Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

g060dimitrov

Delphi Проблем с присвояване

Препоръчан отговор


Здравейте!

Пробвах да си направя проект на Делфи, който да представлява три бутона, един комбобокс и един лейбъл. Бутоните са за дни,за месеци и за потвърждаване на въвеждането. Комбобоксът е за години. В лейбъл трябва да излиза това, което е въведено след натискане на бутона за потвърждаване. За целта, при натискане на бутона за потвърждение съм задал да изпълни:

Label1.Caption:=('Vavedenata data e ', Button1.caption, ' ', Button2.caption, ' ', ComboBox1.text, '!');

При компилация: [Error] Unit1.pas(52): ')' expected but ',' found и измества курсора след 'Vavedenata data e ', .

Защо става така?

При Паскал с доста сходна програма нямах проблем при

writeln('Vashata vazrast e ', god);

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблемът е решен!

Label1.Caption:=('Vavedenata data e ' + Button1.caption + ' ' + Button2.caption + ' ' + ComboBox1.text + '!');

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...