Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте, накратко проблема ми е следния. Ползвам бази данни на Access. Имам заявка (query), която взема данни от три таблици и ги групира по някои полета, а по други смята сума. Искам в заявката да добавя поле, в което да се изобразява пореден номер на ред на самата заявка. Т.е. ако заявката е от 10 реда да се получиField1 Field2 и т.н.123 редовете от заявката...10Благодаря предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, накратко проблема ми е следния. Ползвам бази данни на Access. Имам заявка (query), която взема данни от три таблици и ги групира по някои полета, а по други смята сума. Искам в заявката да добавя поле, в което да се изобразява пореден номер на ред на самата заявка. Т.е. ако заявката е от 10 реда да се получиField1 Field2 и т.н.123 редовете от заявката...10Благодаря предварително.

Здравейте !

 

Според това, няма вградена фукция, която непосредствено да го прави.

Пробвайте с предложения там начин (доколкото виждам, има условие да се ползва и подредба ...)

Надявам се това да Ви помогне. 

 

Поздрави !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, това го пробвах, но нещо не се получава. В примерите дават само прости заявки. А аз кръстосвам 3 таблици и групирам и постоянно ми дава грешка.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
SELECT  DCount("id","Table1","id <= " & table1.id) AS Counter, Table1.ID, Table1.Field1, Table1.Field2FROM Table1 INNER JOIN Table2 ON Table1.Field2 = Table2.Field1;

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не работи и това. Предполагам, че причината е, че в заявката ми няма id поле, т.е. уникално поле ключ. 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не работи и това. Предполагам, че причината е, че в заявката ми няма id поле, т.е. уникално поле ключ. 

 

Колко му е да го добавиш.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от mihaela_
      Здравейте отново, относно тази задача искам да попитам нещо.  Зададох ключови полета за „Данни от фирмата” – Име на фирмата, „Автомобили” – Рег номер, „Услуги” – Цена, „Клиенти” – ЕГН.Сега обаче трябва да създавам връзка едно към едно и едно към много, но така както съм ги направила не виждам шанс за връзка едно към едно и не мога да разбера къде е грешката. Ако някой може да посочи грешката и да ми помогне да продължа напред, ще съм му много благодарна!                                                                                                                  

    • от Димитър Иванов
      Здравейте !
      Имам един въпрос.
      Имам две таблици на MySQL. Едната е таблица летища, която съдържа(ID - първичен ключ), име на летището, държава, град и адрес. 2-рата таблица съдържа (ID-първичен ключ) и две полета (FromTheAirportID и ToAirportID), тези две полета трябва да съдържат ID-то от първата таблица с летищата.
      Въпроса ми е с каква заявка става това ако може някой да ми помогне ще съм му благодарен.
      Работя на MySQL(phpMyAdmin)
      Благодаря предварително 
    • от Venci Velikov
      Здравейте 
      Имам 2 рутера netgear wnr2000v2  и TPlink archer AC750  
      Искам да използвам 1 от 2-та само за удължител на кабела интернета да преминава транзитно през него и да стига до другия който да предоставя безжична и жична връзка .Търсих в интернет но намерих упътвания само ка к да направя wi-fi удължител  и да забравя за жичната връзка (както е в снимката по-долу) 
      Също така понеже рутерите са различни и различно добри има ли значение кой как използвам? 

    • от Moonchild681
      Здравейте, имам проблем с Access. От няколко дни се изписва грешката, показана във файла. Пробвахме всичко от Help-а, restore и какво ли още не, няма ефект. Базата не е голяма, проблемът започна при качване на файлове, след това и при запис на текст в полетата.
      Моля, ако някой е имал същия или подобен проблем да сподели как го е решил. Офис пакетът е 2013.
      Благодаря!

    • от minavazatoka
      Добър ден , нов съм в сферата си . Тоест не съм работил за фирма и не знам как да си намеря нормална фирма без да гледам обяви в университета или фирми , които идват да си търсят кандидати . Наясно съм че не са само 2 / 3 фирмите занимаващи се с web design във Варна . Въпросът ми е : Можете ли да ми предложите добри или поне приемливи фирми във Варна или Стара Загора търсещи си стажант (понеже , както споменах по-горе нов съм в сферата си) ? 
      ПС: Писал съм на php даже сега правя уеб сайт за запознанства , имам опит със SQL , опит с html и css и сега се опитвам да науча js и да осъвършенствам другите си езици . Не е като да не знам какво е Git или фреймуърк . 
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.