Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще върви ли добре Windows 8.1 на следната конфигурация?

Featured Replies

Здравейте, интересувам се дали ще върви добре windows 8.1 на този нетбук:

Acer Aspire One

Процесор: Intel Atom N450 1.66 GHz

RAM: 1 GB DDR2

Видео: Някакво на intel (не си спомням модела)

HDD: 160 gb

Четох в интернет, че windows 8 върви доста добре на стари конфигурации. В момента нетбука е с XP и върви добре, но все пак поддръжката на XP е спряна вече и собственика на нетбука иска нещо по-ново. Слагал съм и windows 7, но върви изключително зле.

Windows 7 starter можеш да пробваш, но за осмак нямам идея дали ще е добре. Алтернатива винаги има ако човека желае, може да му инсталираш един Линукс :)

• Автор

Windows 7 starter можеш да пробваш, но за осмак нямам идея дали ще е добре. Алтернатива винаги има ако човека желае, може да му инсталираш един Линукс :)

Windows 7 Starter съм пробвал на друг нетбук със същите характеристики и също работи доста тромаво, а и е доста орязан. :D

Няма да върви добре, на тея кекавите атоми XP-то е за предпочитане стига да има всички драйвери за него. А това за спряната поддръжка на Windows XP е пълна глупост, аз никога не съм го ъпдейтвал XP-то на нетбука и никога не съм имал проблеми заради това.

Щях да допълня това, което каза колегата от горния пост. Не пречи да си стои с XP като не се ъпдейтва (както правех аз преди много време, когато го ползвах).Скоро преинсталирах подобен лаптоп на мой познат. Вече нямаше желание да стои с XP и аз му сложих пробно един Линукс като се разбрахме ако не му хареса да му върна XP. След няколко дена ми звънна и каза, че не иска и да чува за XP-та и подобни.. :D

Редактирано от -JAX- (преглед на промените)

Не няма да върви добре  на нищо с Атом процесор. Пробвай го с  другия лагер може да  работи  добре с нещо лекичко.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Няма да върви ,той стартира със 700 -800 мб рам ,а процесора ще се опече,на такъв съм слагал ХР и върди доста добре

Хм интересни изказвания.Слагал съм 7 starer на подобни машинки и си вървяха сносно,даже доста сносно,за нет,филми и музика ,7 стартер не товари рама повече от 7-800МБ.Офис пакета също си работи коректно и без забележки.

Редактирано от koldan (преглед на промените)

На един работен компютър с AMD E1-1200 (по-нов от въпросния Atom, но сякаш сравним с него) ползвам 8.1 и върви доста добре, само че паметта е не един, ами шест гигабайта. Според мен един гигабайт ще е малко и решението би било или XP, или някакъв лек Linux.

• Автор

Благодаря за мненията. Аз също нямам нищо против XP, но на човека му омръзна и иска да му сложа 7 или 8. Ако намеря ще сложа 2 gb рам и ще видя как ще върви 8цата.

Айде ся, нямало да върви добре. Глупости. Windows 8 е направен да върви добре и на Athlon 64

http://www.fastwel.ru/products/vstraivaemye-sistemy/kompiuternye-moduli/465819.html - Тук пише , че поддържа и Windows 7 и 8. http://www.cpu-world.com/CPUs/Atom/Intel-Atom%20N450%20AU80610004653AA.html - Тук също е показано ,че поддържа необходимите функции за инсталиране на Windows 8 , така че добавяш още 1 GB RAM (според описанието , това е максимума поддържана памет) и качваш 8-цата.

Редактирано от keba (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.