Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на 4бр. телевизори за вилата (ограничен бюджет)!

Featured Replies

Ако ще го ползваш в хола е малък 32", но ти си знаеш! В сайта на LG пише за този, който сега си посочил че има DVB-T/T2; DVB-C и DVB-S/S2 тунери (а T2 тунера си е предимство за в бъдеще, ако въобще се развие цифровизацията):

КОНЕКТОРИ (НАЗАД)

• [*]RJ45 Ethernet (LAN) [*]AV вход / Component в / PC аудио в [*]RF вход [*]Scart [*]Изход за слушалки [*]Цифров аудио изход (оптичен)

• [*]1 [*]1 [*]2 (1 х DVB-C/-T/-T2, Analog 1 х DVB-S/-S2) [*]1 [*]1 (3.5 мм жак) [*]1

Редактирано от bakottv (преглед на промените)

• Автор

Еми хола не е голям. 4 на 3 метра е и се гледа в момента от около 1,5 до 2,5 метра. Не знам дали за това разстояние става 32-ка?

Еми хола не е голям. 4 на 3 метра е и се гледа в момента от около 1,5 до 2,5 метра. Не знам дали за това разстояние става 32-ка?

Не се чуди, ами взимай 42-ка!

Относно горния ти пост-телевизора е 2014 година и е с реални 50 HZ панел!!!

Тези ,,многото,,херци,, сме ги коментирали многократно и не мисля да изпадам в подробности пак!

Това са разни ,,подобрители,,за опресняване на картината, които вкарват допълнително кадри и т.н.т. и се наричат по различен начин при различните марки:

при Samsung - Clear Motion Rate

при LG - Motion Clarity Index

при Sony - Motinflov

при Panasonic - Backlight Scan

при Toshiba - Active Motion Rate

при Philips - Perfect Motion Rate

при Sharp - AquoMotion

и т.н.т. ...

Внесох ти малко пояснение, понеже гледам си любознателен...

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

• Автор

Не се чуди, ами взимай 42-ка!

Относно горния ти пост-телевизора е 2014 година и е с реални 50 HZ панел!!!

Тези ,,многото,,херци,, сме ги коментирали многократно и не мисля да изпадам в подробности пак!

Това са разни ,,подобрители,,за опресняване на картината, които вкарват допълнително кадри и т.н.т. и се наричат по различен начин при различните марки:

при Samsung - Clear Motion Rate

при LG - Motion Clarity Index

при Sony - Motinflov

при Panasonic - Backlight Scan

при Toshiba - Active Motion Rate

при Philips - Perfect Motion Rate

при Sharp - AquoMotion

и т.н.т. ...

Внесох ти малко пояснение, понеже гледам си любознателен...

Благодаря за разяснението! 42 инча ми се вижда прекалено голям (може би защото съм свикнал на 20-21 инчовите кинескопи). Ходих на гости при един колега, който има 42 инча филипс и макар, че хола му е 5 метра дълъг си изглежда прекалено голям. Той как го гледа не знам, защото повече време е пред компютъра а той е на по-малко от метър до самия телевизор. Имам чувството, че ще стана разноглед с такъв голям телевизор.

Скалата, този телевизор, който си предложил наистина ми харесва, и въпреки големия му размер, ме притеснява липсата на вградено Wi-Fi а отделно видях в Get.bg че струва 69лв. То в такъв случай модел 575S излиза по-изгодно. Какво ще кажеш по въпроса?

...Благодаря за разяснението! 42 инча ми се вижда прекалено голям (може би защото съм свикнал на 20-21 инчовите кинескопи)....

Ами затова ще да е! Аз като съм на лаптопа гледам 47-инчовия от около 1.5 метра и ми е ОК. Като съм в ,,позиция,, когато гледам филми ( разбирай лееко излегнат) го гледам от около 2.2- 2.5 метра и определено ми малее.Е...не , че ми е малък, но ми се иска да е по-голям!(следващия със сигурност ще е 55 инчов!)

Както ти е казал и колегата по-горе не правни сравнение с CRT -тата.Няма нищо общо!

За моделите, които визираш-ами ако мислиш да ползваш Wi-Fi то 575S е твоя телевизор. Дали ще го ползваш (Wi-Fi) на вилата ти си знаеш-и от там да прецениш дали си заслужава по-високата цена.Иначе други разлики няма (освен Wi-Fi и тази във стойката!)

• Автор

Ми както вече казах рутера ще е на 30см., най много 50см. от телевизора. Имам една флашка на TP-Link TL-WN721N но тя едва ли ще стане за модела без вграденото Wi-Fi, а оригиналната ми идва скъпо.

Ми както вече казах рутера ще е на 30см., най много 50см. от телевизора. Имам една флашка на TP-Link TL-WN721N но тя едва ли ще стане за модела без вграденото Wi-Fi, а оригиналната ми идва скъпо.

Сори, ма да те попитам за какво ти е този рутер? Смарт-а ли ще му ползваш, DLNA, какво ...?

Aко мислиш, че наистина ти трябва Wi-Fi --- ти си решаваш! Но за размера не прави компромис.

Това пак си е мое мнение-а решението твое!

• Автор

Е нали и двата модела имат интернет екстри. Пък и не е ли по-добре да си го има все пак, а дали ще се ползва... може би от време на време (за разучаване изпърво пък после ще видим). Имам и компютри на вилата, и като си занеса таблета си ползвам нета от този рутер.

Само един последен въпрос. Защо модел 575S е с еднаква цена при 42 и 39 инча? То разликата е само три инча, но все пак не трябва ли да има разлика и в цената (за техномаркет става въпрос)? Този дето си го предложил е 849лв. в технополис (не съм сигурен дали беше и в техномаркета), а до 1200лв (които има в момента) остават 351лв. за един по-малък може би, но все пак няма да бързам с втория, а за останалите ще се почака.

...Е нали и двата модела имат интернет екстри. ...

E, и ? Смарт функциите може да ползваш и без да има Wi-Fi телевизора! Aко няма Wi-Fi просто свързването ти с рутера ще трябва да е с кабел!

За цената-това си го определят тези от Техномаркет-а питай тях.

И последно..... Смарт ме съмнява да ползваш, Wi-Fi също - но ти си знаеш! Мое мнение е да си вземеш един 42 инчов (може и този с Wi-Fi като ча па толкова ти е мерак да го има), а малко по-късно да мислиш за друг. Поизчакай, събери още малко средства. Сега покрай световното със сигурност пак ще има промоции!

Пожелавам ти успех в изборите.

Лека вечер от мен.

Май ще изляза прав! Не се чуди ами решавай! Избирай между по-големия по размер дисплей и повече екстри?! Избора си е твой, и няма какво още да се добави в тая тема!

• Автор

Ще послушам Скалата и ще изчакам да видя какви промоции ще има. Може да излезе нещо добро :)

Ще послушам Скалата и ще изчакам да видя какви промоции ще има. Може да излезе нещо добро :)

Ай туй вече е приказка!

От това само може да спечелиш ;)

Ади лека от мен.

Ако изчакаш до догодина, по същото време, ще можеш с нужното количество пари да си купиш не само за стаите, но и за тоалетната и за тавана и ще ти хартисат 300 лева да се почерпиш. Уважаваш ли труда на хората тук или си питаш само, щото си нямаш друга работа. Пламен е прав. Но този форум е бъкан с дечурлига!

• Автор

Ееее чак пък дете да ме изкарваш недей! Над 40 лазарника съм все пак. До сега да съм купил този дето го предложи Скалата, но водя битка с дъщеря ми, която държи на 3D-то и то точно на 32 инчовия модел, а до колкото знам това е малък размер за 3D. За вилата ще стане супер този дето го предложи Скалата, но сега тя се гласи за нейната стая да взимам, а вилата да почака. Но все пак ще послушам Скалата и ще изчакам да видя какви промоции ще излязат ;)

... водя битка с дъщеря ми, която държи на 3D-то и то точно на 32 инчовия модел, а до колкото знам това е малък размер за 3D...

... но сега тя се гласи за нейната стая да взимам, а вилата да почака...

Аз пак се намесвам, но да ти кажа...Съвсем правилно си се ориентирал и разбрал, че 3D на 32 инча не става! Имам един комшия, който завалийката от липса на средства си взе един такъв и съм ходил в тях да му помогна с 3D-то. Aма какво 3D?-то си е направо смешно да гледаш на такъв малък екран.Все едно гледаш на тия картички дето ги имаше едно време (може и сега да ги има) - сещаш се! Специално пък за 3D има една максима-коооолкото по-голям, толкова по -добре!Та просто да те предупредя да не направиш глупоста да вземеш такова чудо!

Щом вилата остава на по-заден план изчакването само ще ти е от полза.Тези 1200 лв дано станат повечко, а и с промотата за сумата ще може да вземеш що годе приличен 42 инчов 3D телевизор.По добре един приличен, отколкото няколко ,,мониторчета,,

Лек ден и стига го мисли - за сега...

Добре де, като толкова иска дъщеря ти 3D защо не погледнеш по-големия вариант на тоя дето си питал в #25-ти пост?!

Ето ти го: http://www.technopolis.bg/b2c/details/15215/P11090104/Televizor-LG-42LB650V-3D-LED 1059лв. е и се вместват в бюджеа ти от 1200лв. ;)

• Автор

Петър: Този е прекалено голям, а и няма 3D.

Пламен: Ами става, но както каза Скалата, няма да бързам ;) Макар, че тоя е на промоция, и едва ли ще бъде по-евтин.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.