Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В Бургас глобяват за активирани аларми

Featured Replies

В Бургас глобяват за активирани аларми

Община Бургас започва акция за санкциониране на собствениците на автомобили с активирани аларми, които смущават гражданите.

Действията на администрацията са продиктувани от многобройните оплаквания и сигнали на бургазлии от шумни сигнализации, които нарушават спокойствието им, особено нощем, предаде БГНЕС. Гражданите ще могат да подават сигнали денонощно на тел. 84 15 60 в общината. Те трябва да съобщят името и адреса си, както и вида на автомобила. Подалите сигнала ще бъдат използвани като свидетели при издаването на акта за нарушение. Пристигналите на място инспектори ще залепят стикер за констатираното нарушение, когато алармата е задействана сама, без видима причина и най-вече когато собственикът не я изключи сам. Със стикера се уведомява водачът, че ще му бъде съставен акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Посочва се и адресът, на който той трябва да отиде за получаване на документа. В противен случай, актът се издава в негово отсъствие. Глобата е от 20 до 150 лв.

П.С. Ей са fifa изгоря biggrin.gif

Редактирано от Shrek (преглед на промените)

П.С. Ей са fifa изгоря biggrin.gif

Аз не, ама съседа, на когото щях да му троша няколко пъти колата, която се разквича в 3-4 през нощта и квича 30-тина минути без никой да изключи алармата :bedtime2:

Според мен хората трябва пак да си имат аларми но датчиците да не са толкова чувствителни,и също така сигналът да не е толкова силен!Мисля си за това,че може да се направи нещо като GPRS-a,обаче само при задействана аларма да се подава този сигнал в определен център!И евентуално може да се съобщава по радиостанцията на патрулка в раяно да види дали наистина колата е откраданта и т.н.

Май не можах да се изкажа както трябва,но се надявам поне някой да ме е разбрал :bedtime2:

Едни съседи така заминаха на почивка и 2 дена трябваше на акомулатора да се изтощи. Не е зле да се предприемат такива мерки, но само в някой случай. Защо иначе се слагат изобщо аларми, така кражбите ще нарастнат още повече. Каква дилема само глоба до 150 лв или риск да си загубя съня при възможност от кражба на МПС-то.... Това само в България го има!

• Автор

Вие май нещо не схванахте идеята, като цяло алармата на автомобила ще си е включена но ще глобяват ако работи постоянно (пищи постоянно) - има автомобили с много чувствителни сензори пищящи и при прелитането на гълъб близо до тях.

• 2 години по-късно...
Едни съседи така заминаха на почивка и 2 дена трябваше на акумулатора да се изтощи. Не е зле да се предприемат такива мерки, но само в някои случаи. Защо иначе се слагат изобщо аларми, така кражбите ще нарастнат още повече. Каква дилема само: глоба до 150 лв или риск да си загубя съня, при възможност от кражба на МПС-то.... Това само в България го има!

Добре, бе, неграмотни приятелю. Аз длъжен ли съм да си губя съня, защото на него му пищи алармата, а той да не си го губи, защото "можело" да му откраднат колата? Да си я държи в гараж или на платен паркинг. Все пак като я е купил тая кола, той си поема отговорностите свързани с нея. Една от тях е да си я пази, друга е да пази мен (на пътя, докато кара или в къщи, докато спя).

Редактирано от wysiwyg (преглед на промените)

... и за какво му е сирената, като не я чува и не реагира адекватно на подадения от аларамата му сигнал.

Моята, има връзка с дистанционното на алрмата и като се задейства, подава сигнал на дистанционното и то започва да пищи и мига. Марката и е VIPER и съм много доволен от нея.

... и за какво му е сирената, като не я чува и не реагира адекватно на подадения от аларамата му сигнал.

.....

явно я ползва да плаши гаргите :speak:

Проблемът е в "гащниците", които изискват от алармаджиите да им настроят датчиците на максимална чувствиотелност поради ясни само на тях "съображения" свързани с демонстрацията на новата играчка. Да си плащат за гяволъка.

Между другото много добро впечатление ми направи работата на паяците по южното черноморие. Почти нямаше мераклии да си оставят автомобилите на пътя, по плажа, дюни и т.н.

• 2 седмици по-късно...

незнам, но аз живея в село(на 10 км от центъра на варна) много е тихо няма крадци, но съседите си имат слсрна на колата, до тук всичко е нормално. Но когато започнат през 5-6 мин да вкючват и изкюват. много е дразнещо. побъркват ни sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.