Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за прокси

Featured Replies

Имам един въпрос.Доставчикът ми не дава да свалям от аренабг.ком и фтлбг.ком.Аз съм с реално IP и някъде четох , че с използването на анонимно прокси ще мога да свалям от арената и техно линка.Може ли някой да ми обясни какви са тия анонимни проксита и как точно мога да го направя това да мога да свалям от горните 2 сайта.Благодаря предварително.

Обикновено прокси: можеш да браузваш, излизаш навън така:

..6 104 ms 100 ms 119 ms 212.116.128.194

7 125 ms 99 ms 79 ms 212.116.146.230

8 69 ms 82 ms 116 ms 212.116.146.59 . Не можеш да сваляш.

Анонимно: Излизаш така:

18 Timed out Timed out Destination network unreachable -

19 Timed out Timed out Timed out -

20 Timed out Timed out Timed out -

21 Timed out Timed out Timed out - (така де, не те знаят кой си). Рядко можеш да сваляш.

Елитно прокси: Излизаш с някакъв IP адрес, но мжеш да сваляш файлове. Ако имаш късмет, ще сваляш с висока скорост и дълго време. Зависи от проксито. Стигал съм 100К в добрите стари времена. Поставяш го в браузъра или Download Manager-a и voila... Maлко примери: samair.ru/proxy

BulXy ти намира работещо прокси за около 10 минути работа.

За да имаш достъп там някой трябва да плати - било твоя доставчик или тоя с проксито. Какво съм почнал да пиша - я чети!

Достъпа да ###### е абсолютно свободен и безплатен за всички които имат връзка с този сървър.

Въпрос:

Безплатен ли е достъпа до yahoo.com, google.com и въобще до интернет?

Отговор:

Да, безплатен е ако изтичате до там и си закачите ПЦ-то на техния суич.

Въпрос:

Вашия доставчик плаща ли някому за да стигне до yahoo.com, google.com и въобще до целия интернет ?

Отговор:

Да, плаща на тези които притежават трасетата до там по които вие достигате до тях.

Въпрос:

Защо трябва да плаща?

Отговор:

Защото в изградените трасета са инвестирани милиарди и поддръжката им струва милиони.

Въпрос:

Може ли да не плаща?

Отговор:

Може, ако не му се занимава с доставка на Интернет.

Въпрос:

Колко плаща?

Отговор:

за оптичен - средно 1000 EUR за 1Мбит/месец - гарантиран

за сателитен - доста по-малко

Въпрос:

Вие колко плащате?

Отговор:

Колкото може повече, но най-често 25 лв. за 4 КБ - негарантиран и с орязани портове. Ако се прекалкулират тези параметри вие плащате реално по 12 500 EUR за 1 Мбит/месец - гарантиран.

Въпрос:

Колко е печалбата ?

Отговор:

Пресметнете сами.

Въпрос:

Какво всъщност се плаща?

Отговор:

Трасета и транспорт.

Въпрос:

Има ли трасета до арена?

Отговор:

Май да.

Въпрос:

Струва ли нещо транспорта до арена?

Отговор:

Да !

Въпрос:

Колко струва ?

Отговор:

от 0 до 25 EUR за 1Мбит - гарантиран.

Въпрос:

Защо толкова ?

Отговор:

Защото толкова.

Отговор 2:

Принципно трябва да струва точно колкото всеки друг, но от тях да мине.

Въпрос:

Кой ги иска тия пари и на кого се плащат?

Отговор:

На тези които ни влачат трафика.

Въпрос:

Може ли да не се плаща?

Отговор:

Може ако си докарате ПЦ-то на на разстояние макс 100 метра от нашия суич.

Въпрос:

Колко процента от четящите тази тема ще разберат за какво става въпрос ?

Отговор:

Не повече от 5%, ама и те стигат.

Въпрос:

Какво да правят останалите?

Отговор:

Да гледат филма "История на Света" - отговора се крие там.

Жокер: специално да обърнат внимание на дебатите в Сената.

Краят ми харесва :clap

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Мерси! Сега разбирам, защо доставчикът ми ги спря всичките. Аз питам за БГ прокси, което да ме "анонимизира" или поне да ми смени ИП адресчето :angry:, не е необходимо да има връзка с аренабг , но сигурно и това не е безплатно sad.gif

Теглиш някоя от старите версии на BulXy: http://www.data.bg/f.php?fid=5416011 или http://www.data.bg/f.php?fid=5638598 - инсталираш; вътре има един файл във формат .bmp. Отваряш го с... Notepad и търсиш работещо. Трябва да виждаш нещо такова: http://bgcounter.com/?sts,l20proxy,,,,sofia На практика програмата проверява едно по едно прокситата от този списък, докато уцели някое работещо. Всички версии на програмата, които съм пробвал, имат един бъг: позволяват да бъдат стартирани само веднъж от шорткъта на десктопа, след това дават грешка. Просто влизаш в папката и стартираш оттам, като си правиш нов шорткът. По-старите версии заемат почти 100% процесорна мощ, при последната не е така: http://download.bg/prg_view.php?id=21734 . Само че в нея го няма онова .bmp, там е bulxy.bsf. Отваря се по същия начин... В крайна сметка си пускаш програмата и чакаш малко... Мога да напиша няколко проксита на минутата, само че няма да работят за повечето от вас - всеки минава през различни трасета и има различна свързаност. Някъде назад по темите бях давал и сайтове с прокси-сървъри, само че там много рядко може да се види някое българско...

• Автор

Извинявай Ванка ама не разбрах много нещата.Трябва да вкарам някакъв адрес на прокси в настройките на браузъра ли?Ако е така можеш ли да ми кажеш такъв адрес.

Извинявам се.Не бях прочел останалите постове.

Редактирано от neptun (преглед на промените)

Е, влизаш в Tools - Options и търсиш настройките са прокси сървър... В момента съм с Мозилка, на нея са Tools - Options - Connection Settings. Зa IE: Инструменти - опции за Интернет - връзки - ЛАН настройки. И т.н. В зависимост от това какво ползваш, са на различни места. Порови мъничко...

Програмката вече ми откри едно, така че thx man. Сканирането продължава май с часове, но нищо.

Хааааа това ми скри топката!!!!

На 2.4ГХц ми трябваха приблизително 15 мин да отворя Тask Manager-a и да го затворя това прокси biggrin.gif

Само 2 ламерски въпроса:

1-во защо не става по-новата версия, а препоръчваш старите, които товарят?

2-ро нали с локално IP (пасивно) не може да се ползва прокси?

Предварително мерси!

Не препоръчвам старите, а казвам само да им види базата с проксита - тяхната е по-голяма... Иначе новата версия е по-лека, но пък (поне при мене) намира по-малко проксита - няма толкова сървъри в базата, които да проверява...

Не препоръчвам старите, а казвам само да им види базата с проксита - тяхната е по-голяма... Иначе новата версия е по-лека, но пък (поне при мене) намира по-малко проксита - няма толкова сървъри в базата, които да проверява...

<{POST_SNAPBACK}>

A за IP-to? Нали е задължително да е с реално IP за да използва proxy?

Не, не е задължително. За доставчика ти изглежда така, все едно посещаваш не един, а друг адрес. Както можеш да сърфираш, така можеш и да сменяш прокситата. Всеки може да ползва прокси. Но има значемие дали си с реално или нереално IP ако искаш ти самият да пуснеш прокси - тогава вече ти трябва реално.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте пичове сега виждам тая тема :) Ми значи аз подържам контакт с автора на програмата и той е решил да търси нов начи на търсене не през УебКоунтър защото вече почти няма проксита там иначе програмата си работи много добре просто като няма проксита естествено че и тя няма да намери нали? :) Изтеглете си новата версия 2.2 там е оправен бъга с шърткъта аз дадох идеята на автора biggrin.gif просто трябваше да смени инсталаицоната програма :) Сега му дадох нова идея на човека за търсене която е сканиране на ИП-та през УниБГ ирк мрежата той каза че не е много на ясно как може да искара списък на ИП-тата и да ги сканира но каза че ще го проучи :) Съветвам ви в новата версия да не слагате одметка на BG Only защото преди програмата търсеше проксита само с Български домейн но се оказа че има и чужди проксита с който може да се влиза в Българското пространство! Така че свалете си новата версия и очаквайте нови версий ;) Айде това беше от мен :)

• 4 месеца по-късно...

А може ли да постнете адресите на няколко работещи български прокси сървъри (ако сте намерили :yanim:)

• 1 месец по-късно...

Ха ха ха ха пичове ще ме разбиете направо. През proxy в торент сайт не може да с е влизаааа! :) Сайтовете са Secured

Ето ви програма - http://www.soft32.com/download_79738.html

Редактирано от BlueForces (преглед на промените)

Ха ха ха ха пичове ще ме разбиете направо. През proxy в торент сайт не може да с е влизаааа! :wors: Сайтовете са Secured

Ето ви програма - http://www.soft32.com/download_79738.html

<{POST_SNAPBACK}>

Помисли отново ;)

Стига проксито да е българско (защото чужди проксита нямат достъп до арената и технолинка) можеш. Някои доставчици не са си платили така наречения "абонамент" за тези сайтове и от там нямат достъп до тях, но чрез проксито на някой доставчик с платени права могат. Просто си тегля .torrent файла и го стартират в торент клиента като преди това го пуснат през самото прокси, след което свободно могат да теглят и да теглят ... ;) Същото е и с ftlbg.com, там пък download клиента минава през проксито.

А по въпроса за БГ проксита преди знаех 2-3, но щом собствениците нямаха файда от тях просто ги спряха. Може да се намери, но в повечето случаи (ако не се уредиш от някой приятел де ;) ) се заплаща.

• 1 месец по-късно...

Много приказки - файда малко ...

Никой не отговори - има ли работещи български (или чужди) проксита

с които един абонат например на БТК ADSL може да тегли например от data.bg с прилична скорост.

Сайтове като:

http://www.samair.ru/proxy/index.htm

http://aliveproxy.com/high-anonymity-proxy-list/

И подобните никога няма нищо българско !!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.