Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, след 1 месец ми свършва договора в М-тел. Трябва да подпиша нов договор, искам заедно с това да си купя и GSM .. Във Виваком офертите за телефона който искам да си купя ( колебаех се между Лумиа 925 и 920, но в края на сметка избрах 920 ) са най - добри. Спрял съм се на Net&Call - M . До сега не съм работил с 3G-то на Виваком а главно за това ще използвам телефона .. искам да знам как е покритието като цяло и след изчерпване на 600-те MB бързо ли реагира с отварянето на страници ( знам, че при Глобул е трагедия ) .. а с Мтел дори и когато ми свърши бързия интернет .. за разглеждане на интернет страници е перф. доста бързо се справя, за гледане на клипове трябва да се чака но е нормално .. Та общо взето това ми е въпроса :)Благодаря предварително, ако някой има и впечатление от Лумиите които съм написал нека сподели.

Здравей,1. Виваком са с най-доброто 3G покритие в България, като обхват на покритието. Преди няколко години водеха дело, заведено от M-Tel относно това тяхно твърдение в рекламите им. Но Виваком доказаха и спечелиха делото, а и от там правото да обявяват, че са с най-пълно покритие в 3G мрежата. m-Tel пък с най-бързият 3G интернет.- Това обаче не значи, че имат покритие на всякъде и че е най-доброто. Срещал съм доста негативни коментари относно качеството на самият интернет.2. След изчерпването на посочените в договора за мобилна услуга MB-ти на максимална скорост, то връзката пада на минималната скорост, посочена в договора. Трябва да провериш каква е точно, но ако не ме лъже паметта, то това са 128 kb/s за Виваком. M-Tel и Globul трябва да са на 64 kb/s минимална скорост. Но това все пак зависи от конкретната услуга, която ползваш, за това питаш на място!!!3. Аз лично никога не бих препоръчал Лумиите, нито Nokia. Все пак имаш въпрос и за това. Самата операционна система Windows Phone не я намирам за удобна, практична, както и смятам, че няма нужният набор от програми за нея. Относно телефоните като телефони, то Нокия доста се изложи, не случайно беше продадена и не случайно никога повече няма да има телефони Нокия. Наречи ме пристрастен, но аз никога не бих взел и никога не бих препоръчал телефон на Nokia на този етап.И на края, като обобщение, всеки мобилен оператор има своите трикове и хватки, чети много внимателно договора, чети го преди да подпишеш, като това да не е през око, всичко да изчетеш и вникнеш, ако ще и 1 час да ти отнеме на място, искай обяснение за всичко, което не разбираш, осъзнавай го, обмисляй го, защото не са един или двамата, които са се прецакали с мобилните оператори....Поздрави!

Без малко да харесам коментара на колегата quickJO, но 3-а точка ме спря :D

Телефони Nokia Lumia, Asha и X (с някакво подобие на android) ще си има. MS купиха правата да ползват мобилния сектор на Nokia за 10г, след това какво ще се случи не се знае :)

Аз съм с план на vivacom ... не го знам какъв е но съм си добавил мобилен интернет за 5лв към самия план, това са 50MB на макс скорост (малко е но преди 2г такива бяха офертите, скоро ще преподпиша с нещо по добро) и после пада на 128 kbps. Не бих казал че отваря светкавично на ниската скорост, но пък от към покритие нямам никакви проблеми. Дори на места където колегите ми нямат никакво покритие на globul аз си ползвам нет на vivacom. Друг плюс е че много често системата "забравя" да ми ограничи скоростта след като се изчерпят тия 50MB и си ползвам интернет на макс скорост доста време. Един колега даже изобщо не го ограничаваха (пак на vivacom със същата добавка за 5лв към плана), но след няколко месеца SIM картата му се прецака и с новата го ограничаваха.

Харесва ми и избора ти на телефон. От почти 1г съм с Lumia 920 и не мисля да заменям WP с друга ОС. Определено съм много очарован от телефона и от самата ОС която е в пъти по стабилна от android-ите които съм виждал и ползвал, а преди да мина на WP бях с nexus който уж трябва да е най - добторо от android. За това време което съм ползвал Lumia-та телефона ми е забивал един единствен път, с една игра за която пишеше че забива в маркета но все пак реших да я пробвам. ОС не ми е crash-вала. Вярно е че все още няма много приложения, но стават все повече, а най - важните ги има. С update-а до WP 8.1 който скоро ще е достъпен за потребителите се внасят много нови и полезни неща, аз съм с dev preview 8.1 в момента и дори тази ранна версия се държи стабилно и без преблемно. Просто ако се остави фенщината към android-ите WP е много добра ОС :) Да не говорим колко по плавно върви един телефон с WP сравнен с подобен, че дори и по мощен с android. Съвсем не казвам че WP няма минуси ... има такива, но за мен не са кой знае какво, не са нещо което да ми пречи да се радвам на телефона си :) със сигурност следващия ми телефон ще е WP, само се чудя дали да чакам WP9 или да взимам Lumia 930 :)

...

Аз пък ще ти харесам поста, защото си прави и ти в много отношения. А избора на операционна система е личен и винаги може да се спори.А за това, че MS са купили мобилното подразделение на Nokia само за 10 години, то не знам къде си го чел, то и аз не следя мобилните новини толкова често, но не си спомням да съм го мяркал някъде.Спомням си новината, че шефа на Нокиа ще получи голям бонус за това, че "унищожи" Нокиа: Nokia иска по-малък бонус за Елоп, той се дърпа, Nokia искат от Стивън Илъп да приеме по-малък бонус от продажбата на компанията.Дали договора е за 10 години (което аз лично не съм чул и се съмнявам), или все пак е вярно, то е факт, че Нокиа от няколко години западат на пазара и не са това, което бяха. Някога се говореше със страхопопочитание за тях, че са нещо велико. Че са много здрави. Нокиа 3310 беше класика.... Но от доста време не е така. Фиаското с MeeGO и други грешни решения ги пратиха на дъното на мобилните услуги.В последни дни се чува Samsung, Apple, HTC, Sony, дори на последък пак започна да се чува за Motorola, които са собственост на Google вече, и си правят конкуренция със собствената серия Nexus от други производители (предимно LG)...

Всъщност преди няколко месеца Google продадоха Motorola на Lenovo :) Явно на Google целта им е била да придобият патентите на Motorola :) А скоро Lenovo ще се опитат да навлязат доста по сериозно на пазара на мобилни у-ва (телефони и таблети) с политиката с кояти си спечелиха челно място при PC и лаптопи - ниски цени и добри параметри (поне те така твърдят) :)

Колкото до ОС - да така е всеки има право на избор, затова и казах ако се остави фенщината на страна могат да се видят плюсове в други ОС :) Аз преди да взема Lumia-та имах 2 телефона с android, просто ми беше мерак да видя WP 8 и смених Nexus-a за Lumia и останах много очарован от работата като цяло на телефона и ОС, също много ми допада че телефона е доста по тежък от другите (185г) и създава усещане че се държи нещо различно от детска играчка :)

Имам флашка на виваком, както и мобилен план към мтел. Виваком имат по-голямо покритие, докато мтел имат много по-добра скорост. Както искате така го тълкувайте, за мен изводът е такъв.

Относно Лумията - всеки си има право на избор, но лично за мен Window$ не е добра платформа при мобилните устройства. ;)

Виваком са с най-доброто покритие и скорост според моите наблюдения. Имам data sim на виваком и където приятелите ми на глобул и мтел са на 2G, аз винаги съм на 3G. Правил съм тестове на скоростта и на трите оператора в моя град и винаги виваком са с най-висока скорост. Но при по-евтините планове на виваком има ограничение на скоростта до 8.6 mbit/s (тоест дори и да не си изразходил бързите MB-ти, максималната скорост която може да достигнеш е 8.6 mbit/s). Също така при по-евтините планове скоростта след изчерпването на бързите MB-ти е 64 kbit/s(както при мтел и глобул), в сравнение с 128 kbit/s на другите. При Net&Call M мисля че го няма това ограничение до 8.6 mbit/s и също така когато ти свършат бързите MB-ти ще те ограничават на 128 kbit/s, което е поносимо спрямо 64 kbit/s. :)

• Автор

Виваком са с най-доброто покритие и скорост според моите наблюдения. Имам data sim на виваком и където приятелите ми на глобул и мтел са на 2G, аз винаги съм на 3G. Правил съм тестове на скоростта и на трите оператора в моя град и винаги виваком са с най-висока скорост. Но при по-евтините планове на виваком има ограничение на скоростта до 8.6 mbit/s (тоест дори и да не си изразходил бързите MB-ти, максималната скорост която може да достигнеш е 8.6 mbit/s). Също така при по-евтините планове скоростта след изчерпването на бързите MB-ти е 64 kbit/s(както при мтел и глобул), в сравнение с 128 kbit/s на другите. При Net&Call M мисля че го няма това ограничение до 8.6 mbit/s и също така когато ти свършат бързите MB-ти ще те ограничават на 128 kbit/s, което е поносимо спрямо 64 kbit/s. :)

Благоадря ти, както и на всички остналите. Това е главната причина да избера  Net&Call M пред " S "  тези 128 kbit/s на пред двойно по - малкото на  " S " там и лумията е на добра цена .. 925 и 920 са почти на една цена, имам някакви колебания все още но ще реша на място :) ако някой има мнение за тях нека помага

Те двата телефона са почти еднакви, даже не знам дали имат някаква разлика в компонентите, разликите са главно в дизайна 925 е по - стилен и тънък. Също така 920 е с 32GB памет, а 925 е със 16GB (май само версията на vodafon е с 32GB) и двата телефона нямат слот за карта памет.

Здравейте, след 1 месец ми свършва договора в М-тел. Трябва да подпиша нов договор, искам заедно с това да си купя и GSM .. Във Виваком офертите за телефона който искам да си купя ( колебаех се между Лумиа 925 и 920, но в края на сметка избрах 920 ) са най - добри. Спрял съм се на Net&Call - M . До сега не съм работил с 3G-то на Виваком а главно за това ще използвам телефона .. искам да знам как е покритието като цяло и след изчерпване на 600-те MB бързо ли реагира с отварянето на страници ( знам, че при Глобул е трагедия ) .. а с Мтел дори и когато ми свърши бързия интернет .. за разглеждане на интернет страници е перф. доста бързо се справя, за гледане на клипове трябва да се чака но е нормално .. Та общо взето това ми е въпроса :)Благодаря предварително, ако някой има и впечатление от Лумиите които съм написал нека сподели.

1. Относно 3G на виваком , то без съмнение е най добро покритие , защото където сам имал нет с него , преди това Мтел бяха жив зян, Net&Call  е добър избор, но задължително да е над М нагоре т.е M, L, XL или XXL , защото при тях при изчерпването на бързите скоростта пада на 128 кбпс, а при S пада до 64.Също така има вариант да комбинираш плановете  Вива Фрее със МаксиКалл , при което освен интернета получаваш и  доста минути.

2. Относно телефона , много добре си се насочил и двата телефона са от много добро качество, аз съм със 920-ка , но съм работил и с другия , много добри телефони , ако ти трябва някакво инфо на личен ще ти отговоря.

3. Аз лично никога не бих препоръчал Лумиите, нито Nokia. Все пак имаш въпрос и за това. Самата операционна система Windows Phone не я намирам за удобна, практична, както и смятам, че няма нужният набор от програми за нея. Относно телефоните като телефони, то Нокия доста се изложи, не случайно беше продадена и не случайно никога повече няма да има телефони Нокия. Наречи ме пристрастен, но аз никога не бих взел и никога не бих препоръчал телефон на Nokia на този етап. 

1. Това че беше продаден , не беше защото не правеха качествени телефони , а че просто имаше внедрен "троянски кон" от страна на Майкрософт на най високо ниво.

2. Ти работил ли си новия WP 8.1 за да твърдиш че няма нужния избор на програми??? WP е най оптимизираната операционна система , това дори фенове на андроид го твърдят, които са имали късмета да поработят малко с нея.

3. Това че на теб не е удобна и практична , не значи , че и на другите няма да е ;)

4. Не беше ли ти който преди време каза че фенщината е най-лошото нещо в днешно време , а  твоята т.3 и 1000 % фенщина ;);) ;)

Лека вечер и поздрави!!!

Те двата телефона са почти еднакви, даже не знам дали имат някаква разлика в компонентите, разликите са главно в дизайна 925 е по - стилен и тънък. Също така 920 е с 32GB памет, а 925 е със 16GB (май само версията на vodafon е с 32GB) и двата телефона нямат слот за карта памет.

Има някой разлика, 920 е пластмасов корпус  , докато 925 е алуминиев  , дисплея на 920 е IPS, докато на 925 е Амолед. Oще 920 е 186 грама, при 139 на 925, сам разбираш разликата. Като цяло не е като да няма разлики ;) ;)

Редактирано от snipi (преглед на промените)

Във WP ми харесва, че е оптимизирана и е доста свързана с Windows 8 по синхронизации. Аз съм фен на Android,но много ми хареса колко бързо работи WP без да засича и да прескача кадри, всичко си върви плавно и бързо при Nokia Lumia 620 :)

Net & Call  с това разделение на мегабайтите на максимална скорост е пълен шит! По-добре да се комбинира Traffic Unlimited + някоя програма за разговори и да се използва намалението, отколкото това NET & CALL.. Как обаче с една чутовна простотия като разделянето на МБ-тите, прецакват иначе приличния Net & Call  :huh:

Net & Call  с това разделение на мегабайтите на максимална скорост е пълен шит! По-добре да се комбинира Traffic Unlimited + някоя програма за разговори и да се използва намалението, отколкото това NET & CALL.. Как обаче с една чутовна простотия като разделянето на МБ-тите, прецакват иначе приличния Net & Call  :huh:

Ако подпишеш договор до края на юни това разделение го няма! ;)

Ако подпишеш договор до края на юни това разделение го няма! ;)

Както винаги, така и в този случай когато се отнася за мобилен оператор, трябва да четеше "между редовете". 

Това разделение няма да го има само до края на тази година каквото и да подпишеш, което значи около 6 месеца. 

• Автор

Смятам да съм с Net&Call M  защото така телефона ще ми излезе по евтин .. 300 мин, 600 МБ смятам, че е добре ;) а и след като интернета им бил добър ще се прехвърля от мтел към вивател .. Този Телефон в Мтел е доста скъп :D

Ти си знаеш, ама 600МБ нямаш, освен ако не решиш, че трябва да не спиш   :)

За 20 лв. имаш 300 минути и 300 мб, е айде до края на годината си ги имаш 600мб. Лумия 925 колкото ти излиза за 2 години с този план, толкова върви и в свободна продажба без договор към оператор. 

Аз ако съм ще се насоча към следните варианти:

1. Комбинирай и спести - Трафик Ънлимитед - 1ГБ + Максикол Л - 360 мин. мобилни, 360 мин. домашни = 21лв. Към плана могат да ти дадат безплатен телфон за Ало-ало картата, а датата си я слагаш в Лумията.

2. Комбинирай и спести - Вива Фрий - 150 мин. вива + 500мб макс и после 128к, + Максикол Л 360 мин. мобилни = 21 лв. Схемата с безплатния телефон за ало-ало и Лумията е същата, но пък тук имаш и бонус 150мин. към Виваком и ако имаш познати на вива, този вариант ти излиза че имаш 500 мин. за разговори + нет. 

Втория вариант е по-примамлив, но както казах никога не бих се набутал на това разделение, което правят с МБ-тите за 2 години. 

Редактирано от kaldataforumuser (преглед на промените)

• Автор

Не правя кой знае какво сърфиране, предимно ФБ, Viber и разни такива приложения .. а това, че смятаме парите за 2 годишния договор към цената на телефона .. и аз съм си го мислил но според мен не е правилно :D Ще видя какво ще правя, тези дни ще реша

Каквото и да правиш плановете Net & Call са си все набутвация, въпреки по-изгодни от конкуренцията, която хептен е зле. Виваком са си направили вътрешна конкуренция и по-пресметливите се възползват. 

Няма логика да можеш да получиш 500 минути вместо 300, 500мб нет вместо 300 и да се набутваш самичък. 

Аз самия съм на SuperBob + Viva Free 150 мин. към виваком + 500мб нет = 20лв. Само че в момента го няма SuperBob, за да се възползваш от моята мега-комбинация  :D

• Автор

Каквото и да правиш плановете Net & Call са си все набутвация, въпреки по-изгодни от конкуренцията, която хептен е зле. Виваком са си направили вътрешна конкуренция и по-пресметливите се възползват. 

Няма логика да можеш да получиш 500 минути вместо 300, 500мб нет вместо 300 и да се набутваш самичък. 

Аз самия съм на SuperBob + Viva Free 150 мин. към виваком + 500мб нет = 20лв. Само че в момента го няма SuperBob, за да се възползваш от моята мега-комбинация  :D

Да но .. нямам толкова пари в момента .. примерно 650 лв . - без договори, а така ще  подпиша на Net&Call M ще дам 420 лв .. и ще съм малко по набутан .. ;д  

Има някой разлика, 920 е пластмасов корпус  , докато 925 е алуминиев  , дисплея на 920 е IPS, докато на 925 е Амолед. Oще 920 е 186 грама, при 139 на 925, сам разбираш разликата. Като цяло не е като да няма разлики ;) ;)

Е тъй де ... разликите са главно в дизайна, както съм написал по нагоре, аз предпочитам по тежък телефон. Също така си избирам техниката по ското по това какво има вътре а не как изглежда на външен вид :) а от вътре разликите не са кой знеа какви.

• Автор

Е тъй де ... разликите са главно в дизайна, както съм написал по нагоре, аз предпочитам по тежък телефон. Също така си избирам техниката по ското по това какво има вътре а не как изглежда на външен вид :) а от вътре разликите не са кой знеа какви.

Прав си и понеже 920 е по - евтина смятам да взема нея :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.