Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за RAM Memory

Featured Replies

Значи на компа си имах рам памет-256MB на 333MHz !

Купих си 512 MB на 400 MHz. Махнах старата и сложих новата рам памет, но въобще не почувствах някаква разлика, защо така, все пак съм му сложил двойно повече рам памет, а разлика няма!

Компа си ми разпозна рама без проблеми.

Другото, което искам да питам как мога да видя на каква тактова честота ми работи рама?!

Казаха ми да махна старата рам 256 на 333, и да сложа новата 512 на 400, понеже старата рам щяла да ми спъва новата, щяла и тя да ми работи на 333! Правилно ли съм постъпила, понеже ако добавя и старата рам ми става 768 МВ! Как компа ще ми работи по-бързо с 768 на 333 или 512 на 400?!

Благодаря на всички момчета, които ми отговарят! :baby::clap:;)

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Таймингите на Рам паметта може да ги видиш с помощтта на програмата CPU-Z(безплатна е и я има в Калдата).Иначе те,таймингите се настройват от Биос(ако разбира се дъното поддържа такава функция).

Казаха ми да махна старата рам 256 на 333, и да сложа новата 512 на 400, понеже старата рам щяла да ми спъва новата, щяла и тя да ми работи на 333!

Обясни как и двете пръчки са ДДР 400,а ти си пуснала новата на 400Мхц-а старата -не(и това се настройва от Биос-най вероятно старата е работила в режим 166 Мхц) изобщо кажи какво ти е дъното и изобщо системата,защото може и да си върнеш истарата Рам и да работиш с 768 Мб. cool.gif

Значи на компа си имах рам памет-256MB на 400MHz !

Купих си 512 MB на 400 MHz. Махнах старата и сложих новата рам памет, но въобще не почувствах някаква разлика, защо така, все пак съм му сложил двойно повече рам памет, а разлика няма!

Компа си ми разпозна рама без проблеми.

Другото, което искам да питам как мога да видя на каква тактова честота ми работи рама?!

Казаха ми да махна старата рам 256 на 333, и да сложа новата 512 на 400, понеже старата рам щяла да ми спъва новата, щяла и тя да ми работи на 333! Правилно ли съм постъпила, понеже ако добавя и старата рам ми става 768 МВ! Как компа ще ми работи по-бързо с 768 на 333 или 512 на 400?!

Благодаря на всички момчета, които ми отговарят! :baby::clap:;)

Ако дъното спада към добрите, то би трябвало само да си разпознае паметта, която му е инсталирана. По тази причина е вярно това, което са ти казали за старата. Но можешш да направиш накакъв пазарлък с хората, от където си си купила сегашната памет да ти купят този, стария модул и да си доплатиш за нов, същия като тези, които си сложила сега. Но има и една малка подробност - по добре би било ако слотовете на дъното са четен брой и модулите да са четен. Но ако са нечетен (Най-вероятно 3) можеш да пробваш. За тези двата варианта труфно мога да кажа нещо, тъй като капацитете и скоростта грубо казано се коменсират.

Редактирано от Ned_Drag (преглед на промените)

• Автор
Таймингите на Рам паметта може да ги видиш с помощтта на програмата CPU-Z(безплатна е и я има в Калдата).Иначе те,таймингите се настройват от Биос(ако разбира се дъното поддържа такава функция).

Обясни как и двете пръчки са ДДР 400,а ти си пуснала новата на 400Мхц-а старата -не(и това се настройва от Биос-най вероятно старата е работила в режим 166 Мхц) изобщо кажи какво ти е дъното и изобщо системата,защото може и да си върнеш истарата Рам и да работиш с 768 Мб. cool.gif

Извинявай,просто в бързината си, съм допуснала грешка, вече съм я редактирала!

Старата ми е 256MB на 333 MHz!!!

Дъното ми е ASUS P4XP-X

Max 533 FSB

DDR/SDRcombo

CPU - Celeron 2GHz

Значи пише ми FSB max 533, но не мога да ти кажа сега точна на каква тактова честота ми работи шината на дъното- На 400, или на 533

Това как мога да го разбера? Нали шината ограничава честотата на процесора и рама

Ако ги чаткаш дъната и въобще хардуеъра, едва ли ще те затрудни да ми дадеш изчерпателен отговор!

Много ти Благодаря,че ми отговаряш!

Пусни си CPU-Z и в табчето SPD ти пише каква ти е рама, на кой слот е сложена, на каква честота работи в другите табове има инфо за дъното и процесора.

:bye:

На 400 ти работи - тези Селерони (на 2 Гх) работят на 400. Най-добре да си смениш с доплащане стария чип с такъв на 400 Mhz. Но даже и така да остане по-добре е с 768 на 333 отколкото 512 на 400 - поне значително по-малко ще ти пише и чете по твърдия диска които е около 100 пъти по-бавен от RAM-a cool.gif

На 400 ти работи - тези Селерони (на 2 Гх) работят на 400. Най-добре да си смениш с доплащане стария чип с такъв на 400 Mhz. Но даже и така да остане по-добре е с 768 на 333 отколкото 512 на 400 - поне значително по-малко ще ти пише и чете по твърдия диска които е около 100 пъти по-бавен от RAM-a cool.gif

Според мен няма смисъл от смяна на старата памет с по-бърза. Не и с този процесор. Иначе съм съгласен че повече бавна памет е по-добре от малко, макар и по-бърза. Пък и повечето DDR333 чипове(или поне последните ревизии) си работят спокойно на 200MHz(400DDR) с малко допълнителен волтаж.

• Автор

Благодаря на всички, които ми отговорихте!

Значи с една дума излиза, че трябва да сменям всичко дъно, процесор и т.н., ако искам да постигна

по-голяма бързодействие на ПС-то си дори и да му сложа 2GB рамче!

Още веднъж благодаря на всички! :clap:;);)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.