса ми е точно какво значи този надпис и как да се спре предупреждението от windows-а, че много дразни? Лаптопа се ползва за браузване и няма ценна информация на него. Ако има проблем с хард диска ще се мъчим да го оправим с подходящ софтуер, ако не стане ще го сменим, но на този етап искам първо да разбера какво точно му има.

Лаптопа не е в гаранция и въпроса ми е точно какво значи този надпис и как да се спре предупреждението от windows-а, че много дразни? Лаптопа се ползва за браузване и няма ценна информация на него. Ако има проблем с хард диска ще се мъчим да го оправим с подходящ софтуер, ако не стане ще го сменим, но на този етап искам първо да разбера какво точно му има.

Лошите сектори които са се появили и диска ги е заменил с резервни са станали прекалено много

• Автор

Значи тези дни ще има заигравка с диска :)

Временно може да се пооправят нещата с HDD Regenerator и Low формат на целия диск, но надписът ще си остане,тъй като е запаметен,  а в по- късен етап и ще се появи надпис от биоса и за да продължи зареждането на ОС ще трябва да натискаш F1.  Ако не ти се занимава с преинсталации, поне направи Chkdsk , ако има грешки в ОС да ги поправи.

ПП. Интересно ми е каква марка е твърдият диск?

Редактирано от elleena (преглед на промените)

Временно може да се пооправят нещата с HDD Regenerator и Low формат на целия диск, но надписът ще си остане,тъй като е запаметен,  а в по- късен етап и ще се появи надпис от биоса и за да продължи зареждането на ОС ще трябва да натискаш F1.  Ако не ти се занимава с преинсталации, поне направи Chkdsk , ако има грешки в ОС да ги поправи.ПП. Интересно ми е каква марка е твърдият диск?

Регенератора е пълна измама, по добре mhdd или victoria да се използва. Диска е toshiba.

А да, то си пишело :)  Имах съмнение, че е тошиба, защото са големи боклуци. Не знам дали е измама, но регенератора ми е спасил вече 2 диска, наистина временно, но като тръгне веднъж да се разваля, няма оправяне с никаква програма.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.