Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се прави сървър

Featured Replies

Здравейте колеги,имам няколко програми за складове и бих искал да направя така че когато се промени дадено количество от определен продукт в единия компютър то да се променя автоматично и на другия.Та въпроса ми е какъв сървър ми трябва и как мага да го направя? 

Здравейте колеги,имам няколко програми за складове и бих искал да направя така че когато се промени дадено количество от определен продукт в единия компютър то да се променя автоматично и на другия.Та въпроса ми е какъв сървър ми трябва и как мага да го направя? 

1. трябва ви база данни

2. трябва ви уеб приложение

АМи за складово стопанство :) Нали това искате да ползвате

Това не ми се вижда лесна задача - не и с готови програми, които не са направени за работа на няколко отдалечени компютъра. Синхронизацията никога не е тривиално нещо. Т.е., какво става, ако в два съседни магазина, едновременно се продава артикул, от който имаме само една бройка на склад?

И в крайна сметка нуждая ли се от сървър или не?

Според мен, се нуждаете от готова система, която да върши това, което искате. Не мисля, че с напасване на сега използваните от вас програми, които не са пригодени за целите ви, ще стане нещо смислено.

Редактирано от flare (преглед на промените)

...Синхронизацията никога не е тривиално нещо. ...

Изцяло съм съгласен :) То за това и се пишат специални уеб приложения (или настолни) които да ползват обща база и т.н.

Защо първо не кажеш кои програми ползваш, за да стане ясно има ли или не сървър и дали ти трябва такъв?

Защо първо не кажеш кои програми ползваш, за да стане ясно има ли или не сървър и дали ти трябва такъв?

Това няма да му помогне. Няколко складови програми да работят с един сървър ще е най-малкото ужас с настройките, ако въобще може да се направят такива. Просто ще се наложи да дойде фирма, да му продаде една складова програма, за всичките обекти които има. Тогава няма да има проблем. 

Това няма да му помогне. Няколко складови програми да работят с един сървър ще е най-малкото ужас с настройките, ако въобще може да се направят такива. Просто ще се наложи да дойде фирма, да му продаде една складова програма, за всичките обекти които има. Тогава няма да има проблем. 

Аз останах с впечатлението, че не е много наясно със ситуацията, а тя може да бъде много различна. Включително да ползва една и съща програма на различни компютри.

Няма нужда да копува нова програма, ако някоя от сегашните позволява работа в мрежа. Това може да стане ясно ако знаем кои програми ползва и има някакво описание на сайтовете на производителя им.

Това което казваш е така, но в общия случай. Без да знаем поне нещо точно за ситуацията може само да предполагаме и да даваме общи насоки. В първия си пост автора казва, че иска от единия компютър промените да се отразят и в другите. Това може да се тълкува и като ползване на една и съща програма на различни компютри.

Друг е въпроса, че най-добре е да пита фирмата, от която си е закупил програмата/програмите дали може да ги ползва от няколко места.

Ако беше написал кои програми ползва, можеше поне да му кажем дали с някоя може да работи в мрежа или не. А това би могло да спести разходи за нова програма. А това си е помощ от всякъде. Но все пак в случая за да дадем по-конкретен отговор трябва да знаем с какво разполага човека.

Редактирано от supervas (преглед на промените)

Аз останах с впечатлението, че не е много наясно със ситуацията, а тя може да бъде много различна. Включително да ползва една и съща програма на различни компютри.

Няма нужда да копува нова програма, ако някоя от сегашните позволява работа в мрежа. Това може да стане ясно ако знаем кои програми ползва и има някакво описание на сайтовете на производителя им.

Това което казваш е така, но в общия случай. Без да знаем поне нещо точно за ситуацията може само да предполагаме и да даваме общи насоки. В първия си пост автора казва, че иска от единия компютър промените да се отразят и в другите. Това може да се тълкува и като ползване на една и съща програма на различни компютри.

Друг е въпроса, че най-добре е да пита фирмата, от която си е закупил програмата/програмите дали може да ги ползва от няколко места.

Ако беше написал кои програми ползва, можеше поне да му кажем дали с някоя може да работи в мрежа или не. А това би могло да спести разходи за нова програма. А това си е помощ от всякъде. Но все пак в случая за да дадем по-конкретен отговор трябва да знаем с какво разполага човека.

Да съгласен съм с теб. Не беше реплика или нещо от този сорт. Прави си!

Програмата е микроинвест склад про.

Може да работи в режим клиент-сървър, обърнете се към производителя, те могат да ви дадат най-точна информация

http://microinvest.net/BG/%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8/

• Автор

А знаете ли дали мога сам да инсталирам SQL сървър?

Защо да не можете ? Каква е ОС на машината на която ще вдигате SQL сървъра ?

Да, но проблема ще е в настройките на продукта. Надали е суперсложно но трябва да бъде направено от човек, който го е правил и е навътре в нещата

• Автор

А когато се направи веднъж sql сървър той може ли да се изтрие или не?

• Автор

А трябва ли на всеки компютър свързън към сървъра да има качен mssql?

А трябва ли на всеки компютър свързън към сървъра да има качен mssql?

Не знам, от тяхната схема останах с такова впечатление, макар че лично за мен е безсмислено

• Автор

За да направя sql сървъра необходим ли ми е реален IP адрес?

За да направя sql сървъра необходим ли ми е реален IP адрес?

За да го инсталирате и конфигурирате даже не ви трябва мрежа. Но ако искате да е достъпен от други компютри то зависи къде са тези други машини. Ако са в същия офис отговора е - не. Ако са в отдалечени офиси - да. И правилния термин е публично, а не реално!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.