Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на LED LCD телевизор 40 -46 инча

Featured Replies

Здравейте

Решил съм да си купувам нов телевизор с големина от 40 до 46" максимум. Основното от което се интересувам при избора е по-малкото трептене и вредни излъчвания да ръководят избора на модел-а тв. Признавам не съм много в час с телевизорите -но от това което прочетох разбрах че различните марки имат различни класове. Хубаво е телевизора да е с добри ъгли на видимост, чистота на опресняване. Опции за камера,смарт тв, DVB-S2 тунер и 3D са хубави -но не са задължителни, или не са на първо място при избора.

Един приятел ми препоръча този модел на LG.

http://www.technomarket.bg/products/09129111/lg-42la860v-aee

Ще се радвам да чуя и други мнения за телевизори -като се има впредвид вредни излъчвания на първо място. Вечер доста дълго се гледа телевизор и желая натоварването на очите да е възможно най-малко.

lg - гадна картина (като 16 битов цвят с 32 битов wallpaper - особено моделите с LED подсветка). колкото до излъчванията и трептенията  - такива няма при lcd/led. ориентирай се към нещо със матрица mva/pva такива ползваt самсунг в почти всички модели и sony във върховите си модели. lg, toshiba, philips и hitachi ползват ips, при които хщансите на черното, погледнато под голям ъгъл изглеждат лилави... търси телевизори с матов дисплей

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Професоре, кажи ми защо според теб mva/pva матриците са по-добри от ips, но без пристрастия (едва ли имат 178° ъгъл на виждане)?! ;)

толкова е ъгъла... и цветовете са по добри при него *va панелите имат по добър статичен и динамичен контраст, като недостатък - по бавни са от ips

http://forum.setcombg.com/%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%B7-%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8/39048-lcd-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B8-faq-%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%8A%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5.html

lg - гадна картина (като 16 битов цвят с 32 битов wallpaper - особено моделите с LED подсветка). 

Явно не си виждал LG

нищо лично но се заинтересувай коя фирма произвежда за всички останали IPS матрици

само да не се изцепиш с името PHILIPS че тя не съществува като производство

• Автор

rosko я кажи по точен диагонал и максимален бюджет, за да има адекватни предложения!Така ще стане като картотека без точни такива!

Диагонал 40-42" Бюджет няма точен -ако даден модел/клас предлага по-малкото трептене и вредни излъчвания -но не рекламен трик а наистина да си заслужава -бих се спрял на него -затова и бюджета и не съм го дал.

Гледам различни предложения 40" с 400, 600, 800Hz -съответно и този с най високата е и най-скъп но дали си заслужава?

Явно не си виждал LG

нищо лично но се заинтересувай коя фирма произвежда за всички останали IPS матрици

само да не се изцепиш с името PHILIPS че тя не съществува като производство

phlips не само че не правят матрици, те не правят и телевизори. всичко се прави в заводите на LG. после кой какви лепенки слага е отделна тема

Диагонал 40-42" Бюджет няма точен -ако даден модел/клас предлага по-малкото трептене и вредни излъчвания -но не рекламен трик а наистина да си заслужава -бих се спрял на него -затова и бюджета и не съм го дал.

Гледам различни предложения 40" с 400, 600, 800Hz -съответно и този с най високата е и най-скъп но дали си заслужава?

Е несериозно е така! Ако няма значение цената аз бих се спрял на Този модел!

А този е с друг тип матрица и е без шим!

Аха, ясно! Гледал си през крив макарон, пък и инфото което даде, поне да беше го прочел както трябва! Това за лилавото е за стари S-iPS матрици, което в най-новите такива го няма (виж пак там в инфото за H-iPS, а да не говорим за коя година става дума, и какво се е подобрило от тогава до днес)!!!  Хайде сега иди на живо и гледай колкото искаш, за да се увериш и сам! ;)

Аха, ясно! Гледал си през крив макарон, пък и инфото което даде, поне да беше го прочел както трябва! Това за лилавото е за стари S-iPS матрици, което в най-новите такива го няма (виж пак там в инфото за H-iPS, а да не говорим за коя година става дума, и какво се е подобрило от тогава до днес)!!!  Хайде сега иди на живо и гледай колкото искаш, за да се увериш и сам! ;)

Това,,лилавеене,,се вижда само под много кос ъгъл от много близо! Това е и един вид тест за IPS матриците,но ... никой не гледа под такъв ъгъл и толкова от близо ;)

• Автор

Е несериозно е така! Ако няма значение цената аз бих се спрял на Този модел!

А този е с друг тип матрица и е без шим!

Би ли се аргументирал -защо точно на тези 2 модела си се спрял? По малко трептене и вредни излъчвания или?

Би ли се аргументирал -защо точно на тези 2 модела си се спрял? По малко трептене и вредни излъчвания или?

Защото са едни от най-добрите за парите си, за да имаш избор между различни типове матрици, 3D-та, защото  са със 100HZ панели, заради добрата им картина, заради лични впечатления и т.н.т. и т.н.т.

Не знам какви трептения и вредни излъчвания те гонят! Затова и подсказах, че SONY-то е без шим! Донякъде ,,вредни,, може да са били старите CRT телевизори.Не знам за какви ,,вреди,, говориш!

пп.LG-то от поста ти също е много добър модел, но предпочитам Panasonic-а защото според мен се справя по-добре на SD сигнал. Някой оплюват Panasonic заради EPG-то, малки им били субтитрите и незнам си какво... Плюсове и минуси си имат всички модели, мнения ще чуеш всякакви.За разликите между матриците, 3D-тата и прочее сме писали многократно.Мисля няма перфектен модел телевизор и да изпадам тук в излишни спорове и прочее не искам.

Затова и казвам, че това са мои лични предпочитания.Имаш насоки, отиди и виж моделите на живо и си направи сам преценка кое ти допада на теб.

• Автор

Благодаря ти за информацията. А какво мислиш за този модел от 8-ма серия SONY KDL42W828B. Видях че е нов модел, но у нас все още трудно се намира да се продава(поне аз не намерих). Интересува ме по конкретно каква е разликата с 9-та серия(върховата)?

Посъветваха ме от друг форум следното:

"Ако искаш телевизор без ШИМ/трептене бих ти препоръчал да се насочиш към Sony W7/W8 серия от 2014г. Sony 100% потвърдено не използват PWM, за да няма трептене просто няма да включваш Impulse mode опцията."

Честно нямам още почти никакви лични впечатления от тазгодишните модели (само бегло на пръв поглед от малкото модели, които ги има в наличност).Но не мисля 8-ма серия ще може да се ,,мери,, с 9-та, па  макар и от миналата година.Засега не съм правил експерименти и тестове с нито един модел от тази година-така само от инфо и малкото ревюта, които има нищо конкретно не мога да кажа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.