Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложения за конфигурация до 2000 лв.

Featured Replies

Същата работа може да ви свърши и кутия за 70 лв.

Да не говорим,че според мен е излишно едновременната употреба на хибриден диск и ССД,отново можете да минете по-тънко,ако си спестите тоя хибридния и си вземете един обикновен.

И защо ви е вграденото видео в процесора,като за 100 лв по-малко можете да вземете същият процесор,но без видео.

• Отговори 55
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Нямате ли си някаква по-важна работа от това да блеете по форумите и да си мечтаете за компютри по 2000 лева, за да цъкате някакви безмозъчни игри? Ясно ми е, че никакъв компютър няма да купиш, ама защо си губиш времето да пишеш нова тема като има вече десетки като тая.

Ми не, нямам си ... и не мечтая, а си търся правилната конфигурация и да си поръчам частите. Изобщо не ти е ясно и е хубаво да не се бъркаш в това, какво аз ще пиша и ще правя с компютъра, защо си е моя работа ...

Ей винаги, ще се намери някой ''професор'' в тия форуми. 

Ми не, нямам си ... и не мечтая, а си търся правилната конфигурация и да си поръчам частите. Изобщо не ти е ясно и е хубаво да не се бъркаш в това, какво аз ще пиша и ще правя с компютъра, защо си е моя работа ...

Ей винаги, ще се намери някой ''професор'' в тия форуми. 

И с какво предложенията на наруто и onogondur не ти хареса? Ако искаш да купуваш отдавна да си взел нещо, а не само да си намираш извинения.

• Автор

И с какво предложенията на наруто и onogondur не ти хареса? Ако искаш да купуваш отдавна да си взел нещо, а не само да си намираш извинения.

Може би защото за геймнинг не ми трябва Xeon ...те се направени повече за хостинг и такива работи, отколкото за домашно ползване и играене на игри.

froz3n ти не разбра ли че говориш за един и същ процесор на различни честоти? Това че Xeon-а поддържа допълнителни инструкции които са окастрени в I7 не те касае.

Да I7-4771 е на по-високи честоти сравнение с някой Xeon-и което е предимство а I7-4790 е на още по-високи и е само 7 лв. по-скъп та може да вземеш него ако искаш най-доброто.

Сега нека направим сметката. Аз ти предлагам XEON E3-1241V3 + GTX780 а ти избираш I7-4771 + GTX770. Разлика в процесора няма за сметка на това видеото е по-слабо.

Демек това е минус точно за игричките които те вълнуват. Но дори да избереш най-доброто а именно I7-4790 тия +100MHz няма да компенсират по-слабото видео.

пс. XEON-а както винаги съм повтарял е по-скъпия процесор на инатливите глави дето трудно възприемат но има голямо разнообразие докато I7 не.

Мисли за I7 като за скопен Xeon. Махаш нещо което не трябва на обикновения потребител за да се смъкне цената и го прекръстваш на нещо друго. 

Всичко звучи страхотно но за съжаление имаме алтернатива само на най-скъпите модели. За това понякога може да се направи компромис с 100MHz и да се вземе по-добро видео.

А конкретно в този момент имаме малък хаос в цените заради излизането на новите процесори та не ти се налага да правиш и споменатия компромис. 

Ако не ти е станало ясно какво имам предвид "новите" модели са + 100MHz. Демек Xeon на 3.5GHz които трябва да е по-скъп от I7-4771 сега излиза по-евтино.

Ето ти го нагледно: Старият и новия. Колкото до I7-4771 той е същата работа и струва 550 лв. та сам си направи сметката.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.