Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за SSD

Featured Replies

Здравейте колеги, Имам един стар настолен компютър и съм решил да му добавя SSD за да ми върви играта по-гладко. 

Спраял съм се на този: http://olx.bg/prodavam-msata-ssd-64gb-crucial-m4-i46028705

Доста неща съм си взимал втора употреба и съм доволен, защото не са ми правили проблеми, а са на двойно по ниска цена. Тук проблема е че неразбирам от тези дискове и ако може някой по-опитен да ме посъветва този дали си струва парите.

Това ми е PC-то:

Дъно: Biostar

AMD Dual Core 2.3GHz2GB Ram DDR 2nvidia: GT 9600

Достатъчни са ми и 32ГБ, но не искам да си взимам някаква измислена марка.

Редактирано от bcityb (преглед на промените)

SSD диска, няма да подобри процесора да стане по бърз и играта да върви гладко.

Като гледам компютъра не е първа младост, за да подкарва безпроблемно съвременни тежки игри.

Кажете точните параметри на конфигурацията. Ако не знаете свалете си една AIDA64, и ще ги покаже.

Хубаво е да споделите за коя игра става въпрос и на каква резолюция се играе.

SSD  няма да ти свърши работа,без мислено е да се дава толкова пари.Както е посочил колегата кажи какво има в кутията за да кажем какъв ъпгрейт е възможен

Това което си постнал е мСата къде ще го боднеш в настолния :(  за лаптоп е

• Автор

Windows® 98/ME/2000/XP (NT and 95 NOT supported)Intel Pentium® III 800 MHz or equivalent256 MB RAMNVIDIA® GeForce™ 2 class graphics card with 32MB VRAM DirectX 8.1  compatible sound card56k Internet Conenction Това са изискванията, а играта е lineage 2. Върви ми добре, но когато има много хора fps падат от 30 до 5. Това е нормално но много хора от клана ми казаха, че тази памет има голям ефект.Windows® 98/ME/2000/XP (NT and 95 NOT supported)Intel Pentium® III 800 MHz or equivalent256 MB RAMNVIDIA® GeForce™ 2 class graphics card with 32MB VRAM DirectX 8.1  compatible sound card56k Internet Conenction Това са изискванията, а играта е lineage 2. Върви ми добре, но когато има много хора fps падат от 30 до 5. Това е нормално но много хора от клана ми казаха, че тази памет има голям ефект.Windows® 98/ME/2000/XP (NT and 95 NOT supported)Intel Pentium® III 800 MHz or equivalent256 MB RAMNVIDIA® GeForce™ 2 class graphics card with 32MB VRAM DirectX 8.1  compatible sound card56k Internet Conenction Това са изискванията, а играта е lineage 2. Върви ми добре, но когато има много хора fps падат от 30 до 5. Това е нормално но много хора от клана ми казаха, че тази памет има голям ефект.

Това е SSD mSata   за лаптоп ,а ти си с настолен

Помисли за РАМ Памет като за начало

след това виж как е натоварването на видеокартата

• Автор

А каква трябва да си търся ?? Ако имаш нещо може да ми предложишА каква трябва да си търся ?? Ако имаш нещо може да ми предложиш

• Автор

Днес изкарах диска от лаптопа и без проблем си го свързах с настолният. Не видях никаква разлина освен в размера.

Windows® 98/ME/2000/XP (NT and 95 NOT supported)Intel Pentium® III 800 MHz or equivalent256 MB RAMNVIDIA® GeForce™ 2 class graphics card with 32MB VRAM DirectX 8.1  compatible sound card56k Internet Conenction Това са изискванията, а играта е lineage 2. Върви ми добре, но когато има много хора fps падат от 30 до 5. Това е нормално но много хора от клана ми казаха, че тази памет има голям ефект.Windows® 98/ME/2000/XP (NT and 95 NOT supported)Intel Pentium® III 800 MHz or equivalent256 MB RAMNVIDIA® GeForce™ 2 class graphics card with 32MB VRAM DirectX 8.1  compatible sound card56k Internet Conenction Това са изискванията, а играта е lineage 2. Върви ми добре, но когато има много хора fps падат от 30 до 5. Това е нормално но много хора от клана ми казаха, че тази памет има голям ефект.Windows® 98/ME/2000/XP (NT and 95 NOT supported)Intel Pentium® III 800 MHz or equivalent256 MB RAMNVIDIA® GeForce™ 2 class graphics card with 32MB VRAM DirectX 8.1  compatible sound card56k Internet Conenction Това са изискванията, а играта е lineage 2. Върви ми добре, но когато има много хора fps падат от 30 до 5. Това е нормално но много хора от клана ми казаха, че тази памет има голям ефект.

Сега на първо място , ССД диска леко ще ти ускори времето за зареждане(и този като гледам е мСата и не става за настолен).Оттам нататък пак ще падат кадрите в секунда ,когато си в градовете(мисля по-конретно Giran Castle Town), тъй като там си зависим и от процесор и от видео карта , но като ти гледам конфигурацията , определено процесорът ти спъва играта.Помисли за нов компютър особено ако искаш да играеш последната версия на L2.И вече в новият си компютър сложи SSD.Просто няма каква част да сложиш на този цокъл за процесор (предполагам и захранване от 400 W ) , че да ти подобри брутално играта.А на хората от клана им кажи първо да попрочетат за PC gaming ,сглобяване на конфигурации, ботълнекинг при компютри и да разгледат съвременния хардуер,който се предлага на пазара, че тогава да дават идеи за ъпгрейд на машини.Абе даже и тогава да не дават съвети.Тук има хора, който от години се занимават само с това, и те са тези , който ще те посъветват най-добре.

Редактирано от loc_dogy (преглед на промените)

Сега на първо място , ССД диска леко ще ти ускори времето за зареждане(и този като гледам е мСата и не става за настолен).Оттам нататък пак ще падат кадрите в секунда ,когато си в градовете(мисля по-конретно Giran Castle Town), тъй като там си зависим и от процесор и от видео карта , но като ти гледам конфигурацията , определено процесорът ти спъва играта.Помисли за нов компютър особено ако искаш да играеш последната версия на L2.И вече в новият си компютър сложи SSD.Просто няма каква част да сложиш на този цокъл за процесор (предполагам и захранване от 400 W ) , че да ти подобри брутално играта.А на хората от клана им кажи първо да попрочетат за PC gaming ,сглобяване на конфигурации, ботълнекинг при компютри и да разгледат съвременния хардуер,който се предлага на пазара, че тогава да дават идеи за ъпгрейд на машини.Абе даже и тогава да не дават съвети.Тук има хора, който от години се занимават само с това, и те са тези , който ще те посъветват най-добре.

Предполагам си изпуснал някой брой със съвременния хардуер на пазара и не си видял че има доста дъна с мСАТА, така че "този като гледам е мСата и не става за настолен" не важи по принцип. А че той конкретно няма такъв е друго.

За автора - Така и така викаш че имаш ССД от лаптопа - що не прежалиш инсталацията и да го тестваш на компа - най-добре ще усетиш има ли файда да си купуваш отделно или няма.

SSD-то може да ускори зареждането на системата, зареждането между нивата / ако има такива/, зареждането на всякакви програми, намиращи се върху диска и т.н., но да изглади графиката просто не му е в "трудовата характеристика"...

Предполагам си изпуснал някой брой със съвременния хардуер на пазара и не си видял че има доста дъна с мСАТА, така че "този като гледам е мСата и не става за настолен" не важи по принцип. А че той конкретно няма такъв е друго.

За автора - Така и така викаш че имаш ССД от лаптопа - що не прежалиш инсталацията и да го тестваш на компа - най-добре ще усетиш има ли файда да си купуваш отделно или няма.

Пределно съм наясно че доста дъна са снабдени с мСата, но нека не обръщаме темата на спор.

Иначе слагането на ССД няма му направи играта по-приятна и гладка.Ако автора иска да играе по-гладко без брутални спадове в FPSто,най-добре да помисли за нова конфигурация и да създаде нова тема,тъй като на тази вече е отговорено,че ССДто няма да му реши проблемът.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Много си прав. Истината е, че на това дъно неможе да се ъп-не нищо и SSD ми беше като последен шанс. Днес обаче си закуших едно дъно на Gigabyte и един процесор Intel i3 540. Ще си използвам старата видео карта nVidia 9600 GT, а после ще си поръчам и един SSD за системата. Само незнам дали процесора ще окаже толкова голяма разлика, защото най-големият ми проблем са Group Heals, AOE skills по време на епиците. :Д

Много си прав. Истината е, че на това дъно неможе да се ъп-не нищо и SSD ми беше като последен шанс. Днес обаче си закуших едно дъно на Gigabyte и един процесор Intel i3 540. Ще си използвам старата видео карта nVidia 9600 GT, а после ще си поръчам и един SSD за системата. Само незнам дали процесора ще окаже толкова голяма разлика, защото най-големият ми проблем са Group Heals, AOE skills по време на епиците. :Д

Би трябвало да даце прилична разлика.За момента пробваш да цапнеш един овърклок на видеото, но те съветвам да вземеш ново в бъдеще.

• Автор

Единственото което знам  за Овърклок, е че няма да се получи със 400w китайско захранване. :) 

• 2 седмици по-късно...

Единственото което знам  за Овърклок, е че няма да се получи със 400w китайско захранване. :)

А аз единственото, което знам за тази видеокарта, е че е повече от достатъчна за игра като Lineage II, така че ако само това смяташ да играеш, като цяло стига.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.