Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация за трейдър

Featured Replies

• Автор

Колега , искам да те попитам , по какви критерии избираш всичките части ? В смисъл , сам да си избера някоя конфигурация , като ще се допитам отново до Вас за избора ми ? 

С много четене.  ;) Не е трудно да сглобиш нещо което да тръгне въпроса е да останеш доволен от крайния резултат.

Например предишната машина е с по-добър процесор, дъно, кутия и захранване. Да не забравя многото рам и SSD-то обаче не става за игри.

Причината е слабата видеокарта. Което не значи че можеш да сложиш видеокарта за 1 000 лв. и процесор за 100 лв.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

А някъде има ли уроци по тази тема ? С удоволствие бих ги прочел . А ще ми подбереш ли отново , най-добрите части за изискванията ми , като няма да има бъдещи ъпдейти ,а ще се кара с този компютър , докато не изтече гаранцията и след нея не създаде някой проблем , като директно се чисти със всичко което е закупено при сглобяването му + мониторите . Благодарим Ви !

Ами най-добрите части ще отидат на няколко хиляди лева. Това което съм ти дал е задоволително. За повече пари сменяш видеокартата със GTX760. Кажи все пак някакъв бюджет?

• Автор

Ами най-добрите части ще отидат на няколко хиляди лева. Това което съм ти дал е задоволително. За повече пари сменяш видеокартата със GTX760. Кажи все пак някакъв бюджет?

В смисъл , не искат да се сменя нищо след време , без ъпдейти на конфигурацията , а се форматира , преинсталира и продава , ако не е изгоряло нещо , ако е изгоряло , всичко отива на части , като имат договор с някой магазин за части , които ги изкупува на приемлива цена , като работещи и за двете страни . И да обобщим за какво ще се използва конфигурацията :

1. Денонощна работа , за което мисля че се изисква добро охлаждане 

2 . Трейдване , като платформата , като тежест е средна , не е много тежка , но не е много лека и е непростимо забиване . 

3. Гледане на филми в почивните дни , събота и неделя , които ще са с високо качество 

4 . Игра на някои игри , които също са с средна тежест , като да има възможност и за по-тежки 

5 . Слушане на музика , от онлайн радио , като ще са свърже за този компютър , цялата аудио система в офиса , без тази на Шефът ми . Мисля че са около 10 колонки , малки които някои са на тавана , други на стената , трети на бюрата и тн , не мисля че е от значение .

6 . Браузване в интернет , и гледане на телевизия , която ще се гледа рядко , защото има централен телевизор . 

7 . Два монитора , като предишните - тук е ясно какво се иска

8 . Използване на офис пакета на Майкрософт , за месечни разчети .

Това са ми записали на лист , като изисквания , като добавям моето мнение за списъка . Като за момента , оставащата гаранция на конфигурацията, която се ползва в момента е 4-5 месеца , и ще се чисти до основи ,  в смисъл абсулютно всичко , конфигурацията + мониторите , мишките , клавиатурите , като се взимат всеки път еднакви мишки и клавиатури , не виждам смисъл във това , като е разхищение на средства , но не ми влиза в работата и не се меся там където не трябва , като такава е политиката на фирмата . А относно сглобяването на компютър , и кое как ще работи , ако има някъде уроци и ги споделиш също ще бъда много благодарен , просто като информативна цел , ще ги чета за забавление в свободното време и да се образовам допълнително за компютърните системи . Благодарим Ви !

Количка

Явно си решил да вкараш шефа в разходи?  :D

Същото надеждно захранване, кутия, дъно, хард и монитори. Същата памет CL7 но по-малко и без SSD въпреки че е хубаво да има. И разбира се хубава и тиха видеокарта.

Ако му стане лошо му предложи тази - Количка. Не е толкова добра нито толкова надеждна но е по-евтина.

• Автор

Ами той сам си се вкарва в преразход , с тези политики  :D , но ако му предложа същата конфигурация като старата , ще има  :shock11: . Какво пречи , да си останат старите монитори , и да се използват части от стария компютър , като мисля че процесора му май пак е интел и5 , рам паметта е 4 гб , видео картата , доколкото си спомням , при първоначалното сглобяване на всички компютри , всичко беше еднакво , като бяха 35 , работни места , всеки със отделен компютър , два монитора , безжични мишки и клавиатури + бюра . Като всичко се згобяваше от мен и още 2 ма човека . Представете си сумата , която се плати всичко на куп , само за техника , но инвестицията май отдавна е избита , като дори и печалби има , жалко че нямам достъп до финансовите отчети на фирмата . Като е вкарал тази политика , всяко нещо след като изтече гаранцията , и след нея даде дефект , независимо , монитор  , компютър , цялото бюро се изчиства до основи , като в такъв вариант остават единствено мишка и клавиатура . Няма смисъл да говоря , и не споменавам името на фирмата , защото , гаранция рано или късно ще разберат че съм писал някъде за фирмата , а обяснения не ми се дават , като не трябва да се споделя с никого , какво се работи и как става в фирмата , просто остава в огромния офис , но за това не мисля че ще има проблем  . А на втората конфигурация , защо не е толкова и добра и надеждна , какво имаш в предвид ? 

Ами тя предишната е супер и ако и сложиш добра видеокарта ще маже.

Втората всичко и е орязано освен мониторите и процесора които е един и същ. 

• Автор

Ами да му сложим и хубава видео карта , и да му го предложим , утре като се съберем в офиса , реакцията ще му е само за клип , но няма да му правя клип .  :D  :D  Благодаря много ! 

Не знам дали си забелязал че има намаление когато купуваш повече от една част? Вярно че е малко но колкото повече расте сумата толкова повече пари се спестяват.

В тоя ред на мисли хубаво е да купува всичко на куп та преди да се поръчва го питай дали няма още нещо на ум. Може пък със спестените 20 лв. да ви вземе по бира. ;)

• Автор

Да забелязал съм , но за сега е просто планирана , за смяна , като най-вероятно ще я сменят още преди да изтече гаранцията . И все пак , коя видео карта да му добавим , та да се зарадва , като предишната конфигурация .  :D Нищо чудно , след някой ден , да пиша отново че е сменена  :D , но все пак , доста пари се струпват на куп и мисля че има затруднения , а за момента и старата работи горе-долу добре , само някой път забива радиото и става доста интересно .  :D  :D Ще го питам дали няма нещо друго за смяна , но както казах , доста неща се струпват и мисля че се явяват затруднения , а от тези затруднения , патят служителите .  :huh:

Редактирано от stanimir74 (преглед на промените)

• Автор

Оуу 100 лв за една стойка  :shock11: , това мен ме запари , какво ли остава за шефа .  :D  Като направя сам сметката , 35 работни места , като 10 от тях са с по четири монитора за останалите 25 са 2500 лв + 2000 за бюрата с по четири монитора са 4500 лв + на шефа бюрото , който е с 10 монитора , като е разделен на 2 половини , са си 5 бона .  :shock11: Направо ще му се свиди , повече от компютъра .  :D  Но все пак ще му го предложа , и ще ви кажа отговора .  :D

Добре е да има лицензирана операционна система примерно DSP WIN7 PRO 64-BIT ENG DVD.
И професионална видео карта, поне A9C88AA NVIDIA QUADRO 2000D ако видео обработката е приоритет.

Редактирано от ganio (преглед на промените)

След като вече имаш конфигурации аз само да вметна, че за тази дейност не по-малко значение, ако не и по-голямо има надеждността на мрежата и интернет връзката.А и понеже не видях да се коментира, имате ли в предвид UPS?

• Автор

Добре е да има лицензирана операционна система примерно DSP WIN7 PRO 64-BIT ENG DVD.
И професионална видео карта, поне A9C88AA NVIDIA QUADRO 2000D ако видео обработката е приоритет.

Колега , главната конфигурация вече е готова , сега се търси по-малка , като предложението на Наруто , май , най-добре ще го устрои , конфигурациите не са за мен а за фирмата която работя . 

След като вече имаш конфигурации аз само да вметна, че за тази дейност не по-малко значение, ако не и по-голямо има надеждността на мрежата и интернет връзката.А и понеже не видях да се коментира, имате ли в предвид UPS?

UPS - има на всяко бюро , за изключително авариен случай , при който да не може да запали генератора например , или се яви точно в този момент повреда в генератора , като се тества , всяка седмица след последния работен ден или петък , като захранва целия офис , всички монитори компютри и всичката останала техника . За резервен интернет , също всяко бюро в чекмеджето си има 2 , 3G флашки също при авария с интернета , като доколкото знам се заплащат всеки месец , като се плаща допълнително на интернет доставчика , при повреда , да се отстрани незабавно , няма значение в коя част на денонощието е станала . 

Колега , главната конфигурация вече е готова , сега се търси по-малка , като предложението на Наруто , май , най-добре ще го устрои , конфигурациите не са за мен а за фирмата която работя . 

Коя конфигурация поръча?

Щракни няколко снимки на машината и мониторите да видим как стои.

Харда ти е склад та ако искаш може да ползваш и стар стига да ти стига. А всичко се инсталира на SSD-то. Не ги мешай двете. 

Идеята е да не те спъва бавния механичен хард като най-бавната част. SSD-то обаче е скъпо и 1TB е 1 000 лв. за това се взимат и двете.

Представи си че имаш ферари и камион.

LG-то е с AH-IPS та е за предпочитане пред e-IPS но AOC е с по-голям диагонал а парите са същите. Това са ти най-евтините варианти.

Ако ще опукваш парите вземи два от тези и вземи още един кит от същата рам.

Крайната сума ще удари - Количка.

Съгласен съм с ферарито и камиона, но ми се струва че вместо още рам памет, по добре е да се вземе още едно SSD и да се вържат в RAID0 Ще стартира за секунди - SSD 2.5", 256GB, Samsung 840 Pro Int.,

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.