Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

IvySi

Питане по ЗМДТ

Препоръчан отговор


Здравейте. Казусът ми е следния - според допълнение към чл.71, т.1 от ЗМДТ, от 2013г., влязло в сила на 01.01.2014г. за апартамента ни, който не се обитава, не дължим такса смет. Подали сме декларация по образец в началото на ноември 2013г. по този повод. Въпросът ми е, след като това допълнение влиза в сила от 01.01.2014 г. ще можем ли да се ползваме от него при положение, че сме подали декларацията според изискването на закона - в края на предходната година или ще можем едва за следващата година да се освободим от такса смет, като подадем декларация в края на тази година?

 

Благодаря, предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, подава се до края на предходната година.

В повечето общини индикатор за неползването на имота е показанието на електромера. Така че и имота ако е съсобствен и не ползвате вашето, а по общия електромер е навъртяно нещо - плащате. Изцяло + глобичка.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...