Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възстановяване на innodb

Featured Replies

Здравейте,

имам сървър, но който се учех дефакто, а той взе да се развива в движение..

В момента имам голям проблем и спешно търся помощ тук във форума или срещу заплащане.

Имам уебсървър xampp на win7, компютъра е Dell Optiplex, 8GB. Php-to засега е направило 3,6 GB innodb файл, а аз не мога да променя през mysql myini файла настройките на Boofer size - 7GB, защото ми дава, че системата е уин32 (предполагам това е от xammp??) Даваше ми много грешки и аз в глупостта си изтрих innodblog files и в момента не мога да стартирам изобщо mysql.. Чета че има начин за възстановяване на Innodb файла, после се дъмпва и се инсталира наново. Но аз не успях.

Ще се радвам на помощ. Освен това сме готови и да заплатим, ако някой се наеме да го направи за нас. Може направо с машината да дойдем до вас, тъй като модела е бизнес-компакт и се побира в лаптор чанта:)

Много благодаря предварително за помощта!

Здравейте,

имам сървър, но който се учех дефакто, а той взе да се развива в движение..

В момента имам голям проблем и спешно търся помощ тук във форума или срещу заплащане.

Имам уебсървър xampp на win7, компютъра е Dell Optiplex, 8GB. Php-to засега е направило 3,6 GB innodb файл, а аз не мога да променя през mysql myini файла настройките на Boofer size - 7GB, защото ми дава, че системата е уин32 (предполагам това е от xammp??) Даваше ми много грешки и аз в глупостта си изтрих innodblog files и в момента не мога да стартирам изобщо mysql.. Чета че има начин за възстановяване на Innodb файла, после се дъмпва и се инсталира наново. Но аз не успях.

Ще се радвам на помощ. Освен това сме готови и да заплатим, ако някой се наеме да го направи за нас. Може направо с машината да дойдем до вас, тъй като модела е бизнес-компакт и се побира в лаптор чанта :)

Много благодаря предварително за помощта!

Това чели ли сте го? Пробвахте ли го? https://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/innodb-recovery.html

Най-долу има линк, пробвайте по този начин. Но задължително преди това направете копие на файла!!!

https://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/forcing-innodb-recovery.html

• Автор

Най-долу има линк, пробвайте по този начин. Но задължително преди това направете копие на файла!!!

https://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/forcing-innodb-recovery.html

Уао - стана по този начин - много, много благодаря:) Аз му дадох направо recovery 6 защото се бях отчаял и гледам засега успя да възстанови нещата и уеба тръгна. 

А самият проблем с innodb според мен става защото файла е твърде голям - 3,6 GB . Доколкото четох, аз трябва да настроя innodb_pool_size на 80% от Innodb файла. Аз имам 8ГБ рам, така че мога да го сложа на 7ГБ, но не ми позволява системата да го настроя на повече от 2ГБ.. 

Но най-важното оправих - имам уеб:) - от вчера бях на бял екран, така че благодаря още веднъж - една почерпка от мене:)

..

Но най-важното оправих - имам уеб :) - от вчера бях на бял екран, така че благодаря още веднъж - една почерпка от мене :)

Помислете си дали да не прехвърлите нещата на линукс, там не бихте имал подобни проблеми :)

• Автор

Помислете си дали да не прехвърлите нещата на линукс, там не бихте имал подобни проблеми :)

:) Да, това е много верен съвет:) Моите страхове са че не съм работил на линукс, но от горчивия ми опит последните няколко месеца разбрах, че наистина ще ми е по-лесно на линукс, така че се заемам с въпроса усилено:) 

Ако Windows-a е 64 битов, простo изтегли 64 битова версия на MySQL, направи експорт на базите от MySQL сървъра на xampp и използвай новоинсталираният.Ако само това е проблема не виждам смисъл от миграция.п.с.Според мен обаче върху UNIX система, самият процес по разработка на PHP проект ще ти е по-удобен. Ако проектът е сериозен се замисли да го прехвърлиш на Web hosting/VPS или нещо от сорта.

• Автор

Ако Windows-a е 64 битов, простo изтегли 64 битова версия на MySQL, направи експорт на базите от MySQL сървъра на xampp и използвай новоинсталираният.Ако само това е проблема не виждам смисъл от миграция.п.с.Според мен обаче върху UNIX система, самият процес по разработка на PHP проект ще ти е по-удобен. Ако проектът е сериозен се замисли да го прехвърлиш на Web hosting/VPS или нещо от сорта.

Ами благодарение на много добрия съвет и помощ на capnemo вече се преместих на linux и съм .. изключително доволен и горд! Признавам си не ми беше лесно, защото за първи път работя на linux, но сега всичко лети. 10x capnemo !:) 

Иначе - да се преместя уебхост - част от проектите са ми на платен хост разбира се. Тази услуга която развивам обаче е ESP и някои от клиентите ми си правят откровен спам.. Така че аз за да съм на платен хост - ми дават най-скъпите планове с поне няколко IP - А доколкото разбирам sysadmin-ството в такъв случай, пак ще легне на мен...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.