Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Уеб програмиране, без знания по математика

Featured Replies

Въпроса ми е възможно ли е да се научи уеб програмирането и да го правя без знания по математика..и като цяло възможно ли е каквото и да е програмиране без математика?

Аз пък си мисля че може. Трудно е, но не е нужно да имаш три докторски степени по висша математика за да накараш компютъра да изчисли нещо.

Аз пък си мисля че може. Трудно е, но не е нужно да имаш три докторски степени по висша математика за да накараш компютъра да изчисли нещо.

Без математика ?

Глупости. Разбира се, че е възможно.

Математиката е просто улеснение в програмирането. Непременно ще ти е по-трудно, но никой не може да твърди, че е невъзможно. Добър софтуерен инженер и програмист може да станеш абсолютно без математика!

Тази наука би ти дала ползи да мислиш алгоритмично, което е основа в програмирането, но това може да го постигнеш и без да имаш висши познания по математика.

Чел съм доста над темата, и смея да го твърдя.

Друг е проблема обаче, че във всички КСТ специалности в българските университети се изучава най-малко два вида математика, доста интензивно, и проблемите ти биха били по-скоро там.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Аз не се опитвам да гадая, какви са му познанията. Аз съм програмист и обичам точните неща.

Щом казва "без математика" го разбирам, като без математика.

Не ти е нужно да си математик, за да програмираш, но задължително трябва да имаш логично мислене.

Може.

По-важно е да разбираш от алгоритми и дизайн патърни. За уеб програмирането е най-важно да усвоиш принципите на обектно-ориентираното програмиране. ;)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Въпроса ми е възможно ли е да се научи уеб програмирането и да го правя без знания по математика..и като цяло възможно ли е каквото и да е програмиране без математика?

За WEB програмирането висша математика няма да ти трябва. За програмирането като цяло, зависи какви програми ще правиш.

• 2 седмици по-късно...

Лошото е че много хора така се хвърлят надолу с главата в някоя непозната област като програмирането само защото им е казано че там падат "големите кинти", и да със достатъчно положен труд и знания всичко се постига, но една математика да изучиш едва ли би те спряла ако наистина го искаш. Нищо няма да ти бъде поднесено готово на тепсия.

Най-добре май ще е насока в друга област.Защото май ще е доста трудна цел програмиране, без математика.

Изгледайте малко филми, пробвайте, вижте дали ви харесва. В най-лошия случай ще придобиете уменията на обикновен кодер, което само по себе си е чудесно. 

Може.По-важно е да разбираш от алгоритми и дизайн патърни. За уеб програмирането е най-важно да усвоиш принципите на обектно-ориентираното програмиране. ;)

Глупости. Разбира се, че е възможно. Чел съм доста над темата, и смея да го твърдя.

Ето и още малко във ваша подкрепа. Мнението е на Светлин Наков:

Математиката е просто улеснение в програмирането. Непременно ще ти е по-трудно, но никой не може да твърди, че е невъзможно. Добър софтуерен инженер и програмист може да станеш абсолютно без математика!Тази наука би ти дала ползи да мислиш алгоритмично, което е основа в програмирането, но това може да го постигнеш и без да имаш висши познания по математика.

За мен Математиката е отделна наука. Много по-обширана със свои специфични проблеми. 

Друг е проблема обаче, че във всички КСТ специалности в българските университети се изучава най-малко два вида математика, доста интензивно, и проблемите ти биха били по-скоро там.

Университетското ни образование по предмета си е направо гавра с науката и студентите. Все още се подхожда само от математическа гледна точка на компютърните проблеми. Освен това никой не може да вземе какъвто и да било курс/сертификат по материята, без да запише за диплома.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.