Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ускоряване на Shutdown при Windows XP

Featured Replies

Има ли някаква програма или някакъв начин, чрез който да забързам максимално SHUTDOWN-а на PC-то (за Windows XP говориме). Благодаря предварително.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Shutdown XP Faster

When a user shuts down Windows XP, first the system has to kill all services

currently running. Every once in a while the service does not shut down

instantly and windows gives it a change to shut down on its own before it kills it.

This amount of time that windows waits is stored in the system registry.

If you modify this setting, then windows will kill the service earlier. To modify

the setting, follow the directions below:

Start Regedit.

Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control.

Click on the "Control" Folder.

Select "WaitToKillServiceTimeout"

Right click on it and select Modify.

Set it a value lower than 2000 (Mine is set to 200).

Не е на български но пък е лесно разбираемо и изпълнимо според мен :bye: :bye:

Редактирано от XPoSe (преглед на промените)

Start Regedit.

Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control.

Click on the "Control" Folder.

Select "WaitToKillServiceTimeout"

Right click on it and select Modify.

Set it a value lower than 2000 (Mine is set to 200).

Не го прави много малко това време. Някой програми се затварят по-бавно и ако не им достигне времето почват да изкачат едни прозорци за End Now.

Не го прави много малко това време. Някой програми се затварят по-бавно и ако не им достигне времето почват да изкачат едни прозорци за End Now.

Да, това го има, но го отдавам на по-кофти програмен код. Аз ползвам тази оптимизация и единствената програма, която ми реагира така е &RQ (ICQ клиент), а аз съм рестартирал и с най-различни програми докато са активни. Лично според мен всяка свястно написана програма няма да има проблеми с тази оптимизация.

• Автор

Абе за оптимизацията хубаво...обаче не ми сваля времето за гасене на PC-то под 20 секунди. За сега "Shutdown XP Enforce" ми го гаси за 15 секунди, но и това ми се струва множко. Къде отиде времето когато при старата 98-ца се гасеше за 2-3 секунди (и за 1 след преинсталация на ОС).

Някакви други идеи нямате ли как мога още да намаля това време...или на тоя етап е невъзможно???

Абе за оптимизацията хубаво...обаче не ми сваля времето за гасене на PC-то под 20 секунди. За сега "Shutdown XP Enforce" ми го гаси за 15 секунди, но и това ми се струва множко. Къде отиде времето когато при старата 98-ца се гасеше за 2-3 секунди (и за 1 след преинсталация на ОС).

Някакви други идеи нямате ли как мога още да намаля това време...или на тоя етап е невъзможно???

Аз използвам тази оптимизация:

Трябва да корегираш някои регистри

Hkey_Current_User\Control Panel\Desktop\->AutoEnd Task\ ->1

Hkey_Local_Machine\System\ControlSet001\Control\->WaitToKillServiceTimeout\ ->2000

Компа се гаси за около 10 сек. макс при мен ;)

успех :bye:

• Автор

Аз в регистъра правих доста оптимизации относно това (включително и тези) но на тоя етап за сега няма резултат (или поне не очевиден).

Времето за SHUTDOWN зависи от това, колко процеса трябва да бъдат спрени. Ако имаш много работещи процеси, колкото и да намаляваш времето за изчакване, няма да можеш да слезеш под някаква определена стойност. Така, че ако не си го направил спри ненужните процеси и изобщо намали броя им колкото е възможно.

И при мене се гаси доста бавно макар че съм му орязал всеки сървис който ми е излишен изобщо да не се стартира. Единственото обяснение при мене е защитната стена (ползвам Outpost firewall) да бави нещата, но не съм пробвал да я спра първо нея и тогава да кажа shutdown на Windows-a

Аз имах една програмка някаде в компа или нещо такова дедазнам то е една икона щракаш два пъти върху нея и компутарчето угасва моментално веднагически но ми казаха че да се изгася с нея нее хубаво

така изведнъж то е вдсеедно да го дръпнеш от щепсела.Така че кво ти пречи натисни shutdown и го остави да си угасне нее нужно да го чакаш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.