Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шумоизолиране

Featured Replies

.

Редактирано от NobodyEpic (преглед на промените)

• Автор

Здравейте,  

преди около 2месеца си сглобих конфигурация в следната кутия : Fractal Design Arc XL и следните компоненти , (gb z87 ud3h , i5 4670k @ 4.7ghz стабилно но стига и до 4.8 , gtx 780 DC2 , wd black 1tb , 8gb corsair dominator 1600 , seasonic m12 evo 850w;има и два радиатора 360 и 240мм) всичко си работи перфектно но има бая шум.. мисля че е или от захранването или от твърдия диск.

така де ако някой може да ми препоръча добър изолационен материал който да сложа от вътрешната страна на страничните панели или някакво модче за шумоизолиране. мерси!  : )

Здравейте,  

преди около 2месеца си сглобих конфигурация в следната кутия : Fractal Design Arc XL и следните компоненти , (gb z87 ud3h , i5 4670k @ 4.7ghz стабилно но стига и до 4.8 , gtx 780 DC2 , wd black 1tb , 8gb corsair dominator 1600 , seasonic m12 evo 850w;има и два радиатора 360 и 240мм) всичко си работи перфектно но има бая шум.. мисля че е или от захранването или от твърдия диск.

така де ако някой може да ми препоръча добър изолационен материал който да сложа от вътрешната страна на страничните панели или някакво модче за шумоизолиране. мерси!  : )

Това няма да е много ефективно. Нали имаш отвори за вентилаторите...

Здравейте,  

преди около 5месеца си сглобих конфигурация в следната кутия : Fractal Design Arc XL и следните компоненти , (gb z87 ud3h , i5 4670k @ 4.7ghz стабилно но стига и до 4.8 , gtx 780 DC2 , wd black 1tb , 8gb corsair dominator 1600 , seasonic m12 evo 850w;има и два радиатора 360 и 240мм) всичко си работи перфектно но има бая шум.. мисля че е или от захранването или от твърдия диск.

така де ако някой може да ми препоръча добър изолационен материал който да сложа от вътрешната страна на страничните панели или някакво модче за шумоизолиране. мерси! :)

Искаш да изолираш кутия в която върви въздушен поток за охлаждане на елементите?! Отсега може да спреш да мислиш за твакова нещо. По-добре провери кой вентилатор или вентилатори ти правят проблеми. Ако са некачествени може да ги смениш.

Здравейте,  

преди около 5месеца си сглобих конфигурация в следната кутия : Fractal Design Arc XL и следните компоненти , (gb z87 ud3h , i5 4670k @ 4.7ghz стабилно но стига и до 4.8 , gtx 780 DC2 , wd black 1tb , 8gb corsair dominator 1600 , seasonic m12 evo 850w;има и два радиатора 360 и 240мм) всичко си работи перфектно но има бая шум.. мисля че е или от захранването или от твърдия диск.

така де ако някой може да ми препоръча добър изолационен материал който да сложа от вътрешната страна на страничните панели или някакво модче за шумоизолиране. мерси! :)

Какъв е охладиеля или си караш със стоковия ? Иначе захранването си е със 120 мм фан, не би трябвало да шуми толкова.

• Автор

Това няма да е много ефективно. Нали имаш отвори за вентилаторите...

Попринцип ако е някакъв порест материал няма значение каде ще има отвори , защото целта е шумът да се намали

Какъв е охладиеля или си караш със стоковия ? Иначе захранването си е със 120 мм фан, не би трябвало да шуми толкова.

охлаждам го с вода ако те интересуват точните модели на радиаторите ще ти ги кажа само трябва да намеря кутиите им

Искаш да изолираш кутия в която върви въздушен поток за охлаждане на елементите?! Отсега може да спреш да мислиш за твакова нещо. По-добре провери кой вентилатор или вентилатори ти правят проблеми. Ако са некачествени може да ги смениш.

попринцип търся материял , който да налепя по страничните панели както при кутии като FD define , nzxt H сериите и така.

Има качествени безвентилаторни охлаждания за процесор и видеокартата. А за обезшумяване можеш да погледнеш тук (преди поне имаха, ама сега като погледнах, асортимента им доста е намалял...)

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• Автор

Има качествени безвентилаторни охлаждания за процесор и видеокартата. А за обезшумяване можеш да погледнеш тук (преди поне имаха, ама сега като погледнах, асортимента им доста е намалял...)

много ти благодаря колега! : )

Здравейте,  

Принципно водните охлаждания са с шумни вентилатори и вариант за теб е да ги смениш, но пък има вероятност да намалиш КПД-то на охлаждането.

• Автор

Принципно водните охлаждания са с шумни вентилатори и вариант за теб е да ги смениш, но пък има вероятност да намалиш КПД-то на охлаждането.

вентилаторите са Corsair SP120 имам 5 от тях на 7 волта няма никакъв шум дори и на 12 волта.

попринцип са 1-2 децибела по-шумни от тези за статично налягане на Noctua

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.