Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за помощ с звука!

Featured Replies

Имам 6+1 канална звукова карта и съответно Creative 6+1 като колони!

Въпроса ми е защо при увеличаване на силата на звука песните почват да накъсват!

Като се намали звука този проблем изчезва!

Не съм хардуерист, а още по малко разбирам от Audio и за целта задавам въпрос тук за да могат да ми отговорят компетентни хора!

Ако трябва нещо да се закупи кажете!

Само да кажа, че това е една от машините у нас и е само за слушане на музика!

Параметри:

Athlon 1700+

2x256 MB DDR400

4x120 Gb Seagate

2x500W PSU Chieftec (tunned)

nVidia GeForce MX 440@64MB Box Retail

WindowsXP SP2

WinAmp 5.12 Surround Edition

NOD32

Всички машини са вързани с KVM ATEN 8 port с Audio (CS-1758)

Пак уточнявам, че тази машина ми е само за музика и нищо друго!

Предполагам, че ще трябва да си закупя Creative AudigyZX или FX защото сега се ползва звуковата карта на дъното!

Не съм и мелооман, но нека някой с по изтънчен слух да ми препоръча нещо , за което да не ме дразни като реша да си увелича звука!

Предварително Ви благодаря за всички смислени и професионални отговори!

------------EDIT------------

Моля Profruit и Night_Raven да дадат компетентно мнение без да влизаме в спорове кое е по добро и кое не!

Ако трябва отделно ще закупя рисивър и колони, но ми дайте съвет за хубав звук!

Мерси предварително!

Редактирано от error_404 (преглед на промените)

"Creative 6+1 колони" се захранват от усилвател на нискочестотна мощност.Той пък от токоизправител/захранващ блок.Перпетум мобиле все още няма, така че токоизправителя не издържа.

"(tunned)" в "2x500W PSU Chieftec " как да се разбира?

• Автор
"Creative 6+1 колони" се захранват от усилвател на нискочестотна мощност.Той пък от токоизправител/захранващ блок.Перпетум мобиле все още няма, така че токоизправителя не издържа.

"(tunned)" в "2x500W PSU Chieftec " как да се разбира?

Ами, че проблем със захранването на самото PC нямам и че са вързани с една малка схема за да работят паралелно (захранванията) т.е. с машината проблем от към захранване няма!

Имайте предвид, че това е само машина за музика!

Ако трябва някакво решение от вида рисивър към който да си накача и другата машина за филмите ще е добре!

Само дайте съвет как да избегна досадното прекъсване (накъсване) при увеличаване на звука!

На мен не ми стана ясно какво точно имаш предвид под накъсване.

Опитай се да го обясниш по най-добрия възможен начин. За всеки случай.

Иначе можеш да опиташ да свържеш други колони (ако имаш) или слушалки и да чуеш дали има проблеми и тогава.

Друго, което ми идва на ума е да опиташ как се държат колоните усилени МНОГО, но да речем Winamp или звука във Windows - почти на минимум. Така, мисля, че може да стане ясно откъде се получава проблемът.

Друго, което ми минава през ума е ъпдейт на драйверите на звуковата карта. Ако не знаеш откъде да си изтеглиш, кажи с какво дъно си, защото точно това си пропуснал.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор

Gigabyte 7VA

Под накъсване имам точно това предвид накъсване!

Получава се след увеличени на звука почти до край!

Драйверите са последните на Realtek AC'97!

По точно обяснение:

При средни стойности както на потенциометъра на колоните така и средни стойности (софтуерно) всичко си се чува на шест!

При започващо увеличение на кое и да е започва осезаемо да накъсва докато накрая вече не само накъсва звука, но и го изкривява до .....!

Редактирано от error_404 (преглед на промените)

Моят съвет е ако разполагаш с повече пари да си купиш 2 хубави колони и един усилвател (намират се и хубави втора ръка) и да си слушаш с кеф , просто тези системи са по-подходящи за филми и игри отколкото за музика :bye:

error_404, не се заяждам.Проведох аналогия/съждение, като описах предполагаемия проблем.След като направихте корекция на първия ви пост и написахте втория съм убеден за себе си, и преповтарям казаното.По съвпадение пиша от подобна машина-GA 7VA Rev.2 с аудио Realtek.Ще си позволя български жаргон-Realtek е дървено дърво, от най-дървените, но не в него е проблема.Нито пък софтуерен или в 2x500W PSU Chieftec.Не ми отговорихте как да разбирам "(tunned)"? Ще го преживея.

"Creative 6+1 като колони" е преобразувателя от електрическа енергия в акустическа.Името на модела все още е загадка.Там има усилвател нискочестотен.Клас А, А+В, В, D-не е важно.И не един, а няколко, в зависмост от броя на активните канали.Важно е, че те се захранват от общ токоизправител.Достъчно е един филтров кондензатор да се е разсъхнал, протекъл, отпоил и да се наблюдава този (д)ефект.

Нещата се развиват пред вашите уши и очи.Ще бъде от полза не само за мене, а и за случайния читател евентуално разполагащ с подобен хардуер да подскаже нещо, ако пишете повече.

На всевъзможните озвучителни конфигураци явяващи се придатък към РС, аз гледам с безразличие.Те са компромис по всички технически аспекти.Сляп поклонник съм на марката Matsushita.Пред Nacamichi също се разтрепервам.Ако финансовите ви възможности позволяват, то Bang&Olufsen ще ви постави редом до Слънцето.Инсталирането на аудио карта по-скъпа от вградения Realtek, ще ви предвижи напред към Hi Fi претенциите, а те се определят отново от вашия джоб.

Примете този отговор като приятелска подадена ръка.

Gigabyte 7VA

Под накъсване имам точно това предвид накъсване!

Получава се след увеличени на звука почти до край!

Драйверите са последните на Realtek AC'97!

По точно обяснение:

При средни стойности както на потенциометъра на колоните така и средни стойности (софтуерно) всичко си се чува на шест!

При започващо увеличение на кое и да е започва осезаемо да накъсва докато накрая вече не само накъсва звука, но и го изкривява до .....!

Странен проблем наистина. Изкривяването при силен звук е нормално, но накъсването не е. Вероятно се дължи на няккъв дефект при колоните. И все пак ще е добре да се изпорбват други колони (каквито и да е) или слушалки за да се разбере дали наистина настоящите ти са дефектни.

Моят съвет е ако разполагаш с повече пари да си купиш 2 хубави колони и един усилвател (намират се и хубави втора ръка) и да си слушаш с кеф , просто тези системи са по-подходящи за филми и игри отколкото за музика :bye:

Като цяло добър съвет, но може да излезе сравнително солено. По принцип и Creative би трявало да се държат добре. Аз чувал немалко техни модели и съм имал два, единият от които още го имам и е в подписа ми. Може да е от колоните, но ще да е единичен дефект на бройката, а не често срещан такъв.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

При мен имаше подобен проблем. Оказа се, че при мен имаше каскадиране на еквалайзерите на WinAmp-а и еквалазера на софтуера за настовйка н Realtek HD Аудио.

Аз бих послушал съвета на Profruit

Инсталирането на аудио карта по-скъпа от вградения Realtek, ще ви предвижи напред към Hi Fi претенциите, а те се определят отново от вашия джоб.

Creative има доста добри такива, ако искаш първо пробвай с някаква ако имаш прител или познат който разполага с такава карта за ефекта.

Поздрави :bye:

• Автор

@ Profruit

и всички останали!

Благодаря за приятелските съвети!

Ето това се нарича добър отговор и то от хора интресуващи се и занимаващи се с това!

Финансовите ми възможности биха стигнали за един Technics да речем, но за повече ще трябва да попестим!

Под tunned разбирай да работят в синхрон т.е. при отпадането на единият другият поема - побългарен HotPluggable, а в същото време даващи двойно мощност!

Creative 6+1 Inspire 6700 ми са засега озвучителните тела, които надали се вписват в обстановката, но ще се постараем!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.