Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на Прахосмукачка

Featured Replies

Здравейте, реших се да закупя нова прахосмукачка, поради простата причина че сегашната ми вече ме "остави". Четох из 'нета- форуми, мнения, разглеждах сайтове и ето го извода до който стигнах: Изборът е главно между прахосмукачките с Хепа и Воден филтър. Така за прахосмукачките със Хепа филтър, четох че са: по ергономични, по леки, по скъпи и в сравнения с водните- почистват по малко. За прахосмукачките с Воден филтър, четох че са по големи и по тежки ( и то доста), по трудни за почистване, но и почистват по добре. 

Сега не знам до колко това е вярно, не съм имал нито една от 2-та типа, та за това пускам темата, искам да знам вашите мнения и впечатления, коя от 2- та типа предпочитате или бихте предпочели, коя бихте закупили. Бюджет около 200 лева.

Каквото трябва да знаеш, вече го знаеш.Тези с воден филтър са далеч по-ефективни, но по-трудни за поддръжка.След всяко чистене трябва да се разглобяват, мият и подсушават инае почва да смърди на клозет (тия старите с дупката, сещаш се :D )

P.S Игати дилемата...

• Автор

И аз имам такава дилема от вчера, че старата дава вече Богу дух. Спрях се на тази: http://www.technomarket.bg/products/09127559/zelmer-vc-3100-0hp ... Но я няма в нашия ДПС-маркет...

Както гледам и вие сте за прахосмукачка с нера филтър и аз започвам да се ориентирам на там.. иначе гледам в сайта емаг, има доста избор...

При избора се информирайте за цената на консумативите, и налични ли са в магазинната мрежа.

В къщи имаме и от двата типа прахосмукачки - една с воден филтър - Finlux, купена от "Зора" - от най- евтините е, но си върши работата доста добре (аз също чистя с нея и то не рядко). Купувахме я директно от "Зора" - и тогава, както и сега в онлайн магазина тая прахосмукачка я няма. Освен това вече я няма в наличност и в самия магазин. Tова за почистването след всяко ползване е вярно, но чак подсушаване- не. Почиства се бързо и ако знаеш какво правиш, което идва след като набереш опит с нея, изобщо не смърди. Иначе е вярно, че не е много лека и е по- обемиста, но е удобна. Имаме я вече повече от 6 месеца - замени една друга с воден филтър, на която и се повреди мотора след около 5 год. работа- пак евтина беше- замислям и ремонт, но засега изчаквам. Втората, с Хепа филтъра е Neo - http://www.technomarket.bg/products/09125147/neo-fc-316-black  - тя е на по- малко от месец. Лека е и удобна. Чисти много добре. Като кусур и считам, че когато почистваш контейнера, което по традиция си правим след всяко метене, лети прах- като при прахосмукачките с торба- е вярно по- малко, но лети. Освен това филтъра, който е в контейнера също трябва да се чисти, а се вади трудно и също лети прах доста. Освен това имам наблюдения и от следната: Daewoo RCC-231R (исках да дам линк, но не става - от ЕМаг е) тая не е от най- евтините, но филтъра и също се вади нелесно и неудобно. Прах все така си лети, както и при евтината Neo.

Като извод- бих препоръчал прахосмукачка с воден филтър, въпреки, че вършат добра работа и тия с хепа филтър.

• Автор

Аз искам друго да питам, когато разглеждах нещо ми направи впечатление, примерно http://www.emag.bg/prahosmukachka-s-torba-philips-performer-active-4-l-teleskopichna-metalna-tr-ba-2100-w-filt-r-hepa-10-chervena-fc8658-01/pd/DC73SBBBM/?ref=landing_3_0  в спецификациите пише: тип апарат: прахосмукачка с торба, а на някои други пише - без торба. Как така съз и без торба, тази торба не е ли именно торбата която събира прахта, и ако отговора е да- тогава къде се събира прахта в тези прахосмукачки, на които пише без торба ? И кой от двата типа (с торба и без торба) е по- добрия вариант ?  

Редактирано от The Reaper (преглед на промените)

...

Колега, НЕРА-филтрите са няколко класа.. Н10 до Н13... Като Н13 са с филтриране на 99.95% от частиците на 3 микрона (ако не се лъжа)..... Иначе почти всяко парче плат е вид НЕРА-филтър  :D  Така, че ако държиш да има НЕРА, гледай да е по-висок клас..

А тези без торба събират прахта в пластмасов контейнер. Аз се спрях на такава, защото след чистена сваляш контейнера, изсипваш го в коша, миеш и го слагаш :)

Редактирано от Audio Jedy (преглед на промените)

• Автор

Така, значи 

Колега, НЕРА-филтрите са няколко класа.. Н10 до Н13... Като Н13 са с филтриране на 99.95% от частиците на 3 микрона (ако не се лъжа)..... Иначе почти всяко парче плат е вид НЕРА-филтър  :D  Така, че ако държиш да има НЕРА, гледай да е по-висок клас..

А тези без торба събират прахта в пластмасов контейнер. Аз се спрях на такава, защото след чистена сваляш контейнера, изсипваш го в коша, миеш и го слагаш :)

Аз намерих една http://www.emag.bg/prahosmukachka-bag-bagless-bosch-2100-w-1-2-4-l-hepa-teleskopichna-tr-ba-84-db-cherna-bsg62185/pd/DPLBJBBBM/  и не мога да разбера, където пише "тип апарат" насреща пише хем прахосмукачка с торба хем прахосмукачка без торба, ако е 2 в 1 (което ме съмнява) би боло добре, поне така мисля и също така за хепа филтъра (конкретно на тази) в 'нета намирам че е H12, но дали е така ?

Аз имам и от трите вида  :) едно LG по дърто от половината потребители във форума :)

LG е със постоянна торба - тегли , смуче яко , реших да го сменя и взех едно ариели  слабо смуче и трябва малко повече движения - но ти препоръчвам да си вземеш подобна , щом и бюджета е по голям - аз когато я купих беше 130 лева , явно са голем боклук и никой ти не търси .  

Преди 3 месеца взех самсуняк  - тегли за стра , отлепва мокета  но не взимай такова , колкото чисти , толкова и прах вдига , след почистване цялата е полепена с финна прах , почистването е по трудно от тая с водата .

При тая с водния филтър я изсипваш в тоалетната , изплакваш и оставяш настрани да съхне , а тая с контейнера дебнеш нощно време , изхвърляш от терасата Публикувано изображениеи бързо се прибираш да не те види някой . Не можеш така лесно да го изсипеш тоя пепеляк в коша  :( след това имаш тупане на филтъра и след това пране и измиване на контейнера .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Аз имам и от трите вида  :) едно LG по дърто от половината потребители във форума :)

LG е със постоянна торба - тегли , смуче яко , реших да го сменя и взех едно ариели  слабо смуче и трябва малко повече движения - но ти препоръчвам да си вземеш подобна , щом и бюджета е по голям - аз когато я купих беше 130 лева , явно са голем боклук и никой ти не търси .  

Преди 3 месеца взех самсуняк  - тегли за стра , отлепва мокета  но не взимай такова , колкото чисти , толкова и прах вдига , след почистване цялата е полепена с финна прах , почистването е по трудно от тая с водата .

При тая с водния филтър я изсипваш в тоалетната , изплакваш и оставяш настрани да съхне , а тая с контейнера дебнеш нощно време , изхвърляш от терасата Публикувано изображениеи бързо се прибираш да не те види някой . Не можеш така лесно да го изсипеш тоя пепеляк в коша  :( след това имаш тупане на филтъра и след това пране и измиване на контейнера .

Между водна, с сменяеми торби и без торба коя бихте ми препоръчали. Само да спомена че за прахосмукачките без торба, (които най- много ми бяха допаднали) четох доста негативни изказвания и коментари, които ме отказаха .... Та избора е между водните и сменяемите торбички, а като се замисля, също за водните четох че и при най- малкото почистване, водата трябва да се сменя от там контейнера трябва да се чисти ... и става една дълга и широка за най- малкото чистене. И за това май се спирам на тези със сменяемите торби. И все пак искам да чуя още мнения за да мога да се (как да кажа доориентирам)

От може би 7-8 години вкъщи ползваме(така де, жената ползва)  прахосмукачка Solac с пластмасов контейнер и някакъв филтър, който веднъж на два-три месеца мия на чешмата, иначе само го поизтупвам от прахта. Жената вика, че направо повдига килима, много е мощна, но наистина ако се позанемари филтърчето почва да мирише гадно. Много добра прахосмукачка, само че си трябва да се почиства редовно, че да не мирише. Беше към 120-130лв. Прилича на тази - http://www.solac.bg/index.php?id=508 но разбира се не с толкова модерен дизайн, ама като гледам контейнера е почти на същия принцип. А и като я купувахме не бях чувал за HEPA. ;)

От мен твърдо не за тези с контейнер - както казах по горе , отлепват килима ама много прах+ трудно почистване .

Не знам какво има в рамките на 200 лева с вода , предполагам че много по добро от ариелито което аз купих  :( виж в технотата .

ПП. Четиво .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Като гледам много хора предлагат марката Зелмер, за сега като помисля май съм се ориентирал към марките: Бош, Самсунг, Зелмер (не е задължително да  е от тези марки, просто Самсунг и Бош са немски, а всички сме чували за немското качество, пък зелмера се хвали с високата степен на засмукване...), та ако имате от горе посочените марки, моля споделете мнения 

Редактирано от The Reaper (преглед на промените)

...просто Самсунг и Бош са немски...

Е що и Самсунг да е немски производител/ марка???

• Автор

Е що и Самсунг да е немски производител/ марка???

Опс объркал съм  се... като гледам една характеристика, повечето са с модел самсунг, та за това..

Няма да ти предлагам конкретен модел.Само бих ти препоръчал да си вземеш машина,която се контролира от тръбата.Тоест,пускането,спирането и промяната на оборотите да е от там.Много е удобно,не се налага да се навеждаш и други.Нещо такова...

Публикувано изображение

• Автор

Няма да ти предлагам конкретен модел.Само бих ти препоръчал да си вземеш машина,която се контролира от тръбата.Тоест,пускането,спирането и промяната на оборотите да е от там.Много е удобно,не се налага да се навеждаш и други.Нещо такова...

Публикувано изображение

Това така или иначе съм си го наумил...  :)

Бюджет около 200 лева.

за 20-30 лева от битака едно Miele прахосмукачка + комплект оригинални торбички по 8 лева едната (!!!) от Мийле център и ще имаш прахосмукачка която ще надживее всички споменати взети заено. С перфектно качество и никога няма да имаш ситен прах и подобни проблеми след чистене. Макар и не само че ще вдига килими и мокети но може и да го поскъса дори ако пожелаеш. Успех в избора

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.