Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Мойра

Бивш член на ВСС отказал среща с холандци, били гейове, наркомани и педофили

Препоръчан отговор


Нашият славянски народ не заслужава такава участ, казва магистратът

Публикувано изображение
Снимки: 5
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение

Уникално писмо, подписано от бившия вече председател на Камарата на следователите в България Пламен Стоилов, стои на страницата на Националната следствена служба, съобщи „Правен свят”.Писмото (виж снимките) е с дата от декември м. г. и с него Пламен Стоилов, който беше и член на предишния Висш съдебен съвет (ВСС), отказва да присъства на работна среща в Националния институт на правосъдието на тема "Механизъм за оценка на работната натовареност в съдебната система на индивидуално и институционално ниво, с акцент върху разработени качествени показатели и критерии", която се е провела в края на м. г.

Стоилов заявява в прав текст, че няма да отиде на срещата и основна причина за това е, че там ще има представител на Кралство Нидерландия, като страна, успешно наложила модел за измерване на натовареността на магистратите и органите на съдебната власт. Пламен Стоилов обаче не приема Нидерландия да го учи на успешни модели, защото:

"Известно е, че това е страна в която хомосексуалистите са установили доминация в обществото, наркоманията е почти изцяло легализирана, а съществува и официално партия на педофилите, която се домогва до участие в парламента. Мисля, че представители на такава държава не могат да бъдат наши ментори по отношение на проблемите в съдебната власт. Нашият славянски народ не заслужава подобна участ", пише Стоилов в писмото, което подписано от него следовател и председател на Камарата на следователите.

Писмото е адресирано до члена на настоящия ВСС Галина Карагьозова, от чието име е отправена и официалната покана до Стоилов в качеството му именно на председател на професионалната организация на следователите.

В писмото си Стоилов заявява, че заявеното становище е негово "лично и не ангажира камарата на следователите в България". Не става ясно обаче какво разбира той под лично мнение, защото писмото е подписано от него като Председател на Камарата на следователите в България и е качено на страницата на НСлС, като официален документ на Камарата, отбелязва „Правен свят”.

В него Стоилов подчертава и една друга причина да отклони поканата на Карагьозова - че на работната среща щяло да се говори за ефективност, но не и за справедливост на съдебната система. А справедливост, според автора, липсва в последните повече от 20 години.

Основен проблем, според Стоилов е, че през тези години законодателните и правоприлагащи органи "по един системен и трогателен начин обгрижват правата на обвиняеми и подсъдими", и всичко това било за сметка на жертвите от престъпления. Тезата на Стоилов е, че основна вина за това положение носят съдиите, които пускат обвиняеми и подсъдими от ареста.

"В резултат на това, десетки и стотици автори на тежка и отвратителна престъпност с псевдоними като Хастари, Мастари, Крокодили, Галевци и други подобни, се радват на свободата си и продължават да извършват престъпната си дейност. Горното причинява страдания на десетки и стотици невинни граждани, които фактически са оставени без защита от държавата и правосъдието. Преди да се случи това, обаче конкретни колеги магистрати, в резултат на вътрешното си убеждение и безкрайната си самостоятелност, са определили, че няма опасност въпросните извършители да се укрият или извършат ново престъпление. По този начин те са предопределили съдбата на бъдещите жертви на престъпления. Този въпрос, освен към справедливостта, има отношение и към ефективността на правораздаването. Всеки опит да бъде поставен въпроса за професионализма и морала на подобни колеги магистрати, до момента или е изцяло игнориран или е срещал яростна съпротива от заинтересованата страна. Това е и основната причина авторитетът на съдебната власт да е изключително нисък", анализира състоянието на системата Пламен Стоилов.

Към днешна дата Стоилов вече не е председател на Камарата на следователите, тъй като се пенсионира на 9 януари т. г., като получи и полагащото му се обезщетение като пенсиониращ се магистрат. ВСС му връчи "личен почетен знак: първа степен - златен” за проявен "висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения, високи нравствени качества".

blitz.bg

http://www.legalworld.bg/35284.holandcite-ne-stavat-za-mentori-te-sa-dominirani-ot-homoseksualisti-pedofili-i-narkomani.html

 

 

 

Смел човек!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много ми е интересно господин Стоилов запознат ли е въобще какво става в страната ни. Ако иска мога да го заведа на дискотека в Плевен и ще види доста " неща". Не СЛАВЯАНСКИЯ а БЪЛГАРСКИЯ народ заслужава некорумпирана съдебна система.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...