Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте отново,

Както си пролича в заглавието се налага да подсигуря работата на компютрите в офиса при евентуален нов срив от страна на ЧЕЗ. 

За какво става дума: разполагаме с 5 компютъра и един лаптоп в Стаята (в едно помещение са) всичките машини са селеронки с вградени в дъното графики с изключение на две - едната е някакво четириглаво Q на 775 и вградено видео и моя дзвер е и3 санди с външно пасивно нископрофилно видео (предполагам 5 и нещо.. нещо) въм цялата разправия трябва да се предвиди и рутера - някакво ТР парче за 30тина лева. 

Целта на упражнението е да удържиме около 30 мин- 2 часа положението с поне 2 компа, като другите да кажем ще се изгасят след запаметяване на работата с цел да не дърпат от батерията. Ако сумата излиза космическа може да се задоволим и с една от машините и рутера за около 2 часа. 

Попринцип офиса се намира в центъра на София, така че не би трябвало да имаме чести проблеми с тока (за момента веднъж от 8- 9 месеца насам), но все пак предлагаме и онлайн съпорт, така че не можем да си позволим поне един компютър да не работи ;)

За съжаление бюджет не мога да кажа, тъй като задачата ми е главно да се ориентирам в обстановката(а аз нямам ни най- бегла идея за какво става дума при тея неща), за това ценя високо всеки който освен че предложи конкретен модел и даде обосновка за това какво ми трябва и до каква степен неговото предложение задоволява моите потребности. 

ПП: реших да потърся в форума за други теми преди да пускам, ама или аз съм некадърен с търсачката или ич да нема нищо с ЮПС

Благодаря предварително,

Поздрави!

Крис

При токов удар USP ще ти помогне, но ако искаш при спиране на тока да работят машините ще ти трябва генератор. Иначе ако ти трябва хубав UPS, от който да си доволен цените отиват от 500 лв нагоре.

...

Целта на упражнението е да удържиме около 30 мин- 2 часа положението с поне 2 компа, ..

Забравете за такива времена. Това на което можете да разчитате е 15-20 минути. За по-дълъг период Емо по-горе спомена: генератор

• Автор

Мерси за информацията, все пак ми се струва обаче че генератор за евентуални проблеми веднъж, можеби два пъти в годината е малко пресилено...

Предполагам че около 1000рка няма да е проблем ако си заслужава...

INFORM - UPS 3000 << нещо такова как изглежда?

Редактирано от Кристиян Дамянов (преглед на промените)

В нашия офис сотаджийския компютър е със UPS но е един само и държи около час ,за теб един няма да издържи и 10 минутки с тези 5 компа и 5 монитора

Мерси за информацията, все пак ми се струва обаче че генератор за евентуални проблеми веднъж, можеби два пъти в годината е малко пресилено...

За 1000рка може да вземете два лаптопа от по 500лева и да работите на тях... Така като спре тока ще имате 2 лаптопа които ще работят по 2-3 часа на батерия.

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Публикувано изображение

И струва примерно 2500-2700 лева

• Автор

Публикувано изображение

И струва примерно 2500-2700 лева

:D май не се изразих правилно, имах в предвид как ви изглежда на вас като избор и дали става, иначе го гледах в Ская и в официалния им сайт, но на мен тея цифрички нищо не ми говорят

Добре де, дори да говорим за един компютър с монитор и рутера...

Редактирано от Кристиян Дамянов (преглед на промените)

:D май не се изразих правилно, имах в предвид как ви изглежда на вас като избор и дали става, иначе го гледах в Ская и в официалния им сайт, но на мен тея цифрички нищо не ми говорят

Добре де, дори да говорим за един компютър с монитор и рутера...

Лично на мен модела, който споменавате ми е непознат. Иначе за това, което по-горе съм показал можете да разчитате на 40-50 минути (зависи от монитор, консумация на компютър и т.н.). И наистина идеята, която ви дадоха по-горе да замените тази машина с лаптоп е много разумна

За 1000рка може да вземете два лаптопа от по 500лева и да работите на тях... Така като спре тока ще имате 2 лаптопа които ще работят по 2-3 часа на батерия.

Въпроса е, че при спиране на тока няма да имат интернет, защото рутера ще падне. Ще трябва да си вземе и 2 дата карти за да използва и 3G свързаност.

Въпроса е, че при спиране на тока няма да имат интернет, защото рутера ще падне. Ще трябва да си вземе и 2 дата карти за да използва и 3G свързаност.

За рутера един по-евтин UPS ще върши работа.

За рутера един по-евтин UPS ще върши работа.

Съгласен съм колега. Просто коментираме вариантите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.