Премини към съдържанието
locke

Компютърът заби и след рестарт не се включва

Препоръчан отговор


Здравейте. Снощи имах проблем със компютърът - беше забил, рестартирах го и оттам се започнаха проблемите. След рестарт стига до началното лого, където пише какво да натисна за да влезна в BIOS или Boot менюто и до там. Всички вентилатори се въртят, монитора има картина. Каквото и да натисна от клавиатурата, нищо не става. Пробвах със Кaspersky rescue disk, със диск с Windows, но никакъв ефект. Пуснах го без рам памет и имаше бипкания - по три в серия. Свалих и батерията, но не помогна. Имам два допълнителни вентилатора за охлаждане, два харда и записвачка и забелязах, че като че ли вентилатора на процесора се върти по-бавно или може би на обратно, не съм сигурен. Като свалих вентилаторите и втория хард вече се въртеше нормално. Като включа компютъра няколко пъти и след това го спра, после известно време не иска да се включва от копчето и имам съмнения в некачественото захранване. 

Конфигурацията ми е - 

 

Процесор - DualCore Intel Celeron E3400, 2600 MHz (13 x 200)Дънна платка - Asus P5G41T-M LX3Памет - 4096 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)Видеокарта - NVIDIA GeForce GT 520 (1024 MB)Захранване - Linkworld LPK2-25 420W

Хардискове - Hitachi 500 gb sata2 и excelstor 160 gb sata2

 

Ако имате някакви идеи да разбера проблема, ще се радвам да ми помогнете.

 

Забравих - онзи ден антивирусната ми, Windows defender, откри kmsemulator.exe, поразрових се малко и видях, че е това е крака на офис пакета ми. Не съм го трил или слагал в карантина на антивирусната, дали е възможно това да ми е прецакало компа  :mad:

Редактирано от locke (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С мултицет на свободен молекс измери какви са напреженията, след като имаш съмнения за захранването. Ако антивирусната е изтрила нещо от MS Office, няма да ти работи офис пакета, а не целият компютър.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Свали всичко и виж дали пак ще имаш звуков сигнал. Нека да останат само процесор и видео.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Свали всичко и виж дали пак ще имаш звуков сигнал. Нека да останат само процесор и видео.

 

Има по три бипкания в серия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах само процесор и рам,

процесор, рам и видеокарта,

процесор, рам, видеокарта и харддиск и компютъра стартира, но само до началния екран и не мога да натисна нищо. Чува се само едно бипкане - нормално при стартиране. Пробвах с вградената видеокарта, но там няма сигнал. Има ли вариант тогава в дъното да е проблема?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах само процесор и рам,

процесор, рам и видеокарта,

процесор, рам, видеокарта и харддиск и компютъра стартира, но само до началния екран и не мога да натисна нищо. Чува се само едно бипкане - нормално при стартиране. Пробвах с вградената видеокарта, но там няма сигнал. Има ли вариант тогава в дъното да е проблема?

Носи на сервиз, за да може да се тества всеки един хардуер. Така може само да гадаеш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най добре на сервиз както е казал колегата защото на мен този проблем повече ми намирисва на Дъно Поздрави 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.