Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

topche

два телевизора (една марка) в една стая

Препоръчан отговор


Здравейте, имам следната болежка:

имам два телевизора Самсунг в една стая, който покриват видимостта на две противоположни зони.Свързани са с някакви устройства (сателитни ресивъри, плеър, ТВ ресивър) през AVR - с други думи през ресивъра минава всичко и тези двата юнака работят само и единствено на един техен си вход (HDMI). Всичко ми е навързано през HDMI. За разкош добавяме едно Logitech Harmony 700 за да е "лесно" управлението. Да ама не както казва г-н Бучаров. Къде е проблема. Двата юнака са доста различни поколения модели ама от един и същи производител и си бъркат командите. Какво имам в предвид - ТВ1 му влиза сигнала през AVR->HDMI1, ТВ2 - AVR->HDMI2. Съответно обучавам Logitech, че като му натисна бутона "гледам ТВ" да премести ТВ1 на HDMI1, ТВ2 на HDMI2, пусни сат ресивъра, премести AVR на HDMI(където влиза сат ресивъра) и какво се случва ... ТВ1 се мести на грешен вход, ТВ2 и той, опитвам се да фиксна с конкретни команди към конкретни устройства, чрез дистанционото но е пълно мазало. С други думи големия проблем е - как да избегна приемането на грешни команди от грешно устройство, при условие, че двата ТВ са от един пройзводител и явно IR кодовете са еднакви ?

Дано "смплите" ми обяснения са ясни, за да може да ми помогнете ако имате идеи. 

Благодаря.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

....как да избегна приемането на грешни команди от грешно устройство, при условие, че двата ТВ са от един пройзводител и явно IR кодовете са еднакви ?

Няма как да избегнеш това.Аз също имам три ТВ Самсунг.Добре,че са в различни стаи.Различни модели и с различни дистанционни,от които всяко може да става за другите телевизори.Можеш единствено,да сменяваш входовете,ръчно от бутоните на телевизорите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...