Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с хостене при рутер с реално ип

Featured Replies

Здравейте! Надявам се да съм в правилният раздел.. Както и да е :) Имам един проблем реших да хостя на един игра (предполагам няма значение коя е), но мисля, че firewall-а блокира..Спрян е, портовете са отворени някаква идеа? BTW не мога да вляза от 192.168.1..... а влизам от реалното ип в настройките на рутера. Преди малко го реснах и пак...

Здравейте! Надявам се да съм в правилният раздел.. Както и да е :) Имам един проблем реших да хостя на един игра (предполагам няма значение коя е), но мисля, че firewall-а блокира..Спрян е, портовете са отворени някаква идеа? BTW не мога да вляза от 192.168.1..... а влизам от реалното ип в настройките на рутера. Преди малко го реснах и пак...

От тези общи приказки не става ясно нищо.

• Автор

От тези общи приказки не става ясно нищо.

Общо взето ще хостя, но хората не могат да влизат в сървъра ми... Спряна е защитната стена и портовете са отворите. На рутер съм

• Автор

Нали като си на рутер отваряш портове към играта смисъл ако хостиш ип-то е така хх.хх.хх.хх:25565 примерно или 63392 и аз съм отворил портовете, но не ги пуска не им показва никаква грешка просто не пуска и аз се чудя какво да пиша в настройките на хоста 127.0.0.1 или 192.168.1.100 или моето реално ип

В зависимост от рутера се влиза през браузър чрез IP : 192.168.1.0,192.168.1.1,192.168.0.1.Адреса 192.168.1.100 е на първия хост от мрежата.За игра се отварят портовете по UTP/TCP.Виж да не си пуснал някоя антивирусна на компа и тя да блокира връзките.

• Автор

Такова ''нещо'' наречено антивирусна нямам  :D  Не ми и трябва :)

Нали като си на рутер отваряш портове към играта смисъл ако хостиш ип-то е така хх.хх.хх.хх:25565 примерно или 63392 и аз съм отворил портовете, но не ги пуска не им показва никаква грешка просто не пуска и аз се чудя какво да пиша в настройките на хоста 127.0.0.1 или 192.168.1.100 или моето реално ип

Портове на компютъра или портове на рутера ?

Хайде, ако искаш помощ обяснявай, какво си правил, че ще си лягам.

• Автор

Портовете на рутера, а на компютъра не съм..

На Вивакомски рутер няма да успееш да влезеш през публичния IP адрес на рутера.

Ken, не трябва ли да конфигурира рутера да сменя портовете ?  На скоро правих подобна практика с вътрешен сървър (компютър), бяхме го настроили така че когато трябва да се стигне до него, порта трябваше да се смени от 8080 или 10080 на 80. Бяхме свързали един компютъра в WAN и за да стигне  до вътрешния сървър трябваше в браузъра да се отбележи порта след IP адреса: 88.89.90.91:8080. 

1. Доставчик

2. Рутер /Марка и модел/

3. За да си отвориш портовете от  вътрешна мрежа се пише порта и се слага вътрешното IP за да те виждат тия от вънка с реалното (ако го имаш) такова.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

1.Телеком net
2.D-Link Dir-600
3.Публикувано изображениеДо колкото се виждам съм отворил портовете и написаното ип е на рутера

Редактирано от Djani_Varna (преглед на промените)

От снимката ви нищо не личи !

Сигурни ли сте че са пренасочени правилно портовете на които слуша играта ? Какъв ви е външния адрес който ви дава доставчика ? Статичен, динамичен... ?

При последния тип ще имате проблем с хостването, и ще трябва да мислите за алтернатива - примерно http://noip.com.

Също не на последно място какви адреси раздава маршрутизатора - ако е по DHCP то е възможно след рестартиране/спиране на машината локалния адрес да се сменя и пренасочванията да не сработят.

Изяснете тези работи първо защото иначе само си чешем пръстите.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор

Със сигурност съм пренасочил портовете правилно, не го правя за първи път..Защо ми трябва noip? След рестарт/спиране на машината не се сменя ип-то 

Със сигурност съм пренасочил портовете правилно, не го правя за първи път..

Защо ми трябва noip? 

След рестарт/спиране на машината не се сменя ип-то

Нищо не се вижда на снимката, направи друга само на онази част където си отворил портовете. https://www.donationcoder.com/Software/Mouser/screenshotcaptor/ - Shift+Prt 

Пробвай с изключване на защитната стена на Windows:

Публикувано изображение

• Автор

Публикувано изображение
Защитната стена е спряна :)

• Автор

А това ли е ИП адреса ви (частния)?

Това е частното ип: 192.168.1.100.. Ип-то което ми го изписва в myip започва с 88.хх.хх.хх

• Автор

А слуша ли нещо на този порт?

Как да слуша? Портовете са ми отворени ако имаш това предвид... Според мен е нещо от защитната стена, но не разбирам 

Как да слуша? Портовете са ми отворени ако имаш това предвид... Според мен е нещо от защитната стена, но не разбирам 

какво връща командата (изпълнена като администратор)

netstat -an|findstr 63392
  • Автор

какво връща командата (изпълнена като администратор)

netstat -an|findstr 63392

За жалост нищо не връща...

За жалост нищо не връща...

Значи няма нищо, което да слуша на този порт. На кой порт трябва да слуша програмата, която искате да експознете в интернет?

• Автор

Значи няма нищо, което да слуша на този порт. На кой порт трябва да слуша програмата, която искате да експознете в интернет?

63392

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.