Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дънна платка със сокет АМ2

Featured Replies

Здравейте!

Имам процесор AMD Athlon X2 Dual Core 5200+, Socket AM2.

Питането ми е дали мога да си взема някой от следните дъна:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3451#sp

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3457#ov

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3492#ov

които по спецификации работят с процесори Socket AM3.

Доколкото съм установил ( може и да бъркам) , процесорите от двата вида - АМ2 и АМ3

са съвместими, поне що се отнася до пиновете им, но не съм убеден ,че моят

процесор ще работи с тях.

Посочените дъна работят с по-бързата рам DDR3.

Ясно ,е че работещия вариант е дъна със сокет АМ2 но те работят с по-бавната рам DDR 2-ка,а

все пак съм тръгнал в насока ъпгрейд. 

( пр.http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3270).

Благодаря предварително за мненията Ви.

Щом мислиш за ъпгрейд,обмисли цялостна смяна на платформата.Инак,не знам какво би спечелил от едната подмяна на дъното.И не,АМ3 не са съвместими с АМ2.

• Автор

Щом мислиш за ъпгрейд,обмисли цялостна смяна на платформата.Инак,не знам какво би спечелил от едната подмяна на дъното.И не,АМ3 не са съвместими с АМ2.

Благодаря за мнението.

От към пинове не са съвместими AM3 е с 1 повече от AM2. Не виждам смисъл от този ъпгрейд...

Тази информация ми е полезна , и ще мина вероятно както казва колегата - на друга платформа. Благодаря.

Ти какви компоненти имаш освен този процесор?За какво ще се използва машината?И какъв ти е бюджета ?

Благодаря за мнението.

Тази информация ми е полезна , и ще мина вероятно както казва колегата - на друга платформа. Благодаря.

Пиновете са най малкия проблем, контролера за паметта е в процесора а 5200 поддържа само ддр2 памети.

По едно време имаше ревизия 5200 сокет АМ2+ на 2,2  който се отключваше до 4 ядра и май поддържаше и ддр3 памет, но за поддръжката на паметта не съм сигурен.

Пиновете са най малкия проблем, контролера за паметта е в процесора а 5200 поддържа само ддр2 памети.

По едно време имаше ревизия 5200 сокет АМ2+ на 2,2  който се отключваше до 4 ядра и май поддържаше и ддр3 памет, но за поддръжката на паметта не съм сигурен.

Това нещо не го вденах много много. Кой и как ше нарисува допълнителни две ядра след като тези процесори никога не са ги имали!!!! и нема как дъно да отключи контролер за друг вид памет след като в процесора няма такъв!!!!

При AMD процесорите контролера на паметта е в самия процесор. И ако един процесор има контролер управляващ DDR2 памет няма как да стане на дъно със слотове за DDR3 памет и обратното. Има и хибридни дъно на който има по два слота и за двата вида памети и с тях може да се направи някакъв такъв по плавен ъпгрейд за какъвто вероятно си мислите. При всички производители на страницата за съответния модел дъно има и лист с процесорите, който се поддържат. Погледнете там и ще видите дали го има вашия и дали е със статус ОК.

Кой и как ше нарисува допълнителни две ядра след като тези процесори никога не са ги имали!!!! и нема как дъно да отключи контролер за друг вид памет след като в процесора няма такъв!!!!

добре е когато се пише нещо да се провери информацията. 28 Авг 2010 АМД пуснаха в продажба процесори с дефектни заключени ядра с имена като на старите от 2005г. но с по ниска честота сокет AM2+ част от тези процесори успешно се отключваха и ставаха три и четири ядрени.

2700 MHz Socket AM2

2300 MHz Socket AM2+ Socket AM3 нямам спомен обаче дали поддържаха ДДР3 памет.

18.12.10 г. 10:19

Gagarin Loves TechnoПубликувано изображениеЧлен от: Aug:2003

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.